Karlstad Svédország: nevezetességei és szállások

Karlstad

Az egyetemi város sok látnivalót és érdekességet kínál a különlegességekre vágyó utazónak. A legnagyobb svéd tó, a Vänern-tó északi partján, egy folyó deltájának szigetein épült ki a település, jól védhető helynem bizonyult ez. Közel 62 ezer fős állandó lakosságával, folyamatos stabil fejlődésével a térség fontos kulturális központja. A kínaiak, vagy most már úgy is mondhatjuk, hogy távol-keletiek, új elképesztő nagyságú építményeikkel milliónyi turistát vonzanak, anélkül, hogy természeti vagy történelmi előzménye lenne az adott hely hírességének. Itt Svédországban szerencsére sokszáz év művészetéből, kultúrájából és építészetéből tudunk érzéseket, információkat meríteni. Nemzetközi repülőtere Karlstad Airport (IATA: KSD, ICAO: ESOK), elsősorban szezonális charter járatokkal utazhatunk erre, a fontos nyaralóhelyek elérhetőek innen (Horvátország és a Kanári-szigetek például).

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Karlstad szállások, ajánlatok ITT. Lásd pl. a First Hotel River C 4****, a szálloda lehetne jobban felszereltebb és olcsóbb, de így is éppen elég keresett. Az Älvnära Bed & Breakfast kiváló választás, olcsó panzió négy szobával.

A település és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (hostel, kollégium) interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen.

A különböző nemzetiségek, betelepült kultúrák és szegényebb bevándorlók manapság nyomasztó képét az egyetem és a középiskolák jó színvonalú oktatása, valamiféle integráció elképzelhető, hat-hét nyelven megszólaló emberekre számíthatunk.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Kiemelt nevezetességei:
– A karlstadi dóm, 1730-ban épült templom.
– Värmlands múzeum: állandó és alkalmi kiállítások, tartalmas program lehetőségek.
A turisztikai portál és a múzeumok tárlataira hívja fel a figyelmet: visitkarlstad.se/en/. A különböző események között találhatunk számunkra kedveset. Útleírás, sport, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?
– A szabadkőműves székház a főtéren, Norvégia és Svédország 1905-ben történt békés szétválását segítő tárgyalások színhelye volt.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Hammarö, Kil, Killstad, Vålberg, Grums, Säbytorp, Kangerud, Höja, Bråte, Forshaga, Åsundatorp és Edsvalla.

A nagyobb nemzetközi repülőterek távolsága nagy. Például Oslo, Norvégia fővárosának repülőtere 3 óra autóút, kb. 224 km.

Budapest és Karlstad távolsága kb. 1895 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 21 óra nagy részt autópályákon haladva. Mellékutakon (fizetős autópályán kívül) haladva 26 óra (2137 km, több nap).

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.