Berlin – Csülök és szusi, sok-sok hús az étlapon

Berlini éttermek közül csak a kiválóakat felsorolni is komoly kihívás. Az, amit a külföldiek tipikusnak tartanak, az valóban az is. De csak ott, ahol hagyományai vannak, mert ott valóban helyénvaló. És különben? Minden berlininek megvan a maga olasz kisvendéglője a sarkon. Akinek nincs, az japán módra étkezik, esetleg az indiai konyhát kedveli, vagy a spanyolt, vagy a mexikóit, vagy az afrikait. Aki meg ezek egyikét sem szereti, az úgyis sült kolbászt eszik.

■             A jóllakáshoz elég 4 euró, erről néhány török, arab kebab, görög gyros gyorsbüfé, kis étterem/kocsma gondoskodik.

■             Bistro Bamberger Reiter. A konyhaművészetnek a fővárosban is megvan a rangja. Ez a vendéglő egyike azoknak, amelyeket minden szempontból a legelsők közé sorolhatunk. Az árai még a fiatalabb ínyencek számára is elfogadhatók.

■          Restaurant am Fasanenplatz. Elegáns és finom étterem. Fasanenstraße 42.

■             Kashmir Palace. Nagy hozzáértéssel tálalják fel a szaftos és ízletes észak-indiai konyha fogásait. Kevés hely van, ahol ennél finomabban készítenék el a bárányhúst. Marburger Straße 14.

■             Zitadellen-Schänke. A történelmi dongaboltozat alatt felszolgált, rendkívül ízletes középkori fogásokat tőrrel illik elfogyasztani. A Jullusturmnál.

■             Restaurant Friderikus. Akit nem ijeszt el a tömeg, az itt az Opempaiaisban remekül ehet, és udvarias kiszolgálásban részesül. Unter den linden 5.

■             La Vigna. Itt állva lehet a pultnál fogyasztani azok társaságában, akiknek csak rövid ebédidejük van. Bregenzer Straße 9.

■             Konnopkes Imbiß. Már hajnali 4.30-kor kinyit, és legendás híre van. A sült kolbász itt egyszerűen felülmúlhatatlan. Schönhauser Allee és Danziger Straße sarok a magasvasút alatt.

Aki maga akar főzni-sütni lakásában vagy bérelt apartmanjában Berlinben, annak a kiváló alapanyagok beszerzéséhez elég egy nagy bevásárló központot meglátogatnia, a bőséges kínálatban magyar termékekkel is találkozhatunk, a sonka kínálat lenyűgöző volt, egész Európa legjobbjai, és természetesen a legjobb német termékek hosszú sora csábított kóstolóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük