Langenargen szállások és tudnivalók Bódeni-tó

Langenargen

Németország számtalan impozáns, régi várossal, festői tájakkal várja a látogatókat. Ilyen, kivételes klímájú és fekvésű városa a Baden-Württemberg tartomány déli részén, a Bódeni-tó északi csücskén elhelyezkedő Langenargen kis üdülőváros közel hétezer állandó lakossal. A város szinte egész életét a kivételes szépségére épülő turizmus határozza meg. Nagyon kedvelt turistacélpont bel- és külföldön egyaránt.

Fő vonzereje, a hely, a környéke pezsgő turizmusa, a Bódeni-tóra és a közeli kirándulóhelyekre építeni jól lehet marketinget. A túloldalán Svájc található, hiszen a tó a svájci-német határon helyezkedik el. E fekvése a két ország viszonya miatt semmilyen akadályt nem jelent.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, hotelfoglalás egyénileg: Langenargen szállás, minden ajánlat lista ITT. SeeVital Hotel Schiff 4****, Hotel Engel 3*** és Bella Casa (7 db igényesen berendezett apartman).

Hotel, olcsó magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját, korábbi vendégektől értékelés fórum: Langenargeni szállások, hotel és apartman árak összegyűjtve az internetről leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping, panzió és apartman (kiadó ház, lakás és nyaraló villa) ajánló. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálloda, szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomagok.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Magán a tavon és körülötte számtalan jó időtöltési lehetőség kínálkozik. Igénybe vehetünk hajókat kirándulás céljából, vagy szervezett kirándulásokat tehetünk, kipróbálhatunk vízi sportokat, sőt lehetőségünk van menetrendszerinti járatokkal Svájcba átjutni. Ehhez a város kikötője biztosít helyet, ami a legnagyobb kikötő az egész tavon, így magát a kikötőt érdemes megnézünk, különösen azért, mert két nagyobb történelmi hajódaru található benne; a „kis” és „nagydaru”. Előbbi 1909-ben, utóbbi 1900-ban épült. Mai napig használatban vannak.

A Bódeni-tó környéke csodálatos, érdemes megtekinteni, amit a kiépített túraútvonalakon tehetünk meg, gyalogosan, vagy kerékpárral, ahol lehetőségünk van akár az egész német területen lévő rész megtekintésére. Természetesen, a tó környékén lehetőség van campingezni vagy akár meghitt piknikeket rendezhetünk.
Ezen kívül a tavon lehetőségünk van a hagyományos halászok életét megtekinteni, hiszen a mai napig sokan élnek itt halászatból.

A város főbb látnivalója a Montfort Kastély, mely a település jelképe. Az épület mór stíltusban épült 1861-66 között, szándékos keleti hatást kelt. Maga a kastély egy nagyobb sziklaormon helyezkedik el, ami tulajdonképpen egy félsziget.

Utazás képek, kedvcsináló fotók, élménybeszámoló és szállás:

A közelben pedig az Argen folyó torkollik a tóba és a folyó felett egy nagy kifeszített függőhíd található, amin keresztülmenni már önmagában élmény, hiszen lépteink alatt a vad és hömpölygő folyót láthatjuk.

A kastélyban egy múzeum található, ami bemutatja a papok és a szerzetesek életét, és a város történelmét érmék és festmények tárházával. – Művészetkedvelőknek kihagyhatatlan! 2010-ben egy hagyományos thai gyógyászatot és kultúrát bemutató intézmény nyílt a városban. A központ egész évben látogatható.

A városban számos barokk stílusú templom és kápolna található, és még több szobor, szinte a város minden pontján, ezért a várost a szobrok városának nevezik. Langenargen a 31. szövetségi közúton közelíthető meg.

Budapest központja és Langenargen távolsága kb. 875 km autóval, 8 órás út jó időjárás és kis forgalom esetén. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére.

Környéke, környékén szállások, közeli települések online foglalás lehetőséggel: Friedrichshafen, Kressbronn am Bodensee, Wasserburg am Bodensee, Tettnang, Nonnenhorn, Meckenbeuren, Eriskirch, Hattnau, Unterreitnau, Bodolz, Eggenweiler és Hochbuch.

Repülőterek, távolság a központtól légvonalban: Friedrichshafen repülőtér (FDH) 8,3 km, Memmingen repülőtér (FMM) 67,4 km és Zürich repülőtér (ZRH) 74,9 km.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük