Mercantour Nemzeti Park, Franciaország

Mercantour Nemzeti Park területe: 685 km2
Legmagasabb pontja La Cime du Gelas: 3143 m
PROVANCE-ALPOK-COTE D’AZUR, FRANCIAORSZÁG

A Franciaország délkeleti sarkában található, elvileg teljesen lakatlan hegyvidéki területek szoros kapcsolatban és közös kezelés alatt állnak az olaszországi Alpi Marittime Természeti Parkkal. A parkban található az Allos-tó, Európa legmagasabban fekvő víztömege, továbbá számos szurdok és vízesés színezi a tájat. Egyike Franciaország hét nemzeti parkjának, 1979-ben nyitották meg. A park határain belül a La Cime du Gelas 3143 méteres csúcsa a legmagasabb pont Mellette számos 2000 m-nél magasabb hegy található, közülük a Tet de la Ruine (2984 méter), a Grand Capelet (2934 méter) és a Mont Bég (2873 méter) érdemel külön említést. Találhatunk itt kifejezetten magashegységi növényzetet is, de a Földközi-tenger közelsége biztosítja az átmenetet a vegetációban, a cserjésben megtalálható ugyanaz az illatos növény, amely amúgy leginkább a Riviérán jellemző.

Mercantour Nemzeti Park

Állatvilága egyes hegyvidéki fajok esetében a legnagyobb állománnyal bír Európában, beleértve a zergét, a saskeselyűt, a kőszáli kecskét, a muflont és a mormotát. Mellettük számos alpesi virágnak, így az alpesi haranglábnak és a rigópohárnak is otthont nyújt. Bizonyítékokat találtak a történelem előtti emberi jelenlétre is, és a Mount Bég lábánál fekvő Marveilles-völgyben mintegy 100 ezer bronzkori sziklarajzot tártak fel.

Szállások neve itt például: Le Beau Site, L’Ours Blanc 2**, Hotel Franz (sípálya melletti pályaszállás), kis hotelek és szállodák, illetve kiadó apartmanok, turista vendégházak is elérhetőek itt. Használd a jobb felső keresőt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük