Baleár-szigetek szálláshelyek, utazás tipp és vélemény fórum

Spanyolországhoz tartozó szigetcsoport a Földközi-tenger nyugati részén, amire olyan nagy az érdeklődés, hogy újra nekifutunk a témának. Közigazgatásilag egy tartomány része. Területe 5014 km², állandó lakossága 700 ezer fő körüli, de gyakran több mint egymillió ember tartózkodik itt, így nem meglepő, ha többféle lakossági adattal találkozunk a kedvező mediterrán éghajlat miatt sokan több hónapot töltenek a szigeteken.

Szállás ajánlatok keresése gyorsan, az összes egyénileg elérhető ár: Baleár-szigetek szállások, több mint tíz-ezer ajánlat itt – friss vendég vélemények.. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás (Hostal, hostel) interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni.

A sziget öbleinek és tisztaságának megőrzése érdekében a környezetvédők viszonylag időben kezdtek sikeres kampányokat, nemzeti parkok és rezervátumok is ki lettek alakítva.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Részei, fő szigetei: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera nyáron óriási tömeget vonzzanak, és még ősszel jó ideig jelentős a turizmus. Palma de Mallorca, központja (fővárosa), lakossága félmillió fő fölé emelkedett a közelmúltban. A minőségi szállásokra koncentrálva fejlődött a szállás kínálat, amit például a nagy privát zöld területtel rendelkező villák kínálata mutat jól. Települések, városai: El Arenal, Palma de Mallorca, Can Pastilla, Magaluf, Playa de Palma, Port d’Alcudia, Cala d’Or, Palmanova, Ibiza-város, San Antonio, Can Picafort és Playa de Muro.

Útikalauz témák, tartalom:
Hová és miért, mikor érdemes menni? Ajánlott szálloda, apartman és további szállás típusok. Hol és mit vásároljunk? Szórakozási formák, szórakozóhelyek. Gyermekprogramok, családbarát hotelek. Éttermek és jó étvágy. Autóbérlés, kerékpár és motor kölcsönzés. Sportolás. Térkép segítség. A sziget lakói és őslakói. Rövid történelem.

Vásárlás, normál nyitvatartás:
Reggel 9-től délután 1-ig, és délután 4-től vagy fél 5-től este 8-9-ig van nyitva sok bolt és szolgáltatóhely. A szieszta átalakult, de van értelme. Nyáron este persze sokszor tovább tartanak nyitva. Az új nagy áruházak egész nap nyitva vannak, amik ellenkeznek a helyi hagyományokkal. A butikok télen teljesen bezárnak. A minőségi bőrárukból jó a kínálat, a nemzetközileg ismert divatmárkák, a helyi kézművesek munkái és afrikai termékek vegyes kínálata látható. Az egyszerű férfi és a női cipők viszonylag olcsók. A gyógynövények és fűszerek kínálata kiváló, a hímzett terítőkért se kell kutató munkát végezni. A piacok nyitvatartását érdemes előre kikeresni, megkérdezni, bolhapiac is van olykor, ha a mi eurós (100 Ft-os) boltjainkra gondolunk, akkor sejthetjük, hogy jelentős árkülönbségek vannak.

A szórakozóhelyek mekkájáról sokat olvashatunk, a legkülönbözőbb stílusban berendezett bárok és diszkók leképezik a világunk. Hírességek rendszeresen járnak ide, így az olcsó fiatalos helyektől a méregdrága klubokig itt mindenki megtalálja a saját igényeire szabottat. Az esti sétákat semmiképpen sem hagyjuk ki, ez a közepes városokban talán a leghangulatosabb.

Története, történelem az ismert időkből:
Kr. e. 5000 óta vannak emberi életről emlékek, Kr. e. 3000-tól az állattartás emlékeire bukkantak rá itt. Kr. e. 1200-tól nagyszabású építkezések kezdődtek, kőházak és tornyok épültek. A mesteri kőépítményekből a mai napig fennmaradt néhány. A főbb kikötők megépülésével élénkült itt meg a kereskedelem.

Főszezonban a rengetegféle ember, a szívélyes vendéglátók és teli étterem teraszok között talán nem érdemes a múlton merengeni, kik és mióta élnek itt a szigeteken. Kezdhetjük a tipikusan rosszal, ami a szigetekre jellemző, a belterjes szaporulat és a bezártság miatt kulturálisan és fizikálisan (egészségügyileg) elmaradtak sok szárazföldi térséghez képest az itt élő népek. A fosztogató kalózok és a hódítók elől belső rejtett részekre költöztek sokan, ami most különösen jó a szállodákat és apartmanokat építőknek, hiszen a tengerparton még mindig vannak szabad területek. van egy hagyományos értékrend, életforma, amit a szezonon kívül tudunk a legjobban megfigyelni. A modern élet és a sok nyaraló persze megváltoztatta a helyi életvitelt és a szokások egy részét. Ma már a nevelés sem olyan szigorú/vallásos, ahogy ezt Máltán sikerült megfigyelni. Kevesebb földet művelnek meg, és többen kezdtek turizmussal foglalkozni, a köves, nem túl termékeny földek megművelői így különösen nagy tiszteletet érdemelnek.

A legtöbben katolikus vallásúak, és vannak protestánsok, zsidók és muzulmánok. A spanyol nyelvet használják elsősorban, azon belül a katalán dialektust beszélik a legtöbben, ezen belül a mallorquí és a menorquí beszédet különböztetnek meg. A turizmus miatt sokan beszélnek angolul és/vagy németül.

Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive napi és csomag ajánlatok. Last minute és előfoglalás, szállás árak összegyűjtése másodpercek alatt: Baleár-szigetek szállások minden ajánlata itt. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel) kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. A szép luxus lakosztálytól az Airbnb stílus kiadó privát szobán át az olcsó hostel ágyig minden. Gyakran nagy baráti társaságok, csoportok részére ugyanez az online hotelkereső kínál szobákat jó feltételekkel az egész világból, nem kizárólag Európából.

Története, útikalauz leírás részlet magyar nyelven: hu.wikipedia.org/wiki/Palma_de_Mallorca#T.C3.B6rt.C3.A9nete.
Érzések, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.