Moszkva kirándulás tippek

Extra programok, egynapos kirándulások egy ismeretlen világba

Aki jó helyismerettel rendelkezik, az legkönnyebben metróval vagy elektricskával (helyiérdekű vasút) közelítheti meg a város közvetlen környékén fekvő helyeket. Aki viszont nem, az ebben a csak orosz feliratokkal ellátott világban jobban teszi, ha a szervezett utak kínálatából választ. A szervezett csoportban utazók programjaiban általában szerepelnek ilyen kirándulások is. Mert Moszkva ugyan Oroszország, de nem az egész…

■             Szergijev Poszad (azelőtt Zagorszk). A tágas orosz tájba illeszkedő kolostor a ma is élő mélységes ortodox hitet közvetíti. Megéri felkeresni ezt a Moszkvától 74 kilométerre felevő zarándokhelyet

■             Abramcevo. XIX. századi művésztelep, ugyanezen az útvonalon. A múzeum és a műteremházak megmaradtak eredeti állapotukban.

■             Peregyelkino. Moszkva mellett található nyaralóhely. Ma múzeum az a dácsa, ahol Borisz Pasztemak (1890-1960) pihent, aki Doktor Zsivago című regényével lett világhírű. Sírja a szomszédos, idilli temetőben kereshető fel.

■             Kuszkovo. A hatalmas parkkal körülvett, XVIII. századi nyári rezidencia épületében található az igen gazdag orosz porcelángyűjtemény. Rjazanszkij Proszpekt a városközponttól 7 kilométerre keletre.

■             Kolomenszkoje. A Moszkva folyó partján található birtok a XVI. században a cárok nyaralója volt. A fennmaradt épületek közé tartozik a Krisztus Mennybemenetele templom (1530-ból). A körülötte levő szép parkban skanzen mutatja be a különféle orosz paraszti építészeti stílusokat A város szélétől délnyugatra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük