Kaštela szálláshelyek, hotel és apartman választás

Kaštela

A 38 ezer fős állandó lakosságú város sokat fejlődött, amiben komoly szerepe van a turizmusnak, a nyáron forgalmas repülőtérnek is. A korábban hét külön település egyesülése hozta létre: Kaštel Gomilica, Kaštel Kambelovac, Kaštel Lukšić, Kaštel Novi, Kaštel Štafilić, Kaštel Stari és Kaštel Sućurac. A kedvező klíma a mai napig segíti a fejlődését, van számottevő mezőgazdasága, és halásznak is a térségben. A huszadik század elejétől nyíltak itt szállodák, most ez több ezer férőhelyet jelent, a rengeteg magánszállás (apartman) mellett kis panziók és egy-egy nagy szálloda vonzza a vendégek tömegeit. A 13 ezer fős híres, látnivalókban gazdag város, Trogir méltó szomszédja, jól kiegészítik egymást, Trogir az UNESCO kulturális világörökség-jegyzékében szerepel.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg az élő, virágzó nyaralóhelyen: Kaštela szállások, ajánlatok ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen. A Hotel Ballet School 3*** (35 db szoba, finom reggeli), Hotel Adria 3*** (11 kényelmes szoba kiváló elhelyezkedéssel) vagy a 8 szobás egyedi vendégház is kedvelt Guesthouse Sveti Jure (árához képest kevéssé kényelmes).

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Split, Slatine, Kaštel Štafilić, Kaštel Novi, Kaštel Kambelovac, Kaštel Stari, Kaštel Sućurac, Kaštel Gomilica, Vranjic, Kaštel Lukšić, Divulje és Stari Stafilić.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Split repülőtér (SPU) 7,0 km.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók:

Budapest központja és Kaštela távolsága nagy, kb. 727 km autóval, hat és háromnegyed óra jó időben. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére, akinek ez hosszú út, annak érdemes két részre osztania.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Összességében 20 km hosszú település (önkormányzati terület), Čiovo sziget szomszédja, a települések összenövésével jött létre, ahogy az elején is írtuk. Hadi célú építmények, bástyák, erődök voltak itt régen, a kalózkodás és a török háborúk idejében volt itt esemény bőven. Neve eredete a Kaštelanski zaljev (Kastélyok öble), a régi arisztokraták rivalizáltak, versenyeztek és harcoltak egymással. Ritka a hegyek és a tenger közötti termékeny síkság, kincset ér, a mai napig termő gyümölcsösök, szőlők, olajbogyó ültetvények sorát találjuk.

A nyári rekreációs, sport lehetőségek színesek, az ünnepek és esti események is feldobják a nyarat június végétől.

Wiki útikalauz, adatok: hu.wikipedia.org/wiki/Ka%C5%A1tela. Sport, kultúra, oktatás, rendezvények, hosszan sorolják a tényeket és az erényeket.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük