Preston szállások és látnivaló Lancashire

Preston

Szállás ajánlatok áttekintése és rendezése gyorsan, hotelfoglalás egyénileg díjmentesen: Preston szállások, minden ajánlat ITT. Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében is egyszerűen tudunk keresni.

Pédául a 149 szobás Preston Marriott Hotel kellemes szálloda, szállás wellness szolgáltatásokkal, 13 rendezvény termével sok esemény helyszínve volt és lesz. A reggelit mondhatjuk drágának, de maga a kétágyas szobaár gyakran teljesen rendben van.

Preston az Anglia északi részén található Lancashire grófság székhelye, látnivalóban bővelkedő város. Egyike a City státusú városoknak Angliában, mely cím az országban nagy presztízzsel jár. Preston a Ribble folyó torkolatának csúcsában fekszik. Lakossága 140 ezer fő körül van. Fontos ipari, oktatási és kulturális központ. Testvérvárosai Kalisz, Recklinghausen és Nîmes. Preston egyetemi város, egyeteme a „University of Central Lancashire”.

Vallási, egyházi épületi közül kiemelkedik a „St Walburge’s” Katolikus Templom és a „St John’s” Anglikán Templom. Előbbi templom Preston egyik legkiemeltebb látnivalói között szerepel, így érdemes meglátogatni.

Mellettük Preston büszkélkedhet Anglia egyik legnagyobb mecsetjével, mely a „Jamea Masjid” névre hallgat. Így magától értendő, hogy Prestonban nagyobb számú muzulmán közösség él.

A kultúra és a tudás kedvelőit az impozáns épületű Harris Múzeum várja, mely szintén a város egyik nevezetességének számít, és 1850 óta várja a látogatókat. Tárlatai között festményeket és helyi tárgyakat tekinthetünk meg. A Harris Múzeum egyben híres könyvtárral is rendelkezik.

A pihenni vagy a piknikezésre vágyókat két nagy part is várja. Ezek a Moor Park és a Miller Park. Mindkettő nagy területű és jól kiépített, szépen gondozott. Azonban a legkiemelkedőbb a Miller Park, ahol a látvány és a nyugalom mellett még egy nagyobb szökőkút is helyet kapott.

A város közlekedése jól megoldott. Prestonba autóval három nagyobb közúton lehet a legegyszerűbben eljutni. Ezek az M61, az M65 és az M55 nevű utak. Ezen kívül Preston vasúton is elérhető. Vasútállomása szintén műemlék jellegű.

Környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Chorley, Blackburn, Wrea Green, Longridge, Goosnargh, Leyland, Ribchester, Barton, Balderstone, Kirkham, Catterall és Great Eccleston.

Repülőterek, távolság a központtól légvonalban: Blackpool nemzetközi repülőtér (BLK) 21,6 km, Liverpool John Lennon repülőtér (LPL) 48,2 km, Manchester repülőtér (MAN) 52,7 km és Leeds Bradford nemzetközi repülőtér (LBA) 69,7 km.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Preston szállások, hotel és apartman árak összegyűjtve az internetről leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás:

.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Budapest központja és Preston (Lancashire) távolsága kb. 2103 km autóval, 20 és fél órás út. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Új drón videó, légifotók:

Angol útikalauz, hivatalos turisztikai portál: www.visitlancashire.com/explore/preston. További Wikipedia adatok angolul: hen.wikipedia.org/wiki/Preston,_Lancashire. Brockholes egy újfajta park és természetvédelmi terület, 250 hektáros területen 20 év alatt fejlesztett kiránduló és pihenőhely, egyre többen látogatják. Egy kis videó riport: youtu.be/DReSugHJL3o.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.