Magyarkanizsa apartmanok és hotel szállások keresés

Magyarkanizsa – Kanjiža

Ugrás a keresett témához gyorsan: Szállás | Látnivalók | Környéke

A név kötelez, a név, ami leginkább a hivatalos határainkon túl cseng jól, jobban ‘magyar’ terület, mint a legtöbb külföldre szakadt országrész, sőt a fővárosunk is elbújhatna mögötte olykor, pedig vegyes nemzetiségű terület ősidők óta, a nagy többség (86%) a mai napig magyarnak vallja magát, nem véletlenül szeretnek ide járni fellépni a magyar művészek, zenészek. Írásosban először 1093-ban említik Cnesa (knesa) néven. Még a következő formákban fordult elő: Kenesna, Neu Canisa, villa Canysa, Földvár, Ókanizsa, Magyarkanizsa, Stara Kanjiža. Kanizsa neve valószínűleg szláv eredetű. Háborúk, politika és az üzleti élet össztüzében túl tudott élni, és nemzetközi szintéren is megmutatja kulturális értékeit (zene, tánc, hagyományőrzés, sport) a mai napig. Kisváros és nagyközség Szerbiában, a Vajdaság északkeleti részén, az Észak-bánsági körzetben. Olyan közel van Budapesthez, hogy méltán érezhető magyarnak, és a legközelebbi magyar nagyváros, Szeged távolsága mindössze 31 km (autóval), Ásotthalom 48 km. Egy nemzet élni akarása fontos tényező, itt mérhető és érezhető. A Tisza jobb partja itt egy termékeny terület Bácskában, és továbbá hasznosítható az agyag, a kőolaj és a hévíz (termálvíz). 1960-as évektől megindult ipari és mezőgazdasági fejlődése. Olajmező feltárás, úthálózat korszerűsítés kezdődött.

Szállás ajánlatok keresése és összehasonlítása gyorsan díjmentesen: Magyarkanizsa – Kanjiža szállásokteljes lista ITT. A település és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen. Az elit luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden.

Érdemes jóval előre foglalni, az akciós ajánlatokat figyelni, mert jó előre betelnek a szálláshelyek.

A Guest House Family panzió ITT szép szobája 2013-tól foglalható online. A kifejezetten jó árak, reggeli kérhető, és finom kávét is. Egyágyas, kétágyas és háromágyas elhelyezés 13, 23 és 32 euró/szoba/éj ártól. Alig háromszáz méterre Magyarkanizsa város központjától, nyugodt környezetben pihenhetünk itt.

A Hotel Aqua Panon 4**** különböző szobatípusaival sokféle igényt kielégít, 2012. óta foglalható, Szoba 2 külön ággyal – erkéllyel. Executive 57 m²-es lakosztály erkéllyel, Szoba kétszemélyes ággyal – erkéllyel, illetve 50 m²-es lakosztály erkéllyel, megfizethető reggelis árak.

Az Art Garni Hotel 3***, egyágyas és kétágyas elhelyezés 24 m²-es szobában és 50 m²-es tágas lakosztály kifejezetten jó főszezonon kívüli akciós árakkal.

A fenti piros linkeken lehet foglalni magyarul, és a szabad szobatípusok fotóit/leírását áttekinteni.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Palics, Szabadka, Nagykikinda, Óbecse, Topolya, Törökbecse és Zenta.
Nagy repülőtér, nemzetközi repülőterek nincsenek a térségben.

A Turisztikai iroda, a hivatalos bemutató kisfilm 2015.-ből, szépségverseny, néptánc, látványosságok, templom, ételek, komolyzene, jazz, pop-koncert, közsségi élet, extrém és küzdősportok és még sok érdekesség:

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest és Magyarkanizsa távolsága kb. 193 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 2 óra 7 perc autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 3 óra 15 perc (205 km). A koronavírus-pánik (járvány) után szépen sorban újra nyitnak a határok, így a szerbiai is.

Útleírás, útikalauz, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?
Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Gyógyászat, termál és wellness szolgáltatások: Banja Kanjižabanja-kanjiza.com/article/2/A%20Gyógyfürdő%20ma. A kisváros története, adatok : hu.wikipedia.org/wiki/Magyarkanizsa. Eseménynaptár: www.kanjiza.rs/program/.
Banja - fürdő komplexum fürdő komplexum[/caption]
A migránsok, a rövid ideig tartó illegális áradat okozta problémák, veszélyek YouTube videó törölve lett, de hasonlóakból nem szenvedtünk hiányt a hírekből sem az elmúlt 5-15 évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.