Barcelona Venezuela

Az 1671-ben alapított Barcelona a venezuelai Anzoátegui állam fővárosa. Megközelítőleg 950 ezres lakosságával Puerto La Cruzzal, Lecheriával és Guantával együtt Venezuela egy fontos városa. Barcelona nemzetközi repülőtérrel rendelkezik.

Szállás árak online: Venezuela hotel árak

Puerto La Cruzzal ellentétben, melyet többnyire a 20. században építettek, Barcelona jól megőrizte gyarmati építészetét. Ezen történelmi épületeknek és a turisztikai infrastruktúrának köszönhetően, a város vonzó lehetőségeket kínál a Venezuela keleti partjára látogató turistáknak. Gyarmati épületeket találunk a Boyaca téren, melyet a város alapításakor építettek. A város festői környezetben található székesegyháza, az Iglesia El Carmen, 1748 és 1773 között épült. A hosszú időintervallumra a közben súlyos károkat okozó földrengés ad magyarázatot. A város egyik legérdekesebb gyarmati stílusú épülete a de Anzoátegui Múzeumé, mely 1671-es építési évével egyben Barcelona legrégebbi épülete is.

Jelentős történelmi épületeket találunk a Bolivar és a Miranda tereken is. A La Casa Fuerte, vagyis az Erő Háza nemzeti történelmi emlékmű, melyet a régi Convento de San Francisco romjaira emeltek. 1811-ben, a venezuelai függetlenségi háború idején, a La Casa Fuertét a republikánus jogvédők erőddé alakították, hogy megvédjék a várost a spanyol támadásoktól. 1817. áprilisában az épületet a királypárti erők megsemmisítették, így a magukat bent elbarikádozó emberek, közel 1600-an, mind életüket vesztették. Ma álló romjai a szenvedésre emlékeztetnek, mely a függetlenségi háborút jellemezte. A romokat a mártírhalált halt hősök,  Eulalia Buroz és Pedro María Freites szobrai keretezik. Barcelona és Puerto La Cruz között találjuk az El Morro turistakomplexumot, mely voltaképp egy hatalmas csatornahálózat, melyet házakkal építettek be, hogy megfelelő szállást biztosítsanak az idelátogató bel- és külföldi turisták ezreinek. A komplexum számos tengerpartnak és csónakkikötőnek ad otthont, kedvelt célpontja a jachtosoknak.

A csatornák behálózzák az egész komplexumot, szinte minden lakásnak hozzáférést biztosítva a tengerhez. Egyszer egy ötcsillagos hotel, mely otthont adott a venezuelai elnök, Hugo Chavez és a kubai miniszterelnök, Fidel Castro csúcstalálkozójának csúfos vereséget szenvedett, amiért medencéi, lagúnái és golfpályái nem voltak kellőképp karbantartva. 2006. elején egy teljes légkondicionáló rendszer állt le hetekre Barcelonában, a vendégek nehezen juthattak le a mólóig, saját jachtkikötőjükbe, anélkül hogy a forró deszka ne égette volna a talpukat.

Aki Barcelona modern arcára kíváncsi vegye az irányt a városközpont felé. A vásárlás megszállottjai pedig jól teszik, ha az El Morro melletti modern bevásárlóközpontot keresik. A Centro Commercial Plaza Mayor színpompás holland gyarmati stílusban épült, a Curaçaoban található épületekre hasonlít leginkább. Természetesen a víz szerelmesei is meglelik számításaikat Barcelonában. A város és Puerto La Cruz első rangú strandjai az Isla de Plata, a Conoma, az Arapito, a Cangrejo, a Lecherias és a Playa Mansa. Ezeken a strandokon számos szabadtéri éttermet találunk, ahol vétek lenne nem megkóstolni a tenger gyümölcseiből készült ízletes fogásokat. Puerto La Cruz a bejárata a Mochima Nemzeti Parknak is, mely egyike az országban található leglátványosabbaknak. A város kikötőjéből komp indul a Margarita-szigetre, de itt akár csónakot is bérelhetünk, hogy saját szakállunkra fedezzük fel a környező kis szigeteket, a Las Chimanast, a Cachicamót vagy a Borrachát. A nap végén tegyünk egy sétát a helyiek által is preferált Kolumbusz sétányon, a Paseo Colónon, ahol kedves kis éttermek várják, hogy elköltsük vacsoránkat.

A venezuelai városok szálláshelyeiről kevés az információ a megszokott rendszereken, ez alól egy-egy nyaralóhely kivétel talán.

Hotel árak online: Venezuela hotelei

Jó látszik az amúgy gigantikus méretű Tripadvisor oldalán is, nem nem Venezuela az amerikai turisták kedvenc célpontja:
http://www.tripadvisor.com/Tourism-g294324-Venezuela-Vacations.html

Zoomolható térkép:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük