Bamako szállások, hotelek

Bamako (Bamakó) Mali fővárosa, az ország közigazgatási, politikai, gazdasági és közlekedési központja is. A város a Niger folyó mentén található. A város kb. 1,7 millió fős lakosságával Mali legnépesebb települése. Távol Európától egy igazán érdekes világba csöppenhetünk bele.

Ön is nézzen körül mindössze néhány perc alatt a bamakói szállások között! Kutakodjon néhány dátumra az ajánlatok között! Bamako, Mali fővárosa ITT, hotelek kereshetően – hihetetlen fényűző luxus a szegény ország nagyvárosában. Laico Hotel El Farouk Bamako ****, Laico L Amitie Bamako ***** (191 szobás ház) – vélemények angolul itt, és a Radisson Blu Hotel Bamako is nagyon drága egy átlag utazónak. Le Comme Chez Soi Hotel árai nem voltak elérhetőek 2010-ben online. Szállás vélemény fórum Bamakóban a piros linkre kattintva érhető el.

Budapest és Bamako (Mali) távolsága 4624 km egy távolságszámító program szerint. Az online útvonaltervező ajánlását az autós úthoz nem sikerült megtalálni, mert Mali egyáltalán nem szerepelt rajta, sajnos érthető okokból. A híres rally egyik útvonalán a távolság összesen 8432 km volt nemrégiben.

A rendszeresen ide utazó magyarok apartmanok bérlésében is tudnak segíteni. Egyéb olcsóbb szállás lehetőség, vendégházak (riad) is feltűnik egy-egy listában a szállodák mellett. Egy bővebb névlista a szálláshelyekről pl.: www.hotelsaccommodation.com.au/Bamako-Mali/.

Pénznem, Mali pénzneme:
afrikai valutaközösségi frank (CFA-frank): Benin, Burkina Faso, Kamerun, Közép-afrikai Köztársaság, Csád, Elefántcsontpart, Kongói Köztársaság, Egyenlítői-Guinea, Gabon, Bissau-Guinea, Mali, Niger, Szenegál, Togo. Váltási árak, árfolyamok: http://www.mataf.net/hu/change/XAF

Látnivalók Bamakóban, nevezetességei:
– A Budapest-Bamako rali célpontja :). Számunkra mindenképpen ez az egyik legfontosabb, és ma ez már nemzetközi nagy rendezvény: www.budapestbamako.org

– A nemzeti múzeumuk és a  Grand Mosque épületét említik a legtöbb leírásban. A franciák által templom és egyéb érdekes épületeket is építettek.

Utazás olcsón ilyen távolra ritkán lehetséges, Afrika meghódítása így várhat a következő raliig a legtöbbünk számára. Repülőjegyet magán repülőre vagy következő társaságok repülőjárataira válthatunk:
Air France ~ 300 ezer Ft-ért oda-vissza. Budapesti, bécsi vagy pozsonyi indulással, jellemzőn párizsi átszállással juthatunk el Bamakoba. KLM Royal airlines járataira sokkal drágábbak a jegyek, és gyakran kétszer is át kell szállnunk  (Prága vagy Amszterdam stb.).

Buszos utat, körutazást nagyon ritkán szerveznek ilyen távolra Magyarországtól.

A helyi utazási irodák ajánlatai, kirándulások, programok egyéb szálláshelyek mint apartmanok vagy vendéglátó családok közvetítése nyelvet tanulóknak terén hasznos lehet.

Időjárás és az angol/amerikai meteorológiai központok előrejelzésével: http://news.bbc.co.uk/weather/forecast/561

Zoomolható térkép:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük