Moszkva – Művészet

Tiszta művészi élmény

Csajkovszkij Hattyúk tava című balettje vagy Muszorgszkij Borisz Godunov című operája a Nagy Színházban maga a tiszta műélvezet. Aki nem kap jegyet a Bolsojba, annak Moszkva tucatnyi koncertterme és még további hat zenés színpada szolgálhat élménnyel. Érdemes a szállodában rendelni jegyet, mert este üt a jegyüzérek órája, akik többszörös áron és dollárért kínálják a jegyeket. Ez különösen érvényes a Moszkvai Téli Fesztiválra (december 25.-január 5.) és még inkább a Puskin Múzeumban sorra kerülő fantasztikus decemberi koncertre.

■             Bolsoj Tyeatr. Világszínvonalú opera- és balettelőadások elsősorban a klasszikus repertoárból. Maga a 2500 nézőt befogadó épület is csodálatos látvány. Tyeatralnaja ploscsagy 2.

■             Sztanyiszlavszkij és Nyemirovics-Dancsenko Zenés Színház. Opera és balett. A Nagy Színház árnyékában él, repertoárja azonban frissebb. Bolsaja Dimitrovka ulica 6.

■             Moszkvai Konzervatórium. A koncertek igen magas színvonalúak, a zenerajongókat nem éri csalódás. Bolsaja Nyikitszkaja ulica 13.

■          Csajkovszkij Koncertterem. Itt a klasszikus és modem koncertek mellett népi együttesek fellépésére is sor kerül. Triumfalnaja ploscsagy 4/31.

■             Csehov Moszkvai Akadémiai Művészszínház (MHAT) Aki valóban alaposan elolvasta előzetesen Csehov drámáit, annak érdemes elmennie ebbe a híres drámai színházba. Kamercserszkij pereulok 3.

■             Obrazcov Bábszínház. A szatirikus előadások igazi élményszámba mennek. Szadovaja Szamotyecsnaja ulica 3.

■             Régi Cirkusz. A világhírű moszkvai cirkusz artistái, bohócai és állatszelidítői nemcsak a gyerekek körében örvendenek nagy népszerűségnek. Cvetnoj bulvár 13.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük