Manzanillo szállások – útleírás

A Csendes óceán által határolt mexikói város, mely az ország legforgalmasabb kikötőjének is otthont ad, Colima államban található. A főváros, Colima után, ez az állam második legnagyobb közössége. Manzanillo nemcsak üdülőközpont, ahogy önmagát nevezi a „világ halász fővárosa” is, hisz évenként otthont ad a vitorláshal halászati bajnokságnak, noha üdülőváros egyre inkább, egy nemzetközileg is kedvelt nyaralóhely. Mexikó legforgalmasabb kikötőjeként 2007-ben az itt megforduló teljes rakomány összsúlya csaknem 18 millió tonnát tett ki.

A városban kb. 28 hotel kettő, három, 4 és 5 csillagos, az öt csillagos is megfizethető akciós napi és csomag árakkal. Egy-egy kisebb szép vendégház, panzió, apartman is található. Szálloda választás, keresés gyorsan: Manzanillo hotelek ITT: fotók, vélemények és akciós árak – minden szállás itt nézhető meg és összehasonlítható. Vendég vélemény fórum, értékelések a leírások és fotók mellett. Nagyon kedvező 1-2 hetes csomag ajánlatokkal várják az egyénileg utazókat, közvetlenül az interneten foglalókat.

Szállások száma a közeli városokban, településeken még: Santiago 7.6 km 1, Miramar 9.1 km 2, La Barra de Navidad 40.4 km 2, San Patricio 42.8 km 1, Los Pascuales 46.0 km 1, Colima 67.8 km 5 és Careyes 84.4 km 1.

Itt rakják partra a legtöbb tonhalat Mexikóban. Ugyancsak Manzanillo ad otthont a csendes-óceáni haditengerészetnek. A város nemzetközileg ismert mélytengeri halászatáról és arról a zöld villanófényről, melyet naplementék idején lehet látni. Manzanillo az üdülni vágyók egyik kedvelt célpontja, ahol számos hotel és önellátó apartman áll a turisták rendelkezésére, melyek főképp azon a kis szigeten kaptak helyet, mely a városközpont mellett ugrik ki a Csendes-óceánból. A déli szálláshelyek közül a leghíresebb a Las Hadas üdülőhely, mely a Bo Dereket és Dudley Mooret is egy csapásra ünnepelt filmcsillaggá tevő, 1979-ben készült 10 című romantikus moziban is feltűnik. A 200-as autópálya mellett, a várostól mintegy 35 percre egy kis nemzetközi repteret is találunk.

Zoomolható térkép:

Képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük