Pag sziget szállás, nyaralás keresés: apartman vagy hotel?

Pag sziget

Pag-sziget nyaralás

Észak-dalmáciai 284,5 km² területű, ritkán lakott kopár mégis szép híres szigetén nagy szeretettel várják a magyar vendégeket sok éve. A mesterségesen létrehozott homokos strandok kéken csillogó öblökben és a köves természetes vadabb partok váltakozása teszi teljessé. Csodáld meg horvátországi üdülése során!

Pag városkája, szállások ajánlatai magyarul: Pag aktuális szállás ajánlatai ITT, apartmanok, hotelek és panziók. Garantáltan jó napi és üdülés csomag árak. Jó szállodák pároknak és kis csoportoknak. Vendég élménybeszámolóksegítenek a pagi szállásfoglalásban a piros linkre kattintva. Villa házak, kiadó apartmanok és szobák hosszú sora vár.

Pag környéke még számos szállást nyújt, a közeli települések távolsága / online foglalható szálláshelyek száma: Zubovići 10.7 km 1, Povljana 11.9 km, Novalja 18.5 km 8, Privlaka 20.7 km 2, Rtina 24.1 km 1, Nin 24.6 km 1, Ražanac 29.3 km 1, Donje Petrčane 30.1 km 1, Starigrad 35.0 km 5, Ugljan 35.2 km 1, Božava 36.0 km 4 és Lun 36.3 km 1 db vendéglátó. A sziget települései lakosság szerint: Pag, Vlašići, Šimuni, Dinjiška, Gorica, Stara Vas, Miškovići és Smokvica. Továbbá: Metajna, Kolan, Mandre, Kustići, Karlobag, Lukovo Šugarje, Ribarica, Košljun és Vidovac.

Pagon, a szigeten ismertebb, népszerűbb szálláshelyek:

– Jól ismert három csillagos szálloda az Aparthotel Belveder – szép kilátással a part mellett. Ahogy sajnos máshol előfordul Horvátországban a szép és tiszta szoba terén nem csillagos 5-ös.

– Saját híres éttermével még híresebb lehet a pici, 20 szobás Hotel Tony**.

– Négy csillagos, több szolgáltatást nyújt, modernebb, de még megfizethető a Hotel Pagus ****. Érdemes jó előre foglalni, mert egy ilyen nagyobb szálloda gyorsan telítődik július és augusztus hónapokra. Étterme és bárja, wellness központja és a légkondicionált szobák egy igazán szép nyaralás lehetőségét vetítik elénk.

– Olcsó kempingek és eldugott szállások, falusi szobák és apartmanok sora várja még az ide érkezőket a szigeten és a szárazföld felőli oldalon. Egy olcsó hely, amit két fiatal párnak vagy egy gyerekekkel utazó családnak bátran ajánlunk az Aparthotel Bonex (Privlaka). 420 eurós főszezoni (augusztus) heti árával 4-6 főre egy kiváló lehetőség Pag és Vir szigete mellett 1-2 percre a homokos strandtól.

Budapest és Pag távolsága 647 km, Zágrábon keresztül 593 km-t autópályának jelöl az útvonal tervező, így kényelmes és gyors az utazás. Buszos utazáshoz csatlakozni megéri több esetben, ilyen kis távolságra kisebb, nem luxus busszal el lehet jutni (pl. éjszaka izzadás nélkül).

Repülőterek távolsága légvonalben a belváros központjától: Zadar repülőtér (ZAD) 45.1 km és Rijeka repülőtér (RJK) 94.5 km.

Sziget

Adatok, látnivalók, nevezetességei és programok:
– Nyár víz hőmérsékletre 24 C-t írnak, ami esetenként igaz lehet, de ahogy látszik, a horvátországi tengerek alapverően nem melegek.  Télen a Földközi-tenger vizének a hőmérséklete 12 C körül van itt. Úszni 4 hónapig szoktak errefelé a tengerben (kb. 120 napig), amikor 18 C felett van víz hőmérséklete.

Pag-sziget

Pag szigete gyönyörű csipkéiről, juhsajtjairól nevezetes észak-dalmáciai sziget. A juhok és a kecskék az egész balkáni térség hasonló tájaihoz hozzá tartoznak. Igazi történelmi város, ősidők óta lakott terület. Pag urbanisztikai megoldásokkal büszkélkedő kisváros, építményei értékes kulturális örökségről tanúskodnak. Pag sziget másik jellegzetessége a szinte holdfelszínre emlékeztető kopár síkságok, köves partok és a szépen zöldellő olaj- és fügefaligetek váltakozása. A tiszta vizű öblök szépsége miatt lett többeknek egy szükséges nyári élmény a feltöltődéshez. Pag szigete a szárazföldről közúti hídon néhány éve, illetve másik oldalán komppal közelíthető meg.

Az átlaghőmérséklet nyáron 28 C, télen 10 C körül alakul errefelé. Szép napos időből nincs hiány nyáron.

Települések Pag szigeten: Vlasici (falucska), Povljana (ismert nyaralóhely), Gorica, Simuni, Metajna, Novalja, Zigljen (kompkikötő), Lun Caska.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

2016-os élménybeszámoló, jó színvonalú képek: www.youtube.com/watch?v=CjJpXTwVCOk.

Egy jó utazás videó, videoklip:
szólj hozzá: Pag, a legkopárabb sziget.

Új nyaraló villa Pag szegeten

tengerpartja, strandolás

Lakások, nyaralók bérlése részletesebben, ajánlat olcsótól a nagy családi, több szobás apartmanokig: www.adriagate.com/hu/horvatorszag-uticel/Pag_Pag-sziget.aspx.

Pag időjárás és előrejelzés: www.europe-cities.com/en/784/croatia/pag/weather/ – víz hőmérsékletek, webkamera: www.novalja.com/en/webcam –  tengerparti képek kis késleltetéssel – Pag – Novalja.

A helyi és a környékbeli nagyobb eseményekről a Horvát Idegenforgalmi Közösség honlapján szinte mindent megtudhatunk magyar nyelven: www.tzgpag.hr és például hu.croatia.hr/Home/. Jó élmény lehetőség például:
– Búvárkodás, sajtok kóstolása
– A növényzet többnyire gyér, ennek a mediterrán élővilágnak megvan a maga szépsége, vonzereje.
– A szépen kiépített strandokon jobb és az átlagosnál drágább vendéglátó egységek (büfék és éttermek) működnek jellemzően.

Híres étterem/borozó például: www.boskinac.com. Mások még sokszor nem rendelkeznek szép többnyelvű weboldallal, pedig eljött ennek az ideje.

Luna Island Hotel**** oldala közvetlenül : www.valamar.com/luna-hotel-pag.

Hotel Terra (Novalja, Zrće) :  www.hotel-terra.hr/index_eng.html.

Hotel PLAŽA**** – www.plaza-croatia.com.

Povljana szállások részletes listája –  www.pm-povljana.hr/?lang=en&page=ponuda&subpage=0&stranica=1 : apartmanok, mini hotelek, sok-sok mini családi tulajdonú szálláshelyek, amit a helyi utazási irodák közvetítenek ki általában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük