Tittmoning látnivalói, kirándulóhely vagy több?

Tittmoning

Élményképek felidézése magyarul. Jöjjön, ami kimaradt. Kevés 2014-es képpel, friss fotóval tudok szolgálni most, mert a gépemmel együtt elvesztek, de amint csinálok újakat, akkor feltöltöm.

Határvédő városka régi várral a dombtetőn, tipikus középkori belvárossal és épületekkel. Kedves település a Salzach folyó partján, ahol a nyáron méltán népszerű kerékpárút vezet, a közelében laktam 3 hétig, de sokat jártam itt fél éven keresztül, ide jártam sportolni 40 km-ről (nagy és minőségi tornaterem, családias, baráti hangulat). Sokáig Salzburg közelébe akartam költözni, letelepedni. Tervezem, hogy kirándulások keretében időről-időre felkeresem, ahogy 2016. januárjában is megtettem egyszer. A lehetőségek miatt merem ajánlani a vidéket, előre lehet jutni anyagi és spirituális úton egyaránt. Laknak és dolgoznak itt magyar származásúak egész sokan, illetve több termékeny vegyes házasság is köttetett, együtt élnek bajorok, németek, magyarok, lengyelek, oroszok, románok és még többen. A határ-menti és folyóparti település annak ellenére elszigeteltnek mondható, hogy híd is van át Ausztriába, és egy fontos főút (régi kereskedelmi útvonal Salzburg-Passau) szeli át, a fiatal és ambiciózus lakosságot nehéz megtartani, így folyamatos a változás. Állandó lakossága a hozzá kapcsolódó kis szomszéd kis településekkel, birtokokkal együtt 72.04 km²-es területén összesen 5800 fő körüli. Peremén található pl. Kay 580 fővel, mint egy külön falucska, külön asztalitenisz és foci csapata van.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Tittmoning szállások, belvárosi hotel árak az internetről leírással ITT – közeli, központi és kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis tíz-húsz fős csoportok részére a hotelkereső kínál szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive üdülés / nyaralás csomagok.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Tittmoning szállások, minden ajánlat ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás (Monteurzimmer) kiadó szoba egy nagy házban, panzió, lakások (pl. egy gazdálkodó család óriási birtokán, van magyar származású is itt), konyhás mini-apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista-szállás (diákszállás – Jugendherberge nincs a tudtommal, Burghausenben van a szomszédban) interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

A Hotel Inspiration Garni 3***+ kívül a városon Mayerhofen-ben található kiváló szálláshely és rendezvény helyszín. Salzburg közelsége és az egyéni internetes foglalások elterjedésével egészen távolról érkező vendégeket is rendszeresen fogad. A természet közelsége, a családi vezetésű hotel vendégszeretete, az elfogadható árak együtt garantálják a sok-sok visszatérő vendéget (pl. 96 euro/szoba/éj 2 főre reggelivel).

Török és olaszos étterme a No Problem, ami a mi törzshelyünk volt, jól passzolt a hely szelleméhez, bár és játékterem is része a háznak.

Környéke, környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Burghausen, Waging am See, Altötting, Traunreut, Taching am See, Trostberg an der Alz, Laufen, Fridolfing, Feichten, Mehring, Unterneukirchen és Wonneberg.

Repülőtér távolságok a központtól légvonalban: Salzburg W. A. Mozart repülőtér (SZG) 34,6 km és München repülőtér (MUC) 79,6 km.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest központja és Tittmoning távolsága kb. 579 km autóval (Salzburg érintésével), 5 és fél óra jó időben. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére. A látszólag levágható részeket érdemes kikerülni, a hegyek között lassú a haladás, télen kimondottan kalandos is lehet. Egy-egy régi navigációs rendszer ajánlását is érdemes elkerülni, inkább maradjunk a széles és egyenes főutakon.

Videó, légifotók:

Minden irányba forgatható fotó, vicces panorámakép ITT:

A várban télen

A várban télen

Turisztikai információk a város hivatalos oldalán: www.tittmoning.de/de/tourismus/tittmoning/tourist-info.

További érdekességek:
– Tornász csapata, terme is kiemelkedő a városnak, régiós szinten jó eredményeket érnek el a tehetséges és kitartó fiatalok a versenyeken: www.facebook.com/GYM-Tittmoning-Turnen-202191962698/?fref=ts.

A hely művészeket is megihletett, lásd. például:
Carl Haunold Hof des Seifensiederhauses - Tittmoning festménye

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.