Szkopje szállások: utazás, hotel és látnivaló tippek

Szkopje, Skopje

A város neve macedónul Скопје, albánul Shkup / Shkupi, görögül Σκόπια, törökül Üsküb vagy Üsküp, a Macedón Köztársaság fővárosa. A legolcsóbb repülős célpont, Magyarország ‘baráti’ országa, vidám ‘elvtársa’. Szeptemberre filléres jegyek voltak 2018-ban, a kirándulási főszezonra (szeptember 1-re is), 3003 Ft-tól.

Érdemes előre foglalni egy szép szállodát kedvezményes online áron. Azonnali visszaigazolást kapunk, díjmentes foglalás. A szállás ajánlatokat összegyűjti a következő rendszer online bármely konkrét dátumra másodpercek alatt. Gyors szállás keresés magyarul: Hotel szoba, egyéb szállás és apartmanok keresése/foglalása ITT. Gyorsan kiválasztható a listából az éppen foglalható szállás. Bízhatunk a három, négy és az öt csillagos kategóriában, az árak jó szinteken vannak. Az összes szálloda egy helyen, szállodák értékelései, vendégek élményei a fotók mellett. Kiadó lakások, ágyak, diákszállás és minden lehetőség egy helyen a kemping üdülőtől a luxus hotel lakosztályig.

Döbbenetes élmény itt jár kelni, mert egyszerre érezhetjük magunkat a nyugati bevásárlóközpontok fényében modernnek, egy kis étterem teraszán pedig 1960-as években gazdag vidéki (balkáni) embernek. Teljes, 571.46 km²-es területén 505 ezer fő körüli állandó lakosságról beszélhettünk 2017-ben.

A jó szállás vendég fórum vélemények alapján keresett szkopjei hotelek:
Stone Bridge Hotel*****, Premier Hotel**** vagy Mramor és Super 8 a három*** csillagosak közül. Átutazó és üzleti vendégek egyaránt megtalálják itt a számításukat télen és nyáron. Kérjük, hogy kezdje a foglalását/keresést a piros linken keresztül, vagy jobbra a fenti keresővel! Megfizethető és jó az Urban Hostel. Kimondottan olcsóak, diákszállás, hostel turistaszálló, munkásszálló kategória a City Hostel, Hi Skopje Hostel és a Shanti Hostel 1-2.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját: Szkopje szállások, hotel és apartman árak leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. A szkopjei árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.

Szkopje szállodaSzkopje Hotel

Elhelyezkedését a térképen elemezhetjük, a BelgrádAthén útvonalon találjuk, távolsága Budapesttől kb. 797 km amiből 545 km már autópálya, így egy nap alatt kényelmesen odaérünk. Lakossága félmillió fő körül van. Az ipar egy központja fém, vegyipar, textil és bőr feldolgozással.

Városok, további szálláshelyek távolsága: Tetovo 38.2 km 1, Mavrovo 69.2 km 1, Vranje 72.5 km 2, Prilep 73.4 km 1, Vranjska Banja 77.1 km 1 és Kavadarci 79.2 km 1. Továbbá: Veles, Kumanovo, Kratovo, Matka, Ilinden, Petrovec, Žerovjane, Vojnik, Gostivar, Omorani és Zajas.

Repülőtér távolsága a belvárostól, saját repülőtere a Petrovec (SKP) 16 km-re van a központtól légvonalban. Olcsó repülőjegyek vannak, a repülőjegy keresés a Skyscanner oldalon. A kedvezményes napokon mindössze néhány-ezer forintért lehetséges Budapestről.

Útleírás, látnivalói és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Skopjei látnivalók, látványosságok, nevezetességei együtt, illetve a városhoz közel, a környékén:
– Római vízvezeték, Szent Pantalaimon temploma (Nereziben): a bizánci építészet. A templom 1164-ben készült el. Nerezi híres a freskóiról, amelyek a 12. század meghitt és spirituális irányzatát tükrözik. A kőhíd, amely a Vardar folyó két partját köti össze, Stefan Dušan korából származik. Több szép és egyedi épület található a török időkből, a Kuršumli Han (török fogadó) ill. több mecset. A Szkopjében, mellette Vodnó-hegyen található a Balkán legnagyobb keresztje: 76 méter magas, kb. 400 tonna fémből évekig készült, rengeteg reflektor világítja meg, így 80 kilométerről látszódhat. A táj szépségét érdemes megemlíteni, a tavaszi virágzó szezonban sok szép helyen járhatunk a város peremén, általában pedig a változatosság jellemző Macedóniában a legtöbb hegyvidéken.

Történelem, érdekességek Macedóniáról:
Az Oszmán Birodalom a 20. század kezdetén az európai nagyhatalmak nyomása alatt és a Balkán-félszigeten zajló nemzeti felkelések miatt fokozatosan felbomlott, három nép marakodott a mai Macedónia területéért, a szerbek északon, a bolgárok keleten és a görögök délen. Az első világháború után ez a terület az újonnan létrejött Szerb – Horvát – Szlovén Királysághoz került, melyben főleg a szerbek játszottak meghatározó szerepet. A macedón terület a második világháború alatt, 1941 és 1944 között, nagyrészt Bulgária uralma alá került, majd 1945-ben tagköztársasággá vált a soknemzetiségű államban, Jugoszláviában.

Macedónia északon Koszovóval és Szerbiával határos. Macedóniának nyugaton közös határvonala van Albániával, egy olyan állammal, amelynek a határait éppúgy az első világháború idején rajzolták meg.

A mai Macedóniának sincs etnikailag egynemű államalkotó népe, hiszen az magába foglal 64% szláv eredetű macedón, 25% albán, 4% török, 3% roma, valamint 4% szerb, bosnyák és egyéb nemzetiségű lakosságot.

Egyre több adat és útikalauz információs magyarul, Wikipedia: hu.wikipedia.org/wiki/Szkopje.

Az időjárás a kedvünkre való-e? Nézzük az előrejelzéseket: https://www.accuweather.com/en/mk/skopje/227397/weather-forecast/227397, aktuális hőmérséklet, szél és csapadék értékek.

Zoomolható térképe, Googlemaps műhold-képek:
[geo_mashup_map]

Szkopje (Skopje) szálláshelyek online foglalással magyarul szép, biztonságos helyeken. Utazását szervezheti ingyen egyénileg, díjtalan a foglalás az interneten. A látnivalók miatt érdemes itt megállni Macedóniában.

2 thoughts on “Szkopje szállások: utazás, hotel és látnivaló tippek

  1. Visszajelzés: Macedónia: utazás tudnivalók fórum, adatok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.