Mérida nyaralás szállodák és utazás

Merida spanyol város, a Yucatán-félsziget fő- és egyben legnagyobb városa, valamint kulturális és pénzügyi központja. A Mexikói-öböltől mindössze 35 kilométerre fekszik. A 2005-ös népszámlálás szerint a város lakossága megközelítőleg 750 ezer főt számlált, mellyel Mexikó 12 legnépesebb nagyvárosa között volt.

Hotelek, szálláshelyek árai és online foglalás (angol): Merida hotelei Mexikó – árak összehasonlítása
Szállás foglalás magyarul is online garantáltan jó árakkal: Mérida hotelek, luxus és olcsó és akciós szálláshelyek, napi árak, online szállásfoglalás. Apartman szálloda, apartman üdülő, luxus szállodák és olcsó hotelek, így minden szállás kategória elérhető egyéni utazást szervezőknek is.

Repülőtér, nevezetességei és látnivalók:
Merida nemzetközi reptérrel is bír. 1993-ban II. János Pál pápa is a város látogatóinak sorát gazdagította, mely 1997-ben és 2007-ben is otthont adott az USA és a Mexikó között zajló bilaterális konferenciáknak. Az elmúlt években számos tudományos versenyt, matematikai és informatikai olimpiát rendeztek itt. Meridát a helyiek csak „Fehér Városnak” becézik, egyes magyarázatok szerint azért, mert régen minden házat fehérre meszeltek a városban, más elképzelések szerint pedig azért, mert a város lakói mindig kínosan ügyeltek Merida tisztaságára.

Merida fontos kulturális központ, számos múzeumot, művészeti galériát, éttermet, mozit és színházat találunk a városban. Míg egyfelől Merida megtartotta gyönyörű gyarmati épületeinek zömét, másfelől a pezsgő kulturális élet centruma, ahol a zene és a tánc fontos részét képezi a mindennapoknak. Merida kétségkívül modern város is, számtalan bevásárló központtal, 3-4 -5 csillagos hotelekkel, éttermekkel és szórakozóhelyekkel. A híres Paseo de Montejo sugárút szobrairól nevezetes, mely évente a MACAY Múzeum közreműködésével mindig két szoborral gazdagodik, egy mexikóival és egy másik, választott országéval, 2007-ben például Japánéval.

Merida hagyományosan is el van szigetelve Mexikó többi területétől, sajátos kultúra jellemzi. A maja kultúra maradványaival ma is minden nap találkozhatunk, legyen szó, öltözködésről, beszédstílusról. Ez különösen persze az olyan ünnepek esetében érhető tetten, mint a novemberben megrendezésre kerülő Hanal Pixan, mely a keresztény és a maja hagyományokat ötvözi Halottak Napja apropóján. A yucatániak ilyenkor előszeretettel kortyolgatják forró csokijukat, a finom italt érdemes nekünk is megkóstolni. Meridában még angol könyvtárat is találunk, mely egyébként a külföldi találkozók és más kulturális események kedvelt színhelye. Az intézményben külön a gyerekek számára mesemondó órákat is tartanak. Ugyancsak Merida ad otthont a Yucatán Szimfonikus Zenekarnak, mely rendszeresen játszik a városban. Merida múzeumai közül érdemes felkeresni a Yucatán Történeti Múzeumot és a régi postaépületben található Museo de la Ciudad de Méridát, ahol a város történelmével ismerkedhetünk meg a kezdetektől egészen napjainkig. Kiemelkedő még a város népművészeti múzeuma is, ahol a mexikói etnikai csoportok kézműves tárgyait csodálhatjuk meg.

Véleményeket fórum szerűen Ön is küldjön alább!

Mérida zoomolható GoogleMaps térképe:

Képek, fotók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük