Brixlegg, Reith im Alpbachtal út Ausztria Tirol

Reith im Alpbachtal, Brixlegg korábban itt a lakók rézbányászatból éltek, ma is működik még réz üzem itt. Az ausztriai település fontos díszei a mai napig a régi rézbányászházak.

Az összes környékbeli szállás árajánlata összegyűjtve, aktuális napi akciók minden időpontra, pár kattintással végignézhető, foglalni direktben is lehet a legtöbb szálláshelyen utána: Brixlegg és Reith hotelek, szállások ITT. Szoba, olcsó magánszállás, apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás is ITT kereshetően. A legjobb árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok az egész világból. Filléres akciók, last minute utazás akciók is az ajánlott szálláshely foglalási oldalakon.

További szállás ajánló még a környéke kínálatában, szállodák, panziók, apartmanok (kiadó szobák, lakások és házak) távolsága és darabszáma: Rattenberg 2.2 km 2, Münster 3.8 km 1, Kramsach 3.9 km 9, Bruck am Ziller 4.5 km 3, Radfeld 4.5 km 1, Alpbach 5.3 km 33, Strass im Zillertal 6.2 km 1, Wiesing 6.5 km 3, Schlitters 6.7 km 3, Brandenberg 7.4 km 2 és Hart im Zillertal 7.4 km 3.

A település neve illír eredetű, kicsi hegyi települést jelent. Nagyon régi település, 788-ban már írásban is említik. Komoly kohók, pénzverde is működött itt a középkorban. Manapság a Montanwerk Brixlegg cégnévre kereshetünk a rézkohók kapcsán.

Pfarrkirche Unserer Liebenfrau (templom), Kreuzkapelle (kereszt kápolna) szerepel még a középkorból fennmaradt látnivalók között. Gótikus, rokokó elemeket ismerhetünk itt meg.

Vendégházak: www.herrnhaus.at, Gasthof Heilbad Mehrn, Gasthof Holzalm, Pension Haberl.

Közeli település még Fügenberg, Fügen.

Turizmus, hivatalos infok, képek és látnivalók: www.brixlegg.tirol.gv.at, a település nevezetességei is együtt német leírással.

Időjárása és meteorológiai alap adatok, hőmérséklet előrejelzések: www.wetter.at/wetter/oesterreich/tirol/brixlegg/ – nagyon jól érthető hír rendszeren műholdképpel kiegészítve. Tirol most webkamerával vagy anélkül.

Budapest és Brixlegg távolsága 646-683 km az online útvonaltervező ajánlásával, legrövidebb/kényelmesebb útvonalakon. Repülővel vagy busszal is utazhatunk a közelbe. München távolsága is csak 122 km innen.

Zoomolható térképe, a várostérkép és a környék:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük