Tolo apartman és hotel szállás: program / utazás blog

Tolo, Tolón üdülés blog-fórum

Toló görögül: Τολό, a Peloponészoszi-félsziget gyöngyszemét (a város görög elnevezése gyönyörűt jelent) Athéntól 130, Korinthosztól 50, Nafpliontól (Návplio, Ναύπλιο) 12 kilométerre találjuk az Argoliszi-öböl partján. A tolói-öböl nyugodt, tiszta, kék vízével turisták millióit csalogatja a főszezonban. A lassan mélyülő strand a hajdani kis halászfalu kikötőjéből indul, keskeny sávban sárga homok öleli körül, távolabb dűnék és a kontinens ködbevesző hegyei szegélyezik. Festői látvány!

Szálláshelyek Tolo, Tolón, hetven szállás, többnyire apartman kategória, garantáltan, jó árak: Toló szállás kereső ITT – gyors keresés magyarul. Jó például a kiadó tengerparthoz közeli nyaraló ház, Vetsa’s Experience, 50 m² felszerelt lakás. A Santa Maria Hotel mini-szállodák (B&B vendégház, panzió szoba reggelivel) szolgáltatását és elhelyezkedését szintén kedvelik a vendégek.

Az egyik kapósabb szálláshely, főszezonban elérhető áron a Hotel Assini Beach Tolo ITT, (közvetlenül tengerparti, reggeli külön kérhető, **, kiváló elhelyezkedés és barátságos jó személyzet).

Az észak-peloponészoszi halászfalu harminc év leforgása alatt virágzó üdülőközponttá nőtte ki magát, ami nem meglepő, ha számba veszünk, hogy strandjain kívül, mennyi látnivalót rejteget. A táj szépségében néhány vállalkozó remek üzletet látott, így aztán több tucatnyi hotel épült a térségben, a hajdani halászok pedig időközben ügyes pincérekké, élelmes kereskedőkké értek. Legtöbbjük idegen nyelven beszél.

Környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Návplio, Parálio Ásztrosz, Kándia, Xiropígado, Drépano, Míli, Vivári, Íria, Aszíni, Kivéri, Aría és Szkafidáki.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek, szálloda és apartman listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum, vélemények: Tolo szállások, hotel és apartmanok, árak leírással ITT – közeli, üdülő kemping és apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok. Az elit luxus lakosztálytól, villa üdülőktől az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

A vízi sportok szerelmeseinek mekkájában búvárközpontot találunk, ahol a merüléseken és búvártanfolyamokon túl, akár még kis motorcsónakot bérelhetünk, hogy meglátogassuk az öböltől nem messze fekvő két szép kis szigetecskét. A strand partvonalán csábítóan elhelyezett kávézók, és kisebb éttermek sora húzódik végig, többet találunk belőlük errefelé, mint a városban. A főszezonban a zenés klubok és bárok garantálják a jókedvet. A helyi lakosság roppant büszke krétai származására, melyről a Hajózási Hét keretén belül, a krétai népviseletbe öltözött táncosok műsorával emlékszik meg. Ez jó alkalom a mulatozásra és a helyi szokásokkal való ismerkedésre.

Ha Tolóba vezet utunk, érdemes ellátogatnunk Mükénébe, Athénba, Argosra, vagy Korinthoszra, Delphibe, vagy Spártába, hisz ezek sincsenek messze, illetve ki ne hagyjuk a híres Epidavros színházat, ahol július és augusztus folyamán klasszikus színielőadásokban lehet részünk. Mindez szervezett kirándulások formájában megtekinthető, de bérelhetünk kocsit, vagy nekivághatunk a helyi buszok egyikével. A Saronic szigetekre induló hajókirándulások szintén igen népszerűek a turisták körében. Mindössze tíz perc sétára találjuk az ősi Assini-hegyfokot, mely arról híres, hogy a híres hadvezér, Agamemnón innen indította hadseregét Trója ellen.

Bár hétvégente és a főszezonban a várost ellepik az athéniak, Toló máig őrzi báját és barátságosságát. Aki még sosem járt Görögországban, jól teszi, ha a látogatást Tolóban kezdi. Annál inkább, mert az elegáns Nafpliont (Ναύπλιο) mindössze félórás olcsó buszozással elérhetjük innen. Nafplion volt a modern nemzet első fővárosa, óvárosának keskeny utcácskáit a velencei, a török és a neoklasszicista építészet remekei ékítik. Forgalmas vízpartja, árnyékos zugai és kedves tavernái mind a görögök, mind a külföldi látogatók körében igen vonzóvá teszik a történelmi városkát.

Mint említettük már, Tolo nagyszerű hely a vízi sportok kedvelőinek, pláne, ha még kezdőnek számítanak, legyenek akár felnőttek, akár gyerekek, hiszen itt egy védett, biztonságos öbölben tehetik próbára képességeiket. Ha kell, megfelelő térítés fejében, öt nap alatt megtanítanak bennünket szörfölni. A közel 100 eurós tanfolyam 10 éves kor fölött, magasságtól függően gyerekek számára igénybe vehető. Ugyanígy vízisízni lehet, kezdők órákat vehetnek, a gyakorlottak pedig nagyon látványos kört tehetnek a 2 kilométeres öböl körül.

Hotel és kiadó apartmanok: Návplio, Náfplion és környéke hotel és apartman szállás keresőteljes lista ITT. Nyaralás heti és napi árak, egyéni foglalás díjmentesen.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Kalamáta repülőtér (KLX) 89,2 km.

Budapest és Tolo, Tolón távolsága kb. 1615 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 16 óra 45 perc autópályákon haladva Szerbián keresztül. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva kb. 21 óra (1625 km).

Az időjárás itt csodás, nem véletlen, hogy milliónyi ember jön errefelé a tengerpartra.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Tolo videók: www.youtube.com/watch?v=wy5X9iK7EdQ, www.youtube.com/watch?v=wyNX0T6nSYQ vagy Náfplion: www.youtube.com/watch?v=8fSMLviQ1mo

Egy hozzászólás a(z) “Tolo apartman és hotel szállás: program / utazás blog” bejegyzéshez

  1. Napfény

    Szeretnénk a nyár végén elutazni Tolo-ba. Sok szépet hallottam, így látatlanból, már bele is szerettünk. Gyönyörű hely lehet. Jó lenne és nagyon meg is köszönném, ha jó tanácsokkal ellátnának azok akik már voltak ezen a csodálatos helyen.

    Üdv. Mindenkinek 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük