München – Éjszaka és ételek

Szórakozás, éjszakai élet ajánló az Isar partján

Egy régi előítélet szerint München nem más, mint egy milliós falu, minthogy éjjel egykor a járdák kiürülnek. Ez az idő azonban már elmúlt. München éjszaka nyüzsög – és kellemesebben, mint sok más város. Zenés klubok, sör, kis tánc és mosoly:

■             Julep’s. Belépő az éjszakába. Mexikói sör, tortilla és más különlegességek, és a város legjobb hamburgere. Vannak, akik itt maradnak egészen zárásig. Breisacher Str. 18.

■             Unterfahrt. A város utolsó dzsesszkocsmáinak egyike. Kirchenstr. 96.

■             P 1. Kiváló müncheni diszkó a Művészetek Házában. Külön művészet meggyőzni az ajtónállót arról, hogy te is oda tartozol. Prinzregentenstr. 1.

■             Muffathalle. Tobzódik az éjszaka ebben az Isar-parti bárban. Diszkó, koncertek, partik egészen hajnalig. Zellstr. 1.

■             Nachtcafé. Bár, klub és kocsma egyben. Találkahely kiváló élő dzsessz-zene mellett. Maximilianplatz 5.

■             Ultraschall. Sci-fi környezetben elsőrangú technozene. A Riem régi repülőtéren. Töginger Str. 400.

■             Wunderbar. Diszkréten megvilágított pincehelyiség, ahol rendszeresen tartanak partikat egyedülállók számára. A pultnál minden kapható, ami egy kellemes estéhez szükséges. Hochbrückenstr. 3.

Étterem tippek, Bacchusi örömök Münchenben

A bajor tartományi főváros Németország egyik ínyencközpontja, bár Eckart Witzigmann „Aubergine” éttermének bezárásával elveszítette a német nyelvterület leghíresebb háromcsillagos éttermét. De új tehetségek törnek előre, és München, akárcsak korábban, érvényre juttatja az olasz konyha iránti szenvedélyét. Ez annyira igaz, hogy az lsar partján jobb olasz specialitásokat lehet enni, mint Olaszország sok városában.

■             Acquarello. Mario Gamba a müncheni vendéglátás egyik olasz uralkodója. Joggal. Hús, hal, zöldség – mindenből a legjobb. Mühlbauerstr. 36.

■             Italfisch Antichi. Olasz halvendéglő. Feltétlenül meg kell itt kóstolni a spagettit vénuszkagylóval. Zenettistr. 25.

■             Pino. Solln villanegyedben a klasszikus olasz konyhát részesítik előnyben. Első osztályú a borválaszték. Frans Hals Str.3.

■             Halali. Klasszikus müncheni vendéglő. Házias ételek, jól vezetett konyha, kiadós ebédválaszték. Schönfeldstr. 22.

■             Bratwurstglöckl. Gyalult asztalú hagyományos bajor vendéglő a Boldogasszony-templomnál. Itt grillen sült kis nürnbergi kolbászt kell enni. Tucatszám. Frauenplatz 9.

■             Wöllinger. Tradicionális környezet, a vendégek többsége lódenban. Kerthelyiséggel. Johann-Clanze-Str. 112.

■             Weíßes Brauhaus. Egyszerű, jó bajor konyha és világos sör. Tal 7.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük