Malajzia népszerűsége, turizmusa

Az ázsiai utazási célpontok egy részére ferde szemmel néz a magyar turista és a közvélemény is. Van azonban Malajzia, ami fokozatosan tudta növelni a népszerűségét.

Különböző okok miatt vált Malajzia az egész világon az egyik vezető idegenforgalmi célponttá. A top10-ben lenni igen nagy dolog a mai fejlett világban. A vonzerő sokakat taszít, de ettől még létezik. A kilencvenes évek végén és több mint 5 és fél millió turistát fogadtak. 2009-ben ez a szám 18 millió felettire nőtt, ezzel nagy erővel tört be a top10-ben.

Ennek bizony örül a malajziai kis ember és a vezető egyaránt, ez megnövelte a bevételeiket jócskán.

Fő értéknek nevezik a multi-kulturális befogadó közeget, többféle vallás, helyi ételek, kis és nagyvárosi élet, a malajziai emberek már régóta ilyen rugalmasak. Másfelől most már egyre több légitársaság indít ide járatokat, így egyre jobb áron érhetőek el a repülőjegyek.

Miközben Olaszország, Málta és Spanyolország turizmusa biztosan visszaesett itt a kormány mindent megtett, hogy vonzóbb legyen mint valaha. Itt sokaknak az az érzése, hogy feloldották a felesleges problémákat, és folyamatos fejlődést biztosítanak.

Alább különböző tipikus élmények képeit ragadtuk ki, a fotók extra színein sokszor túltesz a valóság, máskor persze sokkal szürkébb, borúsabb lehet a mi hangulatunk is :).

Egy élménybeszámoló és hotel (szálláskereső) tipp egy másik bejegyzésben.

Golfpályák, egyre színesebb sportélet, itt is kellemesen tölthetjük az időt a szabadban több helyen:
Malajzia golf, zöld mezők

Piac maláj módra

Maláj ikertornyok a képeslapról :)

Maláj ikertornyok a képeslapról 🙂

Óriási zöld mezők az igazi zöld teákért Malajziában

Óriási zöld mezők az igazi zöld teákért Malajziában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük