Kaštela szálláshelyek, hotel és apartman választás

Kaštela

A 38 ezer fős állandó lakosságú város sokat fejlődött, amiben komoly szerepe van a turizmusnak, a nyáron forgalmas repülőtérnek is. A korábban hét külön település egyesülése hozta létre: Kaštel Gomilica, Kaštel Kambelovac, Kaštel Lukšić, Kaštel Novi, Kaštel Štafilić, Kaštel Stari és Kaštel Sućurac. A kedvező klíma a mai napig segíti a fejlődését, van számottevő mezőgazdasága, és halásznak is a térségben. A huszadik század elejétől nyíltak itt szállodák, most ez több ezer férőhelyet jelent, a rengeteg magánszállás (apartman) mellett kis panziók és egy-egy nagy szálloda vonzza a vendégek tömegeit. A 13 ezer fős híres, látnivalókban gazdag város, Trogir méltó szomszédja, jól kiegészítik egymást, Trogir az UNESCO kulturális világörökség-jegyzékében szerepel.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg az élő, virágzó nyaralóhelyen: Kaštela szállások, ajánlatok ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen. A Hotel Ballet School 3*** (35 db szoba, finom reggeli), Hotel Adria 3*** (11 kényelmes szoba kiváló elhelyezkedéssel) vagy a 8 szobás egyedi vendégház is kedvelt Guesthouse Sveti Jure (árához képest kevéssé kényelmes).

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Split, Slatine, Kaštel Štafilić, Kaštel Novi, Kaštel Kambelovac, Kaštel Stari, Kaštel Sućurac, Kaštel Gomilica, Vranjic, Kaštel Lukšić, Divulje és Stari Stafilić.

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Split repülőtér (SPU) 7,0 km.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Budapest központja és Kaštela távolsága nagy, kb. 727 km autóval, hat és háromnegyed óra jó időben. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: Google, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére, akinek ez hosszú út, annak érdemes két részre osztania.

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Összességében 20 km hosszú település (önkormányzati terület), Čiovo sziget szomszédja, a települések összenövésével jött létre, ahogy az elején is írtuk. Hadi célú építmények, bástyák, erődök voltak itt régen, a kalózkodás és a török háborúk idejében volt itt esemény bőven. Neve eredete a Kaštelanski zaljev (Kastélyok öble), a régi arisztokraták rivalizáltak, versenyeztek és harcoltak egymással. Ritka a hegyek és a tenger közötti termékeny síkság, kincset ér, a mai napig termő gyümölcsösök, szőlők, olajbogyó ültetvények sorát találjuk.

A nyári rekreációs, sport lehetőségek színesek, az ünnepek és esti események is feldobják a nyarat június végétől.

Wiki útikalauz, adatok: hu.wikipedia.org/wiki/Ka%C5%A1tela. Sport, kultúra, oktatás, rendezvények, hosszan sorolják a tényeket és az erényeket.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.