Doha / ad-Dawhah szállások, jó szállodák, árak

Doha az afrikai és ázsiai élet határán található, Katar fővárosa.

Szállás ajánlatok teljes listája: Doha szállás hotelekben, teljes lista kereshetően ITT – minden iroda, összes ajánlata, díjmentes foglalás garantáltan a legjobb árakon a szálláskeresők összehasonlításával.

Híres szállodák Dohában például: Intercontinental Hotel Doha *****, The Ritz Carlton stb sok-sok 5 csillagos szálloda. Picivel olcsóbb néha a Millennium Hotel *****. Drága luxusban lehet részünk a Sharq Village & Spa házában. Viszonylag olcsó belvárosi lehetőség a 4 csillagos Best Western Doha Seef szálloda. Szinte mindig a legolcsóbb a La Villa Hotel Doha **.

Szép fotók, képek, térkép és leírás is segít a döntésben. A piros linkre vagy a fenti kereső dobozra kattintva indítsuk el a keresést!

Látnivalókat a modern épületek jelentenek elsősorban. A nevezetességei között több híres program, nemzetközi sportesemény is szerepel. Múzeum, állatkert stb.: www.lonelyplanet.com/qatar/doha/sights – látnivalói több angol útikalauzban megtalálhatóak.

Történelméből:
A várost 1850-ben alapították Al-Bida néven. A Doha név jelentése az arab ad-dawha (nagy fa) szóból ered. 1917-ben Abdalláh ibn Kasszim asz-Száni sejk egy erődöt építtetett a város központjában, aminek a neve Al-Kaut lett.

A legnépesebb katari város az ország keleti részén helyezkedik el.

Budapest és Doha távolsága 3742 km légvonalban az online távolság számítóval.

A repülőtársaság weboldala (DOH): qatarairways.com.qa – nemzetközi repülőtér, repülőjáratok Katarból, Dohából.

Repülőjegy Magyarországról indulva:
170 ezer Ft-os áron Budapestről is lehet oda-vissza repülőjegyet kapni átszállással, sőt 145 ezer-ért is akadt 3 hónapra előre foglalva novemberre (Turkish Airlines isztambuli átszállással). A KLM Royal Dutch Airlines járataira 200 ezer Ft körül volt jegy amszterdami átszállással.

Időjárás és meteorológiai alap adatok, hőmérséklet előrejelzések: http://news.bbc.co.uk/weather/forecast – nagyon jól érthető BBC hír rendszerén műholdképpel kiegészítve. A 45 C-t is elérő sivatagi meleg nyáron a kibírhatatlan hőség kategóriájába esik.

Zoomolható térkép, várostérkép és a környék is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.