San Diego szállás, utazás, hotel és látnivaló tipp

San Diego

Az USA és a világ egyik legnépszerűbb tengerpartját itt találjuk. San Diego-ban van egy kis európai hangulat amerikai módra. Kalifornia államban itt sok a rövid időt tartózkodó vendég. Minden szállás kategóriát megtalálunk itt üzletembereknek, átutazóknak, céges rendezvényekhez, nyelvet tanulóknak, egyetemistáknak vagy luxus nyaraláshoz. Én Máltán tanultam angolul, de itt a jóval drágábban elérhető Amerikában is rengeteg fiatal magyar járt a 90′-es évek nyitása óta.

San Diego városi hotel

Böngéssz az ajánlatok valamelyik piros linken keresztül. Pl.: Hotel, B&B szállás ajánlatok képekkel magyar nyelvű foglalással ITT – magyarul, biztonságos milliók által tesztelt több mint 10 éves rendszeren foglalható.

Angolul: Hotels in San Diego – minden hotel online ajánlat összegyűjtve ITT. Garantáltan jó árak. Verhetetlen napi akciók. Több nyelvű rendszer, így németül, olaszul, spanyolul tudunk foglalni percek alatt.

Néhányat kiemelünk a szálláshelyek közül:

Hilton San Diego Resort & Spa**** az egyik legnépszerűbb hely a pihenéshez a drága kategóriában.

– Olcsóbb hely a Gaslamp Plaza Suites ***, ahol sok kaliforniai álom vált és válik valóra. Lakosztályok a California dreaming érzéshez.

– A Hilton San Diego Bayfront **** az óriási hotelek, több mint 1000 szobás ház a rendezvények és a luxus csoportok kedvence lehet, napi 80.000-100.000 Ft körüli összegért kaphatunk egy szép szobát náluk. A luxus szállodák egy jól ismert névvel, a Hilton brand-del hirdetett tagja.

– A jóval olcsóbb vendégházakból sincs hiány, népszerű például a Heritage Inn **, ahol elérhető áron van szoba, olykor kiemelt időszakokban
jó szálláshely.

– Az olcsóbbak között szerepel még a Good Nite Inn Sea World. A vendégek véleménye nagyon megoszlik, de egy biztos, hogy egy éjszakás pihenésre megteszi az átutazóban lévő fiataloknak.

– A Mission Valley Resort ** San Diegoban több dátumra olcsóbb lehetőség. A legtöbb vendég esetében elégedettségről olvashatunk a vélemények részben.

San Diego látnivalói, nevezetességei, érdekességek:
– Jól ismert egyetemi város, az egyetem egyik érdekes oldala: San Diego University. Az egyetem a látnivalók sorát bővíti, és van turisztikai értéke. Másik az államból sok információval: www.sdsu.edu.

– Híres a Balboa Park, Belmont amusement park (vidámpark), az óriási nagy San Diego Zoo (állatkert), San Diego Wild Animal Park és SeaWorld San Diego (tegere világa). A spanyol hatás érezhető sok helyütt, mint pl.: Mission San Diego de Alcal, Old Town San Diego State Historic Park (történelmi).

A programok és események sorából kiemelkedik a Comic-Con, Buick Invitational golf tournament, San Diego/Del Mar Fair (kiállítás és vásár), és a Street Scene Music Festival (zenei fesztivál).

Adatok és leírás még:
San Diego az Egyesült Államok 8. legnagyobb városa, nagy kikötők, haditengerészeti kikötő és bázis egyben, Kalifornia (és az USA) legdélnyugatibb szegletében helyezkedik el, a Csendes-óceán partján.

Ide látogatva a hivatalos weboldalukat tanulmányozzuk át a www.sandiego.org/ címet! Más oldalakon friss híreket, aktualitásokat találunk. Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Történelme egy szelete:
A környéket a Kumeyaay törzs lakta a spanyolok betelepüléséig. Az első ismert európai, aki a vidékre érkezett a spanyol zászló alatt hajózó portugál felfedező, Juan Rodríguez Cabrillo volt 1542-ben. A mexikói függetlenségi háború végén (1821) az új Mexikó állam részévé vált.

Manapság San Diegón erős mexikói hatás érezhető, jelentős mexikói kisebbséggel. Fehér (46,4%), Hispán (spanyol) (25,4%) , Fekete (10,8%), Filippínó (6,1%), vegyes etnikumú (kettő vagy több) lakók mellett még vietnami, kínai, amerikai őslakos (indián) (1,3%), japán és koreai lakókkal egyaránt találkozunk.

Budapestről átszállással juthatunk ide általában olcsón, a repülőjáratokat online gyorsan tudjuk keresni, ha nem akarunk repülőjegy tanácsadóhoz vagy utazási irodás csoporthoz csatlakozni az utunk során.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Városok és falvak turisztikailag kiemelve, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Oceanside, Carlsbad, Chula Vista, El Cajon, La Mesa, Sorrento, National City, Imperial Beach, Mirama, San Ysidro, Santee és Otay.

Utazás képek, szállodák, további hotel fotók:

A helyi utazási irodák ajánlatai, kirándulások, programok egyéb szálláshelyek mint apartmanok vagy vendéglátó családok közvetítése nyelvet tanulóknak terén hasznos lehet.
Ismert és a tehetősebbek körében nagyon népszerű angol nyelviskola az EF: ef.com/master/ils/destinations/united-states/san-diego . Egy-egy diák 4 csillagos szállodában lakik akár egy hónapig, ilyen ‘szegényes’ tud lenni egy tanuló élete.

Időjárás és előrejelzés, hőmérséklet, páratartalom: forecast.weather.gov/MapClick.php?zoneid=CAZ043 – részletes jelentés a környékről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.