Havanna szálláshelyek, jó hotel ajánló tippek

Havanna

Teljes spanyol nevén San Cristóbal de La Habana, röviden La Habana [la aˈβana]. Nagy lakosságú főváros valamennyire elzárva a modern világ szennyétől a maga poros világában. A szálloda keresést Európában egyszerűen megoldhatjuk interneten, szinte már minden osztrák faluban is, itt Kubában Havannában egészen más, de lassanként fejlődik ez a terület, ami kényelmessé, stresszmentesebbé teszi utunk szervezését egyénileg.

Szállodakereső, hotelek ajánló magyarul. A következő linken keresztül megkapjuk az interneten foglalható szálláshelyek teljes listáját Kubában (magyarul), illetve korábbi vendégek élménybeszámolóit, értékeléseit itt olvashatjuk: Havanna szállások, olcsó és luxus szállodák, apartman árakkal és leírással ITT. Belvárosi központi, zöldövezeti, és közeli (környéke), üdülő-kemping (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánlatokból egyre több. Kis csoportok részére ez a hotelkereső szintén kínál megoldást. Az élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban. További kubai városok, helyek és távolságuk: San Antonio de los Banos 31 km, Artemisa tartomány 54,4 km és Matanzas 81 km.

A jelenlegi vendég-fórum vélemények alapján népszerű havannai szállások, kiemelten kedvelt hotelek Havannában:

– 5*****: Saratoga Hotel Havana, Melia Cohiba, Hotel Nacional de Cuba
– 4****: Hotel Raquel, Hostal Conde de Villanueva, Presidente Hotel Havana, Hotel Mercure Sevilla Havane
– 3***: Los Frailes Boutique Hotel Havanna, Occidental Montehabana (olcsó szobák)
– 2**: Valencia Hostal Havana

A legtöbb vendég igyekszik az elit szállodák közül választani, ezekben a szobaár felkapott időszakokra a fejlett országok szintjéhez közelít, kevéssé keresett időszakokra nagyon jó kétágyas szobát kaphatunk 30 ezer forint/éj ár alatt.

A teljes szállás kínálat óriási ma már (2012), kisebb olcsó panziók, vendégházak és kiadó magánszállás vendégszobák sora előre foglalás nélkül megkapható, kivéve a legtelítettebb főszezoni napokat, hétvégéket. Ehhez kell nyelvtudás és egy kiváló helyi idegenvezető vagy közvetítő ismeretsége. Ma még ebben a Facebook nem segít sokat, vagy a Couchsurfing ingyenes ágy (kanapé) lehetőségei szegényesek.

Havanna környéki szállások, kiadó szobák spanyol nyelvű oldalakon érhetőek el.

A nemzetközi repülőtér, Airport José Marti távolsága a központtól (belvárosi park) kb. 16 km. Taxit könnyen tudunk fogni a repülőtéren, a hivatalos taxis normál áron van. Az árat érdemes előre fixálni (ismerve a távolságot), 15-20 CUC.

Budapest és Havanna távolsága légvonalban 8975 km. Az utazási idő jó csatlakozással lehet csupán 10 óra, máskor szándákosan ott alszunk (éjszakázunk) például Londonban vagy Amszterdamban, mielőtt Amerika felé folytatjuk az utunk. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: GoogleMaps, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a leggyorsabb utak feltérképezésére. A környék zoomolható térképe, műholdkép, 3D domborzat vagy utazás fotós képek, fotók, kiváló minőségben: [geo_mashup_map]

Saratoga Hotel luxus szálloda szoba

Időjárás és előrejelzések, hőmérsékletek és szél: www.wunderground.com/weather-forecast/CU/Havana.html.

Több mint kis útikalauz, látnivalók, tudnivalók és nevezetességek leírása: 1. magyar Wiki: hu.wikipedia.org/wiki/Havanna, 2. www.lahabana.com.

Fotó élménybeszámoló, képek galéria:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.