Guadeloupe szállás ‘Hotel Dreams’ – utazás & szállodák

Guadeloupe útilakauz blog-fórum

(Kis-Antillák 2.része)
Jó volt a hely sajátosságait megismerni a helyiek beszámolói által. Biztonságos és szeles részek, közbiztonság és bevándorlók, védekezés a viharok ellen, egzotikus gyümölcsök sokfélesége, és még lehet sorolni.

A piros linken keresztül megkapjuk a foglalható szálláshelyek listáját magyarul, illetve korábbi vendégek élménybeszámolói, értékelései: Guadeloupe és környéke szállodák, jó szállások, szigetek hotel és apartman árai leírással ITT – közeli apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok luxus érzést kereső hajós csoportok részére szintén kedvező árú szabad szobákat. A csatolt utazás élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban.

Szálláshelyek három csillagostól a szuper 5 csillagos luxus, elit szállás magasságokig (árak keresése, leírás és képek  összehasonlítása itt): Guadeloupe hotelek a szigeten – Keressen a szigetek szálláshelyei, a hotelek között online.

Guadeloupe egzotikus, lepke alakú sziget a Karib-térségben, Franciaország tengerentúli megyéje, fővárosa Basse-Terre. Keletről az Atlanti-óceán, nyugatról a Karib-tenger övezi. A Kis-Antillákon belül a Szélcsendes-szigetek csoportjába tartozik. Két fősziget alkotja, a Grande-Terre és a Basse-Terre, melyeket keskeny tengerszoros választ el egymástól. Míg Grande-Terre szélén hosszú, homokos tengerpart húzódik, belső területeit pedig a karsztos felszínformák jellemzik, addig Basse-Terrét a trópusi esőerdők és az egyedülálló, vulkanikus eredetű hegyvidéki táj. A sziget 1500 méter magas Soufrière vulkánja ma aktív, a sziget turisztikai célpontjai közül az egyik legkedveltebb. Guadeloupehoz tartoznak még az Îles de la Petite Terre apró szigetei. A sziget gazdaságában a legmeghatározóbb a turizmus, bár a helyi földművesek nagy része banán és cukornádtermesztésből él, utóbbiból állítják erő a rumot és a barna cukrot.

Guadeloupe-ot Kolumbusz fedezte fel 1493-ban, második útja során, majd Nuestra Señora de Guadalupe zarándokhelyről nevezte el. Az első francia telepesek 1635-ben érkeztek a szigetre. Guadeloupe 1674-ben lett Franciaország gyarmata, majd 1759-1763 között, a hétéves háború idején Nagy-Britannia tulajdonába került. 1802-ben már Napóleon volt a sziget uralkodója, mely 1946-ban vált Franciaország tengerentúli megyéjévé.

Az egzotikus sziget elsősorban változatos tájképével, csodálatos természeti látványosságaival lopja be magát a turisták szívébe. A nyugati rész, vagyis Basse Terre látványosságai közül kiemelkedik a Soufriére tűzhányó, a kelet-karibi térség legmagasabb pontja.

A keleti részen, vagyis Grande Terrében találjuk a sziget legnagyobb kikötőjét és kereskedelmi központját, Pointe-a-Pitret, ahol számos luxusszálloda épült. Ragyogó homokos tengerpart találunk itt, de érdemes felkeresni a szigetszárny Nemzeti Parkját és híres vízesését, a Chutes du Charbetet.

Mindkét sziget nagyvárosaiban megtaláljuk a helyi piacokat, melyek hangulatos színeikkel, illataikkal és ízeikkel csalogatják a turistákat. A piacok várostól függően hétvégén, vagy hétköznapokon tartanak nyitva s várják friss portékáikkal a vásárolni vágyókat.

Kapcsolódó cikk: Kis-antillák bevezető útikalauz 1. része

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Városok, települések: Saint-François, Sainte-Anne, Le Gosier, Deshaies, Le Moule, Capesterre-Belle-Eau, Sainte-Rose, Terre-de-Haut, Pointe-Noire, Bouillante, Basse-Terre, Pointe-à-Pitre, Grand-Bourg, Baille-Argent, Morne-à-lʼEau, Baie-Mahault, Belle-Allée, Saint-Louis, Capesterre, Terre-de-Bas, Anse-Bertrand, Saint-Claude, Bazin, Bérard és Blanchet.

Ha már utazás és reklámfotók, akkor a helyi szépségkirálynők néhány képét bemutatjuk. Élményre felkészülés! Start!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.