Extremadura tartomány: szállás és nevezetesség

Extremadura – Spanyolország

A tartomány egy kisebb városa, belvárosának mézszín kövekből rakott óvárosa egy igazi időutazás élményét kínálja. A mai napig barokk paloták között sétálhatunk. Erre a belső, szárazföldi területre kevés magyar jut el, pont ezért is érdekes róla beszélni. A régió teljes lakossága 1 millió 87 ezer fő körül van (2016). Fő városai: Badajoz (149,946), Cáceres (95,814), Mérida (59,174) és Plasencia (40,663).

Fürdés természetes tavakban, folyókban és vízesésben. Borvidék (bor múzeum) vagy sokféle aktív kaland várja itt az új élményekre váró turistákat. Elérhető egyénileg, incentive csoportban idegenvezetőkkel, vagy egy nagy európai (spanyol) buszos körutazás keretében. Világjáró kerékpárosokkal és néha zarándok úton lévőkkel is találkozhatunk itt.

Szállás gyors árlekérdezés és foglalás magyarul: Extremadura tartomány hotelek és szállás olcsó ajánlatok ITT. Egyéni és csoportos foglalás, szállodai, diákszálló, és olcsó turistaszálló hostel (munkásszálló hostal) szoba is a kínálatban. A fenti (másik) keresővel a teljes árlisták megtekinthetőek városok szerint keresve. Összes ár, szálláshelyek listája, apartmanok, B&B panzió vendégház, az internetes egyéni és kis csoportos utazási irodai árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő online rendszer, ténylegesen foglalható ajánlat/szálloda lista. Komplett házak, 8-11 fős villák, tágas lakások bérelhetők ki, díjmentes internetes foglalással itt a piros linken keresztül, lásd. pl: a La Posada de los Sentidos ITT (360 m²-es, 5 hálószoba, különleges berendezés, 10 főre 1 hét ~2900 euró, szauna, egyedi szobák, borospince, luxus kategória, Calle Machín, 10450 Jarandilla de la Vera).

Túrázásra, nyaralásra, nyelvtanulásra egyaránt találhatunk jó helyeket. Lásd pl.: a Casa Rural El Chorritero ITT (közös konyha, reggelivel az árban, egy eldugott hegyvidéki romantikus hely, igazi időutazás, Arroyo, 10639 Ovejuela, gyönyörű vízesés a közelben), El Pericuto ITT (olcsó ágyak és szobák, Albergue El Pericuto Camino de la Mina, 10550 Aliseda), a Casa Rural La Jara ITT (a portugál határ közelében olcsó szobák, Calle Teniente de Regulares Gerardo Gómez, 06518 La Codosera), a Casa Rural Romanejo ITT (5+1 hálószobás ház 8-12 főre, megfizethető hely kerttel és terasszal, 1545-1971 euró 7 éjre, Iglesia, 10729 Cabezabellosa, 2017. januártól foglalható, 180 m²-es egység)

Az autonóm tartomány környékéhez nyugat felől kapcsolódik Portugália. Az Újvilág meghódítói közül arányaiban a legtöbben erről a vidékről származtak, Frsancisco Pizzaro és Hernán Cortés sokunk számára ismerősen csenghetnek a vezetők, konkvisztádorok nevei közül.

Repülővel a legnagyobb közeli és viszonylag távoli (100+ km) városokba érkezhetünk. A repülőjegy nem olcsó, mivel nem itt vannak a fő fapados járat kapcsolódási pontok. A térségben van a Talavera la Real katonai repülőtér (BJZ).

A lakosság itt évszázadokig marha és juhtenyésztéssel foglalkozott, ami a mai napig sem állt meg. Az itt készült ízletes füstölt sonka messze földön híres, a fekete patás sertések húsa így sokszor arany árban kerül az éttermek asztalára.

A terület nagyon régóta lakott volt, de a történelem viharai párszor jelentősen átalakították az itt élő népek szerkezetét.

Városok a térségben szállás ajánlóval:
Cáceres, Badajoz, Trujillo, Mérida, Almendralejo, Villafranca de los Barros és például Guadalupe. Népszerű szállásokat találunk még Las Mestas-Ladrillar, Malpartida de Plasencia, Madroñera, Monesterio, Fuentes de León, Garrovillas de Alconétar, Don Benito, Alisedam, La Garrovilla vagy Zafra. 2-3-4-5 csillagos szállodák mindegyike elérhető itt. Mérida Palace vagy a Fontecruz Cáceres ***** öt csillagosak. Szezonon kívül előfordulhat, hogy az egyágyas és a kétágyas szobák ára alig különbözik. Kemping listát is találunk Spanyolországra.

Guadalupe (Cáceres) Madridtól 214 km-re található, ez egy rendkívül izgalmas hely a vallási központok közelében az erdős sierrák között.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Budapest és Extremadura távolsága kb. 2786 km autóval az online útvonaltervező ajánlásával, az utazási idő így kb. 27 óra (vagy több) autópályákon haladva. Mellékutakon (jelenleg fizetős autópályán kívül) haladva min. 35 óra (2936 km).

Települések, térkép, és a fő összekötő útvonalak (kinagyíthat és úgy nyomtatható):

részletes nagy térkép

részletes nagy térkép

Turisztikai portál, friss és hasznos információk: turismoextremadura.com. Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük