Siófok szálláshelyek, hotel és nyaralás árak körkép

Siófok

Mindenkinek ajánlott célpont, aki nyáron a Balatont választja pihenése helyszínéül. Kérdés az lehet, hogy mennyi időre és milyen programok miatt látogatjuk meg. Nekem a Balaton északi partja a kedvenc, így egy napos, maximum 1-2-3 éjszakás kiruccanásra, rövid programra választott helyszín marad Siófok a fejemben.

Minden siófoki szálláshely együtt, áraik/ajánlataik rendezve, szálláshelyek keresés gyorsan egyénileg, díjmentesen azonnali visszaigazolással: . Kattints a piros linkre, és olvasd a vendég véleményeket, vagy tekintsd át az árakat egy konkrét dátumra! *-**-***-****-*****, minden kategória az emeletes ágyas üdülőtől a luxus szálloda lakosztályig.

Strandjai, klubjai főként a fiatalokat kecsegtetik számtalan szórakozási lehetőséggel, és állandó kiállításai és wellness központja biztosítja, hogy az idősebb korosztály tagjai is megtalálják a számukra érdekes programokat. Ezeknek köszönhető, hogy télen sem áll meg az élet a városban. A nyári olcsó 2500 Ft/fő/éj (ágy) ártól a 30 ezer forint/fő/éj árig (félpanzióval 4 csillagos szállodában) bő a választék. A wellness hotelekben a nászutas lakosztályok szeptemberben is népszerűek itt.

Fizetni csak helyben, ott  a szálláshelyen kell érkezéskor vagy távozási napon, egy minimális előleget kérnek főszezonban. A hotel, szoba foglalását magyarul ITT kezdje. Garantáltan jó szobaár azonnal. Hallgasson ránk, és foglalj online! Megéri.

Siófok környékén, közelében települések szállás ajánlóval: Balatonszabadi Fürdőtelep 6.0 km 2, Zamárdi 7.9 km 22, Balatonendréd 9.5 km 1, Ságvár 9.6 km 1, Alsóörs 10.5 km 3, Balatonvilágos 11.3 km 7, Szántód 12.1 km 5, Tihany 12.1 km 28, Csopak 12.2 km 5, Balatonfüred 13.4 km 59, Kőröshegy 13.9 km 1 és Balatonföldvár 14.0 km 18. Azonnal foglalható szobák, díjmentes visszaigazolás a szálláshelyek közvetlen elérhetőségeivel.

Siófok a Dél-Dunántúlon található a Balaton déli partján. Közkedvelt üdülőhely. Autóval érkezőknek Budapest felől az M7-es autópályán, illetve a 7-es számú főúton, Szekszárdról a 65-ös főúton könnyedén elérhető. A közúthálózat nagy hiányossága, hogy Kaposvárral nincs első-vagy másodrendű összeköttetése, amit a vasúti közlekedés valamelyest pótol. Kaposvárról közvetlen járat közlekedik Siófokra, emellett Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-vasútvonalnak is csomópontja.

A környéket már a rómaiak korában is lakták. Itt vezetett el az egykor nagy fontossággal bíró Sopianae (Pécs)-Triccianán (Ságvár)-Arrabona (Győr) útvonal.”Rivulus namque, qui dicitur Fuk fluens”, azaz ” A kis patak, amit Fuknak neveznek” néven említik először a tihanyi alapítólevélben 1055-ben. 1790 óta ismerik Siófok néven. Fürdőváros jellege az 1800-as évektől kezdett kialakulni. Ekkor építették az első szállodákat, gyógyfürdőt, elindult a színházi élet. Ennek köszönhetően a helyiek után egyre több magyar és külföldi turista kezdte látogatni a települést, virágzásnak indítva azt. Mára az egyik legnépszerűbb város a Balaton partján.

Nevezetességek, látnivalók:
Kikötő, Evangélikus templom, meteorológiai obszervatórium, víztorony, Galerius Élményfürdő és Wellness Központ, strandok, klubok, műtermek, galériák.

Kikötő: A legnagyobb forgalmú hajókikötő a Balatonon. 1864-ben a Kisfaludy gőzöst fogadta először. Ma is megtekinthetjük itt a 19. században épített Helka és Kelén névre keresztelt motoros hajókat. Északi részén látható a rózsakert, amely elhanyagoltsága után ismét kezdi visszanyerni régi fényét, valamint a gőzhajózás 100, 125 és 150 éves jubileumára állított emlékművek. Programlehetőségei között szerepel zenés-,séta és kirándulóhajózás is. A Balaton átúszó versenyek célja.

Országos Meteorológiai Szolgálat: A vitorláskikötőnél található. Innen indul az első viharjelzés a Balaton minden pontjára.

Víztorony: A Szabadság téren építették 1912-ben. 45 méteres magasságával a tér központi építménye. Kilátójából kiválóan beláthatjuk a várost, és környékét.

Kálmán Imre Emlékház:
Hiteles képet ad Kálmán Imre, az osztrák Becsületrend keresztjével is kitüntetett zeneszerző életéről, munkásságáról gyerekkorától kezdve egészen haláláig, felölelve azt az időszakot is, amelyet nem a városban töltött. Látható itt például a zongorája, kottái, és több különösen nagy eszmei értékkel bíró tárgyi emlék, amelyeket a zeneszerző özvegyétől kapott az emlékház.

Jordán Galéria: Jordán Péter olajfestményeiből rendezett kiállítás. Tájképek, csendéletek, portrék láthatók itt.

Aranypart: A Sió csatornától keletre helyezkedik el. Erre a partszakaszra épült a szállodák többsége, és itt találjuk a Petőfi sétányt, amely a város szórakoztató központja. Fiatalok közkedvelt célpontja, ugyanis a sétány mellett húzódik az a fizetős strand, amelyet a látogatók Coke Club néven ismernek. Kicsit tovább haladva egy sekély, lassan mélyülő medrű partszakasz tárul elénk, amely Siófok legkedveltebb szabad strandja.

Mindenkit tárt karokkal vár Siófok évszaktól, életkortól függetlenül. A meleg beköszöntével már tavasztól szabadtéri programok, fesztiválok várják a városba érkezőket. Nyáron strandjai biztosítanak kötetlen szórakozási lehetőségeket a pihenni vágyóktól egészen a vízi sportok iránt rajongókig. Kiállításai, galériái a nyugodtabb pihenést előnyben részesítőknek is állandó programokkal kedveskedik. Sokakat visszatart vesebetegségük, de nekik sem kell megvonniuk maguktól a nyaralás szépségeit, ugyanis az Ezüstparton működik az ország egyik legújabb, legkorszerűbb dialízis központja, amely ingyenes ellátást biztosít az itt nyaralók számára. Siófok a város, amely valóban mindenki számára teljes kikapcsolódást nyújt.

Látnivalói – még bővebb magyar leírás.

Szálloda ajánló talptól tetőig vagy a csillagokig:

1* csillagos hotel és Kemping reggelivel: Annamarie, Mária Alacsony ár. Magyar
2* csillagos hotel, Müller’s: Barátságos áron. Foglalás magyarul is!
3* csillagos hotel, szabad itt Szabadin: Normál ár.
4* csillagos hotel, Residence Wellness: Csomag és napi árak.
4-5* csillagos hotel, Azúr Wellness&Conference négy * és egy kis protekció): Napi és csomag akciós Azúr árak ITT. Foglalás magyarul.

Rengeteg bevásárlóközpont és supermarket (Tesco, Lidl, Penny) egész évben nyitva, szinte éjjel-nappali nyitva-tartással.

Utazás, szállás és élmény képek, kellemes fotós betekintés Siófok városába:

Siófok és környéke zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Időjárási adatok és előrejelzések: www.idokep.hu/elorejelzes/Si%C3%B3fok, aktuális adatok kis késleltetéssel, és 1,2,3 napos, hetes jóslások, térképpel.

Ez volt a szálláshelyekben gazdag Siófok bemutatása a nyaralás szállás, utazás blog-fórumon: wellness hétvégék, és üdülési csekk elfogadás. Non-stop, téli-nyári programok, szórakozóhelyek és nagy strandok.

1 thought on “Siófok szálláshelyek, hotel és nyaralás árak körkép

  1. Viki

    Nyáron voltunk a Hotel Azúrban, remek hely! Annyira meg voltunk elégedve vele, hogy most az ősszel is foglaltunk két napot kikapcsolódni. Az meg külön meglepi volt, hogy ősszi akciós ajánlataik vannak: http://redir.ec/osziakcio

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.