Maldív-szigeteki szállások: jó helyek, települések

Maldív-szigetek

A száraz évszakban menj!” – ezt olyan milliomos tanácsolta, aki több mint egy tucatszor volt ott. Ha még nem jártál ilyen helyen, vagy elit öt csillagos szállodában, akkor készülj fel rá lelkileg. Ez millió Ft fontos út, ez átlagos, mivel a járulékos költségek, transzferek stb. még mindig magasak, a pénzes vendég közösséggel egy térben mozogni pozitív és negatív élmény egyaránt lehet, különböző kultúrák és kulturálatlanságok együtt.

A Marco Polo által csak az Indiai-óceán virágának nevezett Maldív Köztársaság Sri Lankától délnyugatra, az Indiai-óceánon, India délnyugati csücskénél fekszik. Különleges élővilága az, amire érdemes lehet figyelni, a luxus szállodák, szállások világa egy harmadlagos dolog, amit próbálnak nekünk például nászutas csomagokban eladni.

Sok-sok szálláshely a normál kategóriától a mesebeli 5 csillagos romantikus üdülőparadicsom ötletekig képekkel. Egy konkrét dátumra keress, és úgy nézz bele pár különleges ajánlatba alább.

Települések, keresett maldív-szigeti helyek: Sun Island Resort, Dhidhdhoo, Kulhudhuffushi, Eydhafushi, Farukolhufunadhoo, Felidhoo, Funadhoo, Fuvahmulah, Gan, Hinnavaru, Hithadhoo, Hulhumalé, Hulhumeedhoo, Kudahuvadhoo, Kulhudhuffushi, Magoodhoo, Mahibadhoo, Manadhoo, Maroshi, Midu, Mula, Naifaru, Nolhivaranfaru, Thinadhoo, Ungoofaaru, Veymandhoo, Veymandoo, Viligili és Villingili, van szálláskereső a legtöbb helyhez angolul.

Helyek / és online, egyénileg és kis csoportoknak foglalható szállások: Male 20, South Male Atoll 12, Maafushi 4, North Male Atoll 8, Kaafu Atoll 7, Alifu Dhaalu Atoll 6, Dhaalu Atoll 2, Hulhule 2, Baa Atoll 5, Meemu Atoll 2, Noonu 2 és Addu Atoll 2.

Last minute vagy akciós utazás Maldív-szigetekre. Sok-sok hotel és apartman szállás közül választhatunk, az időjárás többnyire jó, nézzük meg a térképet és az időjárás előrejelzéseket is!

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Leírás a szigetekről, nevezetességei, látnivalói:
A szigetország észak-déli irányban 800 kilométer hosszan nyúlik az Egyenlítőn túlra. 26 atoll és 1192 sziget alkotja, melyből megközelítőleg 200 lakott, további 87 a turisták részére fenntartott hely. Az irányítást az atollvezetők gyakorolják, akiket az elnök választ. A főváros, Male irányítása a kormány kezében van. A Guinness Rekordok Könyve szerint ez az ország rendelkezik a legalacsonyabban fekvő legmagasabb ponttal. A szigeteken trópusi éghajlat uralkodik, a hőmérő higanyszála csak éjszaka kúszik 25 °C alá. A szigetek legjellegzetesebb fafajtája a kókuszpálma, a csavaros pálma, és a mangó. Állatvilágát a gyík, a gekkó, a holló, a gém, a sirály és a halak alkotják, melyek közül a plankton evő bálna cápa igen csak gyakori. A világ legszegényebb országai közé tartozik, annak ellenére, hogy turizmusa rövid idő alatt felfejlődött. Az egyenletesen meleg klíma, a tiszta levegő és víz, a jó fürdőzési lehetőségek a lakosság számát meghaladó külföldit vonzanak. Egy-egy önellátó szigeten 200-300 ember lakik, csak a főbb élelmiszereket, a rizst, a teát importálják Indiából. A korallok biztosította mészkövet építőanyagként használják fel. A szigetek ipara főként hal- és kókuszfeldolgozásra, rizshántolásra, olajütésre koncentrálódik, az általánosan elterjedt kézműipar pedig csónak- és halászháló-készítéssel foglalkozik.

A szigetek korábban Afrika és Ausztrália között helyezkedtek el, de a földmozgások következtében a mai Afrika, India, valamint Ausztrália és az Antarktisz széthasadtak. A törésvonal mentén feltörő lávából tenger alatti hegységek keletkeztek, melyet a korallok formáltak, ezekből alakultak ki végül maguk a szigetek is, melyeknek első telepesei a buddhista indoárják voltak, akik i. e. 500 körül népesítették be a területet. Őket a malájok, majd a szingalézek követték, a 12. század közepén pedig arab és perzsa kereskedők alapítottak szultanátust a szigeteken, bevezetve az iszlám vallást. A szigeteket a 16. században a portugálok foglalták el, akiket németalföldiek, franciák és angolok követtek. A szigetek 1802-ben kerültek brit védnökség alá, 1932-ben megszületett első alkotmányuk is. A második világháborúban az angolok helyezték ki ide haditámaszpontjaikat, a Gan-szigeten katonai repteret létesítettek. A Maldív-szigeteket 1953. januárjában köztársasággá nyilvánították, melynek elnöki posztját a szultán egyik rokona töltötte be. A rákövetkező évben ismét bevezették a szultanátust. A britek csak 1963-ban hagyták el a szigeteket, végleg csak 1973-ban távoztak, így az ország elnyerte függetlenségét, 1968-ban pedig elnöki köztársaság lett. 2004. december 26-án az indiai-óceáni földrengést követő cunami okozott jelentős pusztítást a szigeteken, a károk meghaladták a 400 millió dollárt. A lakosság arab, valamint szingaléz és maláj származású. Az ország nyelve a szingalézzel rokon divehi nyelv, írásuk arab eredetű.

A szigetek fehér homokos tengerpartját sekély, kristálytiszta vizű lagúna övezi, pompázatos élővilággal, burjánzó flórával és faunával.  Az őslakosok csupán 200-at népesítettek be a korallzátonyokból, így a fennmaradó 87 szigeten valóságos Paradicsom várja a pihenésre vágyókat és a búvárkodás szerelmeseit. A szigeteken tucatnyi szálloda, étterem, bár, és sportlétesítmény lesi a turisták minden kívánságát. Választhatjuk a szörföt, bérelhetünk vitorlást, vízisízhetünk, jet-skizhetünk az átlátszó vízen, de ping-pong asztalok, squash-pálya, fitness-terem is a mozogni vágyók rendelkezésére áll.

A pálmafák tövében megbújó, trópusi kerttel övezett bungalók a part közelében helyezkednek el. A szigetek között hajóval közlekedhetünk, a hajójáratok központja a főváros, Male, ahol magánhajót is bérelhetünk.

A főváros Male, mindössze 1,5 km2, az ingázókkal együtt 90 000 ember él itt. A modern, magas épületek közötti szűk kis utcákon néhány érdekesebb látnivalót is találunk, mecsetek, piacok várják, hogy felfedezzük őket. Különösen a Hukuru Miski mecset érdemel figyelmet, melyet kőfaragásai tettek híressé. A kikötő melletti piacon sokféle zöldség, rengeteg fűszer kínálja magát, a gyümölcsök között leginkább a banánt, papayát, a sárga belű görögdinnyét és az ananászt fedezhetjük fel. De Maléban találjuk a szigetek Nemzeti Múzeumát is. A Singapore bazár ugyancsak sok színes látnivalót kínál, a megrögzött vásárlóknak igazi kísértés. A turistákat kézműves alkotások, maldív és importált ajándéktárgyak, tengeri- és horgászfelszerelések csábítják vásárlásra. Szórakozni az óriás vidámparkban lehet, mely színpadán gyakran együttesek is koncerteznek. Két dologra azonban nem árt felkészülnünk, az európaiaknak szokatlan baloldali közlekedésre, valamint arra, hogy a szigetlakók muzulmán hite miatt sehol nem árulnak alkoholt, nincsenek pubok és kocsmák se.

A legtöbb megnyitott szigetet a Maléhoz legközelebb eső, Észak-Male-atollon találjuk, de a legmesszebb fekvő Ari-atoll is 35 perces úttal elérhető hidroplánnal. Aki valóban érintetlen, paradicsomi környezetre vágyik, a dél-Nilandhe-atollt válassza úti célul, melyhez mindössze két szálloda-sziget tartozik.

Aki a  helyi specialitásokra kíváncsi, ne mulassza el megkóstolni a sült halat, mely errefelé a nemzeti fogások közé tartozik, de rágcsálhatunk friss kókuszdiót is, össze sem lehet hasonlítani a zacskós reszelékkel. Ha megszomjaznánk, a pálmafák törzséből csapolt raa, egy édes és ízletes puncs, melyet csak a nyaraló övezetekben szerezhetünk be.

:Maldív-szigetek hotelek ITT: Male stb.. Itt ritka az olcsó szállás, de sikeres vállalkozók, szerencsések és érdekes emberek hosszabb időre is ide szoktak költözni. A repülőjegyeket utazási irodán keresztül érdemes foglalni, és mint belátható az online hotel ajánlatok elég drágák, a vendég fórum vélemények hasznosak. Egy éjre is foglalható szoba. Kiadó lakás, ház, villa, privát luxus apartman hosszútávra is.

Szállodakereső: Maldív-szigetek : összes sziget és település szálláshelyei. Szálloda, apartman, luxus villa, (2-3-)4-5 csillagos hotel és vendégház kategória. Itt a munkásszállás sem olcsó. Lakás, szoba és ágy is bérelhető, kicsit persze más mint a világ más tájain.

Időjárás (Weather) a legjobb előrejelzés és információs forrás: meteorology.gov.mv/.

Zoomolható térképe, környéke, GoogleMaps műholdképek:
[geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.