Siófok látnivalók: nevezetességek és szórakozóhelyek

A Balaton déli partján, ahol a Sió ered a tóból, ott fekszik Siófok, a Balaton-part legnagyobb települése. Joggal birtokolja a Balaton fővárosa nevet, mivel kb. 15 km hosszú strandokkal övezett partszakasza van. Évente több százezer turista látogat el Siófokra. Sok a külföldi, nem csak a magyarok által kedvelt hely ez.

A wellness fürdős szállodák elterjedésével egész évben van turisztikai aktivitás, illetve sok céges rendezvényt, konferenciát is a Balaton mellé szerveznek.

A város partvonala két részre osztható a Sió csatornától északra az Ezüstpart, míg keletre az Aranypart.

A város híres szülötte Kálmán Imre (1882-1953) a Csárdáskirálynő és más világhírű operettek szerzője. Múzeumában zongoráját és személyes tárgyait tekinthetjük meg.

Beszédes József Vízgazdálkodási Múzeumban a balatoni hajózás és halászat története, míg az Ásványmúzeumban a Kárpát-medence 3000 fajta ásványi gyűjteménye látogatható.

Leginkább fürdőzési és szórakozási lehetőségei miatt oly népszerű a fiatalok körében.

Szórakozóhelyek tömege vár ránk. A Flört The Club (korábban Flört Dance Club, még régebben Flört Disco) Magyarország egyik legrégebben működő klubja. 1989-ben nyitotta meg kapuit Siófokon és azóta is „alappillére a hazai partikultúrának”.

A szabadtéri DJ-es klub éppen olyan népszerű nyáron mint egy élőzenés rock kocsma, az idősek klubjai is tele vannak :), ők persze éjjel aludni is próbálnak. A fiatalok hajnalig mulatnak, és nem éppen a példamutató erkölcsök, szent vallásos meghittség és áhítat árad a levegőben. Az ittas fiatalok a következő estére szinte mindig regenerálódnak, így olykor a nappali, strandolós rész teljesen ki is marad az életükből, és újra indul a csajozás-pasizás, tánc és az italozás :).

A Palace Dance Club 1990-ben nyitotta meg kapuit az Ezüstparton. A klub a nyári balatoni szezonban (június végétől augusztus végéig) alapvetően a környéken nyaraló turisták éjszakai szórakozási igényeit hivatott kielégíteni. Nyáron minden nap nyitva van. Az év többi részében a klub zárva tart.

A 2007-ben alapított Coke Club, amely a Coca Cola Beach House utódja számos balaton-parti program helyszíne.

Újhelyi strand az újhelyi városrészben a Szigligeti Ede utcában található. A strand területe 18 626 m2, napos és árnyékos hely egyaránt található a területén. Vendégköre főképp az újhelyi városrész magánnyaralóiból tevődik össze. A strand családias hangulatú, de minden lehetőség megtalálható a területén: étkezés, kölcsönzés, vízi csúszda.

A parttól picit távolabb, de még mindenhez közel olcsóbb éttermek, napi menük csábítanak minket be az éttermekbe. Minden típusú bevásárló központot is megtalálunk, így az alacsony árak biztosítva vannak a legnagyobb melegben, a nyári csúcsszezonban is. Legyen szó a friss gyümölcsről vagy egy hűsítő sörről.

Videós betekintés: www.youtube.com/watch?v=wlP2M8dQb2k.

A jó éttermek, klubok, éjjel is nyitva tartó büfék és némileg az épületek, az apartman házak és szállodák is változnak évről évre. Nehéz vagy szinte lehetetlen megunni a távolról nézve elég szürke várost :).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük