Tours nevezetességei, Franciaország szállás

Tours francia város, Indre-et-Loire megye székhelye. A Loire és a Cher folyó alkotta háromszögben fekszik, Párizstól 210 kilométerre. Hagyományos iparága a 15. századtól fogva a selyem- és velúrszövés. Emellett gumi-, gyógyszer- és nyomdaipara is van, de gazdaságában az elektronika, a borászat és az idegenforgalom is jelentős szerepet játszik. A régió kulturális központja, a Loire-menti városok egyik legvonzóbbika, a város egyetemén több mint 12 000 hallgató tanul.

Szállodakereső, szállás keresés online, Tours városba igazi túra célpont: Tours hotel árak, ajánlatok rendezve ITT találjuk. Egy, kettő, három és 4 csillagos hotelek áttekintése, kiadó apartmanok (privát lakások), turista és diákszállás foglalása online.

Lefoglalni az alábbi linken keresztül kezdjük, akciós és olcsó szobák! Így jobb!:
Hotel szállások foglalás ingyen, 20 kedvezményes hotel magyarul. Garantált szobaárak. Hallgasson ránk! Megéri. Foglaljon itt, spórolunkk Önnek, hogy másra is költhessen.

A város története a római időkig nyúlik vissza, amikor is aktív gall-római kereskedelmi és adminisztratív központ volt. A IV. században fallal övezték, mely maradványai ma is láthatók a katedrális mögötti utcácskákban. A kereszténység a II. században terjedt el, felvétele Tours első püspökéhez, Szent Gatienhez köthető. A város leghíresebb püspöke azonban mégsem ő, Szent Márton volt, aki római katonaként került a gall provinciába, majd egy látomás miatt lett hittérítő. Franciaország latin nyelvű története is egy püspöknek köszönhető, 538-ban Tours-i Szent Gergely püspök, az egyház fő védelmezője írta meg. A 800-as években a tours-i Szent Márton kolostor apátja másolóiskolát alapított, mely újfajta kalligráfiai technikát használt, színes kezdőbetűiről, miniatúráiról vált ismertté. Tours a középkorban vált híres zarándokhellyé is a Szent Márton sírjánál történt csodák következtében, ebben az időben a város jelentősen meggazdagodott. Franciaország alapítója, Clodwig is itt kereszteltette meg magát, ezért vált a franciák védőszentjévé Szent Márton. A 13. századtól kezdve a francia királyok kedvelt lakhelye volt a régió, szinte valamennyi király megfordult itt. XI. Lajos is felépíttette a maga kastélyát, de ő létesíttette az első selyemszövő üzemeket is Toursban. A fejlett ipar és mezőgazdaság nagyon sok embert vonzott ide. Tours a vallásháborúk idején a hugenották egyik fellegvára volt. A hugenották felgyújtották a Szent Márton bazilikát, kivándorlásukkal a selyemipar is megszűnt, a város elszegényedett. A második világháborúban Tourst a németek tartották megszállva, felrobbantották hídját és az óváros egy része is oda lett, melyet, azóta renováltak.

A város látnivalóinak, nevezetességeinek sorából az első püspök, Szent Gatien tiszteletére emelt Toursi katedrális emelkedik ki, melynek építését 1170-ben kezdték meg, hogy pótolják az 1166-ban leégett katedrálist. A templom nyugati tornyainak legalsó szakasza a 12. századból származik, a többi a 15. századi gótika és a későbbi reneszánsz jegyeit viseli magán. A tornyokat a Chenonceau-i kastéllyal egy időben építették. A gótikus katedrális atmoszférája Balzacot több ízben is megihlette, többek közt ez hatja át sötét novelláját is, a Tours-i plébánost.

Kellemes sétákat tehetünk az óváros középkori házai között, a Wilson-híd környékén, de felkereshetjük a neves építész, Victor Laloux tervezte Városházát is, vagy ha kikapcsolódásra vágyunk, a város botanikus kertjét, a Jardin botanique de Tours-t. Az 5 hektáros kertet 1843-ban létesítették, ez a város legrégebbi nyilvános zöldövezete. A Loire kétszer is elöntötte ugyan, fáit gondosan átültették. 1863-ban egy narancskerttel és egy állatkerttel is bővítették, 1890-ben felépült új üvegháza is, melyet a második világháborúban bombatalálat ért. A jelenlegi parkban egy csodás magnólia sétányt, egy tavirózsákkal telehintett tavat, angol stílusú arborétumot, alpesi kertet és egy kis állatparkot is találunk.

Jelenleg a helyi és a nemzetközi muszlim közösségek arra pályáznak, hogy Toursban építsék fel az egyik legnagyobb mecsetet Európában.

Tours városa igazi turistaparadicsom, hotelek sokasága közül választhatunk: Minden hotel árát rendezve ITT találjuk.
Foglalni az alábbi linken keresztül kezdjünk!

Szállodakereső: Hotel foglalás ingyen, 20 vagy több kedvezményes ajánlat magyarul. Jobb mint egy utazási iroda.

Közeli, fontos települések, környéke szállás ajánlóval: Joué-lés-Tours, Chambray-lès-Tours, Rochecorbon, Saint-Avertin, La Membrolle-sur-Choisille, Ballan-Miré és Fondettes
.
Időjárás előrejelzés: www.weather-forecast.com/locations/Tours/forecasts/latest.

Zoomolható térkép, az utazásban sokat segítő Google szolgáltatása ingyen:
[geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.