Nyugat-Törökország, utazások Antalya és Isztambul között

Törökország nyugati részén, Ankaratól nyugatra, rengeteg a látnivaló, a természet és a történelem mozgalmas évezredei maradandót alkottak.

A szárazföld belső részén találjuk Gölhisar-t, Burdur-tól délnyugati irányban autóval 107 km távolságban dél-nyugati irányban. A római korból származó romok érdekesek itt, régi színház, stadion, temető, vízvezetékek.

A térségben hegyek által körülvett 1050 méter magasságban található Salda-tó (Salda gölü) jó üdülőhely, kiépített apró nyaralóhely jó éttermekkel, kávézókkal.

Sagalassos térsége, Aglason, az apró falu mellett ősi város romjait találjuk szintén, régi városkapu, oszlopsor, templom stb.

Isparta a Toros (Taurus) hegyei között található, a hegyi tavak városa. Burdur városa mindössze 32 távolság innen. Látványosság itt az Ulu mecset (szeldzsuk építészet). A fedett bazár, amely 1561-ben, mindenképpen figyelemre méltó. Az Isparta-kastélyt a 14. században kezdték építeni. A rózsa illat itt eredeti, nagy hagyománya van az illatszerek (rózsaolaj, kölni, parfüm, illatosító) gyártásának: www.todayszaman.com/expat-zone_isparta-the-rose-city_290679.html, a helyi múzeum is segít a történetét jobban megismerni. A helyi szőnyegek, a rózsamezők, a panorámás turista útvonalak miatt kedvelt célpont a belföldi török turizmusban.

Isparta-tól 36 km-re keletre az Eğirdir-tó és Eğirdir városa a természeti környezet miatt idillikus képet sugározni. Innen délre 28 km-re található Kovada Gölü (az apró Kovada-tó és Nemzeti Park).

Északabbra Yalvaç szintén egy ősi város, ókori romok, egykoron márvánnyal kövezett utcák, a mai napig érezhető valammi plusz itt és a tágabb téségben Antalya-tól északra.

Fotó ízelítő, utazás, látványosság képek:

Amikről már esett szó, vagy tervben vannak: Pamukkale, Selçuk, Kusadası, Guzelcamlı, Gumuldur és İzmir stb..

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük