London fő, nagy programok

Vásárlás, avagy választék minden mennyiségben

Aki fel akarja fedezni a londoni üzletek világát, jól teszi, ha ésszerű tervet készít. Mert nemcsak a turistáknak, de még az őslakó londoniaknak is szükségük van valamiféle vezérfonalra a nagyváros labirintusában.

■             London Shopping Newsline. Ez az iroda a London Tourist Board (Tel.: 08 39/12 34 86) információs központ részlege. Naprakész információkkal áll rendelkezésre a különleges kívánságok kielégítésének lehetőségeiről és a kiárusításokról is.

■             Time Out. Heti londoni kiadvány, mely minden újságosbódéban beszerezhető. Vásárlási ajánlatai a „Shoptalk” rovatban találhatók.

■             The London Market Guide. Ez a kis füzet a piacokról ad áttekintést. W. H. Smith könyvesbolti hálózatának bármelyikében beszerezhető.

■             Tailor-made Tours. Akinek a pénz nem számit, az forduljon ehhez a történelmi hagyományokat őrző bevásárlóutat kínáló intézményhez (Tel.: 01 81/5 46 35 97, fax: 01 81/5 46 02 00).

Élmény ott lenni

Köd? Nyoma sincs! Ezt az időjárással kapcsolatos előítéletet nyugodtan otthon hagyhatjuk. Az esernyőt azonban nem. Ugyanis tavasztól őszig az érdekes programok jó részére a szabadban kerül sor, akkor is, ha éppen esik az eső.

■             Oxford-Cambridge regatta (University Boat Race). A húsvéttól minden vasárnap megrendezésre kerülő verseny nézők ezreit vonzza a Temze-partra a Putney és Mortlake közötti szakaszon.

■             Trooping the Colour. A királynő a Horse Guard (Lovas testőrezred) gyakorlóterén fogadja a bemutatót. Június második vasárnapja.

■             Wimbledoni teniszverseny. Akinek nem sikerül elővételben jegyet kapnia a kéthetes versenysorozatra, megpróbálhat délután szerezni a megmaradt napijegyekből. Június vége.

■             Henry Wood Promenad koncertek (Proms). Klasszikus és modem zenei programok gazdag kínálata elérhető árért a Royal Albert Hallban. Július elejétől szeptemberig.

■             Notting Hill Carnival. A karibi népcsoportok színpompás, vidám karneválja. Notting Hill Gate (metróállomás). Bank Holiday. Augusztus vége.

■             Lord Mayor’s Show. A City főpolgármesterének káprázatos bevonulása hivatalának elfoglalásakor. November második szombatján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük