Ottawa szálláshelyek, hotelek, és nevezetességek

Ottawa Kanada fővárosa, lakosság szempontjából a negyedik kanadai város. Ottawai régióval együtt közel 1,2 millió fő lakik itt. Sokan érkeznek ide Ontario tartományba (államba) Magyarországról, ez a legnépesebb, déli rész az országban.

Szállások népszerűségi sorrendje, árajánlatok és részletes leírások képekkel: Ottawa hotelek keresése és foglalása ITT garantáltan jó árakkal magyarul foglalható kb. 31 szálláshely lehetőség, jó leírás, vendég vélemények és képek a belvárosi luxustól az olcsó panzió, kis vendégház kategóriáig.

Minden online ajánlat egy oldalon profin össze lett gyűjtve. Így percek alatt megtaláljuk az árakat, amelyek sokkal jobban mint közvetlenül egy szálláshelyet megkeresve: Hotels in Ottawa – összes szállás több mint 60 ajánlata, gyors összehasonlítás ITT – hostel, olcsó diákszállás és minden luxus szállodai akciós ajánlatok is.

A parlament közelében egy olcsóbb és a turisták körében népszerű szállás a Capital Hill Hotel & Suites***. Egy-egy napra igazán jó árakat adnak kétágyas szobában.

A legnépszerűbb, online is elérhető és foglalható szálláshelyek a ByWard Blue Inn, Crowne Plaza Hotel ***, Holiday Inn Hotel & Suites – belvárosi mini apartmanok, lakosztályok, központi hotel az Indigo Downtown City Centre ***, céges és egyéb csoportoknak is ideális a Quality Hotel Downtown ***, Még olcsóbb és szép nagy szálloda a Les Suites Hotel Ottawa***, amit szintén a város szívében találunk közel mindenhez. Távolabb a belvárostól találjuk az olcsóbb lehetőségek között a Cardinal Suites kisebb vendégházát is.

A standard szállodai szobák és lakosztályok, konyhás privát apartmanok és egy-egy olcsó backpackers hostel (emeletes ágyas szálló) is felkutatható. A döntésben kérheti az olvasók vagy az oldal szerkesztő tanácsadók segítségét is itt.

Szállás, hotel és utazás élmény fotók a leírások előtt:

Kanada pénzneme a kanadai dollár (CAD), régóta, 1933. április 10-e óta van forgalomban.

Budapest és Ottawa utazás hossza időben repülővel kb. 9 óra közvetlen járattal, ami még éppen egy kényelmes utazásra ad lehetőséget. Átszállásos utazás esetén már jóval kimerítőbb lehet az út. Itt már az időzónákkal és a Föld forgásával is számolnunk kell.
A repülőjegyet most már a legtöbben interneten foglalják, és a szálláshelyek foglalása is így a leggyorsabb és leginkább költséghatékony is.

Látnivalók, nevezetességei, történet a turista programokhoz:
Ottava a gyarmatosítása előtt különböző indián törzsek találkozóinak, áru cseréinek színhelye volt. Neve is kereskedőhely-et jelentett a huronok nyelvén. A város fenti fő látnivalóin túl számos érdekesség, szép épület is várja az érdeklődéket. Az érdekességek sorát sokáig folytathatjuk egy ilyen sokszínű városban. Programok és minden egyéb lehetőség térén is egy helyen megkapjuk a fő információkat: www.ottawatourism.ca. Jó éttermek, kereskedelmi központok, térképek, képek és videók hivatalos, megbízható forrásokból. Szálláshelyek napi és csomag ajánlatai is a saját internetes foglalási rendszerükben. Jó kereshető, és itt mindenkit megtalálunk a világhűrű standard Marriott, Radisson, Novotel, Accor, Comfort Inn, Best Western, Fairmont, olcsóbb Travelodge láncoktól a pici boutique hoteleken át a luxus apartman kategóriáig. Wellness hotelek, vegyes iroda-/apartman -házak.

A város egyeteme: www.uottawa.ca/ – Université d’Ottawa – University of Ottawa. A campusnál és a környező kisvárosokban is találunk olcsó lakhatási, szállás lehetőségeket a vendéglátó családoktól az olcsó kollégiumokig. Franciául és angolul is elérhető a legtöbb információ.

Hostel: www.ottawahostel.com – Backpackers Inn. Egyéb olcsó, egyetemhez vagy a belvároshoz közeli szálláshelyekről, vendéglátó családokról érdeklődjünk a diákoktól és az egyetemi dolgozóktól.

Híres és hétköznapi éttermek sora várja a visszatérő és az alkalmi vendégeket, néhány jó tippet kaphatunk az utazási fórumokon vagy a helyben lakó, torontói ismerőseinktől is. Olcsó bevásárlóközpontok, tömegközlekedési és túlélési tippek szintén fórumokon angolul.

Repülőjegy és repülőjáratok keresése: az utazás olcsón fapados árszintű repülőjeggyel, több társaság repülőjárataival is megoldható. 120-220 ezer Ft közötti jegyeket is ki lehet fogni. Air Canada turista osztály Bécsből sok esetben a legolcsóbb lehetőség, és ez közvetlen járat. Bécsből még a Lufthansa és a British Airways járatait is érdemes megnézni átszállással (Frankfurt vagy London érintésével).

A helyi, városi utazási irodák vagy idegenvezetők ajánlatai sok segítséget adhatnak kirándulások, programok, egyéb szálláshelyek (pl.: apartmanok vagy vendéglátó családok közvetítése). Félévet hallgatni és nyelvet tanulni is sokan érkeznek ide több hónapra.

Időjárás és előrejelzés Ottawa és Kanada részletes adataival: www.weatheroffice.gc.ca/canada_e.html.

Ottawa és környéke éghajlata nedves kontinentális. Januárban átlagosan -11 C, júliusban +21 C a jellemző.

Zoomolható térkép, várostérkép és műholdkép is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük