Montserrat és környéke szállás és látnivalói

Egyszer voltunk Montserrat-ban igazi kemény turistaként, nem terveztünk és olvastunk előre, és gyorsan elindultunk Barcelona városba vissza a Costa Bravaról.

Pár perc egy út tervezésében a szállás kiválasztása, apartman, turista vagy diákszálló, drága luxus szálloda, minden ajánlatot egy rendszer kigyűjt nekünk: Montserrat és környéke hotel ajánlója ITT – minden ajánlat jól kereshetően. Szálláskereső azonnali díjtalan szobafoglalás visszaigazolással.

Jó volt a libegő, amivel mentünk, lefelé másodpercek alatt bedugult a fülem, és utána még sokáig vártam a nyomáskiegyenlítődést. Ide a helyiek és néhányan mások fél/egész napra jönnek, megmásszák valamelyik csúcsot, és a túra után ebédelnek egyet. Van hotel a hegyen, így egy ottalvós túrázást lehet vállalni. Még felhős időben szép volt a kilátás (le ill. fel). Szédültem rendesen :-), amint a fotózás lekötötte a figyekmem, ez elmúlt. Látnivaló van bőven, így a libegő okozta szédülés jól tűrhető. „Élvezd a repülést!”

A fekete madonna, Santa Maria de Montserrat, La Morenta stb. a hely története nem állt össze a fejünkben, mert csak pár mondatot olvastunk a helyről. Itt helyben szinte mindent meg lehet tudni, és a kirándulás értékét nem rontja a felkészületlenség szerintünk. A jó és elegendő idő annál fontosabb, érdemes korán kelni, hogy hegymászásra legyen idő, aztán vissza a hotel büféasztalához, ahogy egy kőkemény turistához illik.

A vonat kényelmes, és volt ülőhely többnyire. Az utazások költségei 2 fő esetén vállalhatóak, mert ezt ellensúlyozza az olcsó szállás. 4-5 fő esetén az autóbérlés jobb és kényelmesebb megoldásnak tűnik egy rutinos sofőrrel. Az autóbérlés olcsó lehetőségeit érdemes előre keresni, és az előfoglalás szintén olcsóbb általában. Szezonon kívül utánunk dobják az autót jó áron, akkor ne aggódjunk! :).

Montserrat

Ilyen messze a nagyvárostól, készüljünk fel rá, hogy magasak az árak! 🙂 Persze itt vettem a legolcsóbb fehérbort, ami egy igazi ellentmondás, és nem a minősége miatt volt leértékelve szerencsére, egyszerűen csak nem fogyott valószinüleg, innen meg elszállítani komoly költség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük