Seychelle-szigetek szállás: La Digue nyaralás, nászút ajánló

Seychelle-szigetek

A 155 szigetből álló szigetállam, melyet 1770 óta laknak, Afrika keleti partjától 1500 kilométerre, Madagaszkárhoz közel, az India-óceánban fekszik, fővárosa Victoria. Nyugaton Zanzibár, délen Réunion és Mauritiusz, délkeleten a Comore-szigetek és Mayotte, északkeleten pedig a Maldív-szigetek határolják.

Sok szálláshely a drága kategóriától a tényleg mesebeli és döbbenetesen drága 5 csillagos üdülőparadicsomokig, hotel csodákig vendég élménybeszámolókkal: Seychelles-szigetek : Mahe. álomszerű szigetek. Akkor foglaljunk online, ha jobb árat vagy egy egyedi szállást tudunk így jó áron megszerezni! Ilyen sokszor van, mert az utazási irodák nem mindenhol uralkodnak a hotelek felett. A Le Meridien Barbarons, Fisherman’s Cove vagy a Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa (Glacis, Mahé) érdekli Önt?

Lásd még például Domaine Les Rochers (6 db kiadó letisztult luxus apartman, kreol stílusban berendezett, praktikus, stílusos)

Még több, szinte minden szállás összes ajánlata képekkel, jó árakkal egy helyre összegyűjtve bármely konkrét dátumra: Seychelles hotelek, települések szerint – tengerpari szállás ajánlatok ITT : Bird Island, Cerf Island, Denis Island, Fregate Island, La Digue, Mahe, Praslin és Victoria, mindegyik egy mesebeli szépségű téli nászút, álomutazás része lehet.

Hilton Resort Mahé - tágas szoba, ház

La Digue nászút

Míg a kontinentális lemezen található, belső szigetcsoportjait gránitban gazdag hegységek tagolják, külső szigetei sík korallzátonyok. A Seychelle-szigetek legmagasabb pontja a maga 905 méteres magasságával, a Morne Seychellois. A szigetek lakosságát főként franciák adják, de számottevő a szigetek afrikai, indiai és kínai népessége. Az ország hivatalos nyelve az angol, francia és a kreol. Az ország 1890 óta püspökség. A Seychelle-szigetek két atollja az UNESCO világörökség védnöksége alá tartozik. A világ legnagyobb atollját, Aldabra-atollt és a csak földi édenkertnek nevezett Valée de Mai atollt a Seychelle-szigetek Alapítvány gondozza. A szigeteken számos Nemzeti Parkot találunk, melyeket az őshonos állatok és növények védelmében hoztak létre. Utóbbiak közül kiemelkedik a gyümölcséről híres tengeri pálma, a Coco-de-Mer, melyet szerelemgyümölcsnek neveznek. A szigetek gazdaságában az idegenforgalom és a halászat a meghatározó. A Seychelle Köztársaság off-shore, vagyis adóparadicsom, így rengeteg vállalat itt jegyezteti be magát. A Köztársaság különlegességei közé tartozik továbbá, hogy a világ legkisebb olyan államát képezi, mely saját fizetőeszközt bocsát ki, hivatalos pénze a Seychelles-i Rúpia.

Hilton strand

A több száz millió éves múltra visszatekintő szigetek a Godwana szuperkontinens felrobbanásával jöttek létre. 1502-ben elsőként a portugál felfedező, Vasco da Gama szállt partra itt. A területet, mely nevét XV. Lajos pénzügyminiszteréről, Vicomte des Séchelles-ről kapta, 1756-ban mégis a franciák vonták ellenőrzésük alá. Lassan megindult a gyarmatosítás, bár 1793-1813 között az angolok beszálltak a szigetek fennhatóságáért vívott harcba. A szigetek további sorsát az 1814-ben aláírt párizsi békeszerződés pecsételte meg, melynek értelmében a szigetek Mauritiusszal együtt a britekhez kerültek, akik betiltották a rabszolga kereskedelmet.  A franciák ezért Afrikába helyezték bázisaikat. A szigetek kormányzó tanácsa és végrehajtó tanácsa a 19. század végén állt fel, 1903-ban pedig a szigetek megszerezték a brit koronagyarmat státuszt. Az első választásokat 1948-ban tartották, az új alkotmány, mely növelte a szigetcsoport autonómiáját, 1967-ben született meg. A Seychelle-i Köztársaság végül 1976-ban vált a Brit Nemzetközösség független köztársaságává. Rövid elnökség után, France-Albert René önkényuralmat vezetett be a szigeteken, még alkotmányába belevették az egypártrendszer létrehozását. Bár Renét többször megpróbálták elmozdítani pozíciójából, 1984-ben ismét elnökké választották. A választási rendszer reformjára csak 1991-ben kerülhetett sor. 1993-ban a szavazók többsége a többpártrendszer működését engedélyező alkotmány mellett tette le a voksát.  A 23 körzetre osztott ország államformája jelenleg elnöki köztársaság, melynek elnöke az államfő és a kormányfő posztját gyakorolja. 2004. áprilisa óta ezt a funkciót James Michel látja el.

A fővárosnak otthont adó, Mahé-sziget a legnagyobb, legnépesebb és egyben leglátogatottabb szigetek sorába tartozik. Fővárosa kikötővel és nemzetközi repülőtérrel rendelkezik. Káprázatos strandjait pálmafák és takamaka-fák határolják, hegyeiben akár túrákat tehetünk. A turisták ezen kívül a La Digue és Silhouette, illetve a Praslin szigeteket keresik fel legszívesebben.

Érdemes ellátogatni a Morne Nemzeti Parkba, ahol érintetlen tropikus környezet, s megannyi kókuszpálma fogadja az érkezőket, a hangulat, akár a dzsungelban.

Szigetfelfedező sétánkat indítsuk mégis az apró főváros középpontjában található Óratoronytól, melytől minden nevezetesség hamar elérhető. A Szent Pál katedrális mellett, Victoria hindu szentélye, a mecset, a város botanikus kertje, és nyüzsgő piaca is kiérdemli, hogy felkeressük.

A Seychelle-szigetek második legnagyobb szigete Praslin, mely a Gordon tábornok által Édenkertnek titulált atollnak, a Vallée de Mainak is otthont ad. Itt találjuk azt a szerelemgyümölcsöt termő, ritka pálmafajt is, mely akár 200 évig is elélhet. A sziget homokos partjait festői hegyek övezik, érdemes ellátogatni ide is. Mahéból vitorlással két és fél, gyors komppal egy óra alatt juthatunk Praslinra. Ha pedig nem kenyerünk a hajókázás, választhatjuk a repülőt is, mely messze a leggyorsabb, mindössze negyed óra és máris a festői szigeten találjuk magunk.

Díjnyertes és tényleg mesebeli luxust kínáló elit 5 csillagos szállás a Maia Luxury Resort & Spa:
Maia Luxury Resort Spa - lakosztály

És ha már sorra járjuk a szigeteket, a fehér homokos tengerpartjairól nevezetes, harmadik legnagyobbat, a La Digue szigetet se hagyjuk ki a sorból. A sziget külön látványossága a helyi közlekedés, melyet ökörhúzta biciklin bonyolítanak a helyiek.
A Seychelle-szigetek szellemét és buja trópusi hangulatát igazán a helyi táncok fejezhetik ki.  Három fő zenei és tánc stílust tudhat magának a hely, az afrikai és madagaszkári eredetű, szinkópa alapritmusú moutiát, a minden hónapban új slágerekkel jelentkező segát és az európai eredetű kamtolét. A helyi zenészeket akkora tisztelet övezi, hogy a legnagyobbak slágereit még a helyi járatok utasai sem nélkülözhetik, felszállás közben kénytelenek örökbecsű dalaikkal vigasztalódni, telítődni.

Ha ajándékot szeretnénk vásárolni, a helyiek fából készült kézimunkáiból érdemes válogatni, illetve egy szép tengeri kókuszt is hazacipelhetünk, mely súlya elérheti akár a 18 kilogrammot is. A teknőspáncélból és korallból készült csecsebecséket viszont felejtsük el, kivitelüket az országból szigorúan tiltják.

Míg a sport szerelmesei a szállodák pályáin élhetik ki szenvedélyeiket, a búvároknak a márciustól májusig, illetve a szeptembertől novemberig terjedő időszak kedvez.

Seychelle szigetek, városok : Mahe, Praslin, Victoria stb. álomszerű szigetek összes szálláshelye, véleményekkel és képekkel. Foglalás magyar nyelven! Apartmanok és luxus villák a mesés nyaralóhelyen. Nászutasok és a gazdag utazók egyik kedvenc egzotikus célpontja ez már régóta, most elérhető árakon, olcsóbban mint 2008 előtt.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Városok, települések a régióban, a környék szállás ajánlóval online: La Digue, Baie Sainte Anne, Grand’Anse Praslin, Beau Vallon, Victoria, Baie Lazare Mahé, Éden-sziget, Mahé, Anse Royale, Praslin, Bel Ombre, Glacis, Takamaka, Anse Boileau, Anse aux Pins, Pointe Au Sel, Au Cap, Port Glaud, Pointe Larue és Grand’Anse.

Repülőterek kódja/neve, repülőjáratokat, repülőjegyeket ide tudunk keresni: Praslin Island repülőtér (PRI) és Seychelles International Airport (SEZ)

Időjárás, hőmérséklet, csapadék, jó előrejelzés oldal, ősszel sokszor borongósan: www.wunderground.com/global/stations/63980.html

Linkek: Lap.hu linkek

Angol Wikipedia leírás és képek: en.wikipedia.org/wiki/La_Digue.

Szólj hozzá!

2 hozzászólás : "Seychelle-szigetek szállás: La Digue nyaralás, nászút ajánló"

Visszajelzés
avatar
Dóri
Vendég

sziasztok!
a mellékelt weboldalon csodás képeket találtok a Seychelle-szigetekről. Most nézegettem, gondoltam belinkelem…

http://daydream24.com/hu/2012/07/03/seychelle-szigetek-utikalauz/images

Üdv: Dóro

Kampala
Vendég

Sziasztok,
Mi a párommal itt voltunk nászúton…elmondhatatlanul gyönyörű volt!

morea.hu/indiai-ocean/seychelles/Seychelles-a-tropusi-paradicsom/18/

A Sunset hotelban voltunk, itt a linken megtaláljátok, árban sem volt vészes…

wpDiscuz