Nizza kép galériák, piacok és bazárok

Nizzában, a délvidéki színek és illatok városában remekül lehet vásárolni. Ez egyaránt vonatkozik a butikokra és az áruházakra, mindenekelőtt azonban a festői piacokra. Tipp lista piacokra és üzletekre a csúcs-luxusig alább:

■             Zöldség- és virágpiac. Hétfő kivételével mindennap színpompás sokaság zsibong a Cours Saleyán.

■             Halpiac. A tengerpart maga nemében legnagyobb ilyen létesítménye. Hétfőtől szombatig a Place St. François-n és a Place Rossettin.

■             La Poulette. Az ínyencek paradicsoma: végtelen mennyiségű és fajtájú sajt, finom olívaolaj, fűszerezett ecetek és házi lekvárok. Rue de la Préfecture.

■             Aliziari. Nizza egyik legjobb olajütője. 14, Rue St-François-de-Paule.

■             Zsibpiac. A Cours Saleyán minden hétfőn kaphatók a legkülönfélébb lim-lomok. Néha ki lehet fogni valami eredeti darabot is.

■             Szuperbazár. Valóban megszolgálta ezt a nevet. Az óváros közepén itt mindenféle zsibáru, kacat, régiség-ócskaság kapható. 32, Rue Pairoliére.

■             Galeries Lafayette. Az ismert áruházlánc leányvállalata. Divatáru, kozmetikumok, ékszer – egyetlen tető alatt. Különösen nagy választék provence-i szappanokból és parfümökből. Avenue Jean Médecin.

■             La Galerie Singulière. Kortárs művészeti galéria. Az érdeklődők vigyenek magukkal jó ízlést, szakértelmet és egy vastag pénztárcát, ha a luxus butikok szintje fölött is érdeklődnek. 46, Rue de France.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük