Bejrút, Bayrūt vagy Beirut szálláshely, hotel és nevezetesség

Bejrút / Bayrūt neve angolul Beirut Libanon fővárosa, sokkal több hotelt/szálláshelyek kínál, mint elsőre gondolnánk a távolból.

Nézz körül mindössze néhány perc alatt! Kutakodjon néhány dátumra az ajánlatok között gyorsan! Hotels in Beirut, Libanon fővárosa ITT, hotelek kereshetőek jó árakon gyorsan – minden szálláshely összes online elhelyezett ajánlatát összegyűjti a rendszer automatikusan a kért dátumokra. Népszerű 3-4-5 csillagos szállodák, apartmanok és olcsó szállás elérhető a rendszeren.

A legnépszerűbbek a Holiday Inn Dunes **** és a Crowne Plaza Hotel *****. Az 5 csillagos Radisson Blu Martinez Hotel jó akciós ajánlatokkal vonzza a vendégeket. Sok-sok belvárosi luxus szálloda közül egy másik öt csillagos a Raouché Arjaan Beirut. Egy, az olcsóbb vendégházak között van a Regis Hotel, az Embassy Hotel és a Beau Rivage Hotel. Központi elhelyezkedéssel kaphatunk ilyen egészen olcsó szállodai szobákat.

A népszerű szálláshelyekre magyarul lehet online foglalni: Beirut hotelek, szállodai ajánlatok ITT – képek, leírás, vendég vélemények és térkép segíti a döntésünk. Gyors és egyszerű foglalás a régi és megbízható internetes foglalási cégen keresztül. Kedvezményes árak, napi és csomag akciók megtalálhatóak az ajánlatok között.

Budapest és Bejrút távolsága légvonalban 2046 km. Repülővel közvetlenül ez egy gyors alig több mint 3 órás utazás lehet. Az átszállások miatt gyakran 8-10 órás utat jelent ez a Magyarországról utazók számára. Bécsi, pozsonyi vagy budapesti indulással is választhatunk járatokat kb. 136 ezer Ft-tól (oda-vissza illetékkel együtt). Turkish Airlines (isztambuli átszállással), (Malév korábban sokáig), Tarom-Romanian Air Transport (bukaresti átszállással). A Czech Airlines prágai pihenővel, átlagnál gyorsabb átszállással tud minket az afrikai országba szállítani.

Környéke, közeli települések hotel, szállás ajánlóval online: Jounieh, Broummana, Aley, Dbayeh, Beit Meri, Zouk Mikael, Bekfaya, Dayr Mār Rawqus, Jall adh Dhiʼb, Rabieh, Adūnīs és Harisa.

Látnivalók, nevezetességei:
www.lonelyplanet.com/lebanon/beirut/sights
Itt említett látnivalói: Al-Omari Mosque, modern/kortárs művészeti galéria (Agial Art Gallery)
Egyeteme: American University of Beirut www.aub.edu.lb és az ehhez kapcsolódó strand AUB Beach

Az 5000 éves történelemmel büszkélkedő területről többet angolul például itt olvashatunk angolul sok adattal: en.wikipedia.org/wiki/Beirut.

A bejrúti repülőtér (Beirut-Rafic Hariri International Airport): www.beirutairport.gov.lb, repülőjáratok, érkezés és távozás, transzfer szolgáltatások, vásárlás (shopping) és a fontos turista információk elérhetősége is itt. Távolsága a belváros központjától légvonalban: Bejrút Rafic Hariri nemzetközi repülőtér (BEY)
7,9 km.

A környező bonyolult politikai légkörről sokat olvashatunk. Lásd. pl.: kitekinto.hu/iszlam. Szíria fővárosa ITT, Damaszkusz útijakauz 1. rész.

Sajnos a 2010-es év is az óriási olaj katasztrófák éve lett. Korábban a libanoni partoknál szenvedett az ember miatt a természet: www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=7602

Időjárás és meteorológiai előrejelzés: news.bbc.co.uk/weather/forecast/248, az európai (magyar) hőmérsékleteknél magasabb 40 C feletti értékekkel nyáron.

Zoomolható térképe, környéke GoogleMaps műholdképeken:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük