Madrid muzikálisan: zene

Zene és tánc, flamenco és dzsessz

A flamencónak és a dzsessznek van egy közös vonása: mindkettőt a nézők szeme láttára és füle hallatára improvizálják. Egy igazi peña ugyanis nem viseli el a nézők és az előadók közötti távolságot. Ez az előadók és a rajongók találkozása, a rajongóké. akik azért jönnek, hogy nézzék a táncot, hallgassák a zenét, együtt énekeljenek és tapsoljanak. A gyakorlatlan nézők azonban jobban teszik, ha a tapsolásból diszkréten kimaradnak, a nehéz ritmus következtében a turisták tapsolása csak zűrzavart idéz elő. Helyszín ajánlatok, kiemelt helyek nem csak turistáknak, kulturált szórakozás:

■             Café Central. Éjfél után dzsesszt játszanak itt. A szórakozóhely bevételének jó részét a magas sörárak biztosítják. Plaza del Angel, 10.

■             Populart. Szaxofonzene és latin dzsessz a Calle Huertas 24-ben.

■             Café del Mercado. Karib vidámság és zene. Ronda de Toledo, 1.

■             Casa Patas. Az igazi madridi flamenco tőzsdéje. Itt lehet ismerkedni ezzel a műfajjal. Calle Cañizares, 10.

■             La Soleá. Taverna. Megőrizte a peña eredeti jellegét. Itt Alfonso Orellana énekel gitárkisérettcl – minden este csodálatos meglepetés. Belépőjegy nincs, fontos tudnivaló azonban a turisták számára: csendben kell lenni, és úgy hallgatni a zenét. Cava Baja, 27.

■             Torres Bermejas. Vásári színpad, ahol zenei kíséret nélkül táncolnak és énekelnek. Kedvelt a turisták körében. Mesonero Romanos, 11.

Madrid muzikálisan: zenei tippeket spanyolul és angolul nagy mennyiségben találunk az internetes fórumokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük