Kíthira-sziget, nyaralás szállások és nevezetességei

Kithíra vagy Kíthira

Területe 278 km², állandó lakossága 4 ezer fő körüli. Ritkán lakott sziget, terület ez. Neve angolul Cythera.

A Peloponnészoszi-félsziget DK-i csúcsának közelében (onnan kb. 15 km-re), a Krétai-tenger nyugati határán Görögországban. A sziklás vidék a Jón- és az Égei tenger találkozása. Közigazgatásilag Attika része. Mivel távol esik a fő turisztikai útvonalaktól és látnivalóktól, így ide elsősorban a mai zajos és robogó világtól elvonulni vágyók jutnak el, illetve a rokonaikat látogatók.

A kristálytiszta víz, a szolgáltatások színvonala a kedvünkre tehet, ami a régi tradíciókkal ötvöződik itt. Egy-egy kellemes kávézó és étterem a helyi ízekkel ismertethet meg.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Kithíra / Kíthira szállások ITT – árak és szobatípusok, foglalható lehetőségek. A település és környéke, hotel, szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel) interneten, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen segítenek a döntésben.

Elsősorban a magán-szálláshelyek, kiadó lakások és villák között találhatunk a kedvünkre valót.
– Perlegiannika Houses **** (magas, luxus igényekhez igazodó nyaraló, 6 főre egy hét egy 119 m²-es superior lakásban 1610 euró, Perlegiannika)
– Kapsali Sun (6 fős apartman, tengerre kilátás, szeptemberben 4 éjre a 4 fős 70 m²-es egység például 320 euró)
– Niki Apartments (50 m²-es 3 fős kiadó apartman, olcsónak mondható, egy hét főszezonban 511 euró kedvezményesen, 300 méterre a parttól, Kapsali – Kapszáli).
– Contaratos Holiday Lettings (egyik legolcsóbb hely, még főszezonban is elérhető a háromágyas szoba 280 eurós áron 7 éjre akciósan, 2016. óta online)
– Porto Delfino Hotel 3*** (reggelisen foglalható kis szálloda, ~ 17m²-es szerény méretű szobák)

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Saját repülőtere a Kíthira repülőtér (KIT). Budapestről egy átszállással elérhető, de a jegy kimondottan drága lehet főszezonban. Egy nagyobb nyaralás részeként autóval is elérhető célpont. Pl. júl. 3-9. (6 éjre) voltak AEGAN járatokra jegyek oda-vissza 105ezer forintos áron, átszállás Athénban, a sok fővárosi látnivalóra gondolva ott is eltölthetünk 3 napot kellemesen).

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Budapest és Kíthira távolsága több mint 1717 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő több mint 18 óra Githio (GYT) kikötőjéig. Végig mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 28 óránál is több (1771 km). A komp hajóút kb. 2 és fél óra át a szigetre, KTH Kythira kikötőbe.

A sziget települései, részei magyarul: Ajía Pelajía Kíthira, Avlémonasz, Diakófti, Livádi Kithíron, Kíthira, Kapszáli, Kálamosz, Platiá Ámosz, Mitáta, Kondoliánika, Keramotó és Karavász.

Hangulat, reklám videó:

Wiki alap adatok magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADthira. Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

A mitológiai hagyomány szerint a szerelem istennője, Aphrodité az antik Küthéra (Porphürsza – bíborsziget) partjainál emelkedett ki ruhátlanul a tengerből.

A földrajzi helyzete miatt is az ókortól érintették a kereskedelmi utak, és katonai szempontból is volt jelentősége. Sok háború folyt itt évezredeken át. A turizmus lassan fejlődik, ami némi pezsgést, életet hoz a csendes szigeti életbe. Sok jó fotót készíthetünk, mind a természeti, mind az építészeti értékek között találhatunk megörökíteni valót. Sok részt sétával elérhetünk, öböl, Kápszáli kikötő, idegenforgalmi központ, piac, kísértetváros és a szállásunk.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz