Vinci nevezetességei, látnivalói és szállások

Vinci

Leonardiano di Vinci, Leonardo da Vinci után szabadon. Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Nekünk, magyaroknak különösen szükségünk lehet a tudásra, amit itt tudunk beszerezni.

Szállás ajánlatok összehasonlítása gyorsan, egyénileg: Vinci szállások, ajánlatok ITT. A város és környéke, hotel, kis szállodák, olcsó magánszállás kiadó szoba, panzió, lakások, konyhás apartman, kemping-üdülő, kis egyszerű és tiszta vendégház és turista- / diákszállás interneten elérhető, a közvetlen elérhetőségeket a visszaigazolás tartalmazza. A látványosságok, kiemelt helyek közelében egyszerűen tudunk keresni. Friss vendég vélemények, értékelések a leírások mellett fórum szerűen. Hotel Da Vinci 4 ****, Palma’s Country B&B, Villa Da Vinci és például a Casa Vacanze Streda Belvedere.

Vinci egy körülbelül tizenötezer lelket (14600 álladó lakost) számlál, turizmusa főleg az innen származó polihisztor emlékére épít. A hely leglátogatottabb intézménye a Museo Leonardiano, a da Vinci életének és munkásságának szentelt múzeum. A tárlat a történelemre kevésbé fogékony látogatókat elképeszti, megtekinthetőek itt a híres polihisztor mérnöki munkásságának tárgyi bizonyítékai tervrajzok és makettek formájában. A múzeum körülbelül másfél óra alatt körüljárható, és nem kell előre jegyet foglalni.

A Leonardo da Vinci élete iránt érdeklődők megtekinthetik a közelében található, kellemes, zöld környezetben álló, felújított Casa Natale di Leonardót, avagy Leonardo da Vinci szülőházát. Megcsodálhatják a kilátást, amiben a polihisztor munkássága alatt részesült, továbbá az épület rusztikus belsejében megnézhetik da Vinci néhány festményének kópiáját.

A település harmadik legkedveltebb látványossága a Castello Dei Conti Guidi. A felújított olasz kastély egy része ad otthont a da Vinci múzeumnak, és közös jegy pénztárat használ vele. Az építmény önálló látnivalói egy darab történelmi Olaszországnak felelnek meg.

A vár közelében áll a vallási jellegű épület, a kicsi és egyszerű Chiesa di Santa Croce. A templom legfőbb érdekességei a keresztelőkút, továbbá a keresztelőmedence, ahol vélhetően magát Leonardo da Vincit megkeresztelték.

Viszonylag fiatal, és továbbra da Vinci emlékének adózó hely a Piazza dei Guidi, ahol a geometriai formák és modern freskók kirántják a látogatót a területén uralkodó történelmi hangulatból. A tér megosztja a véleményeket, egyesek szerint egyáltalán nem illik Vincibe.

A Fratelli Taccini kedvelt művészeti galéria, ahol betekintést nyerhetünk a három testvér, a Taccini fivérek munkásságába. A szerencsések magukkal az alkotókkal beszélhetnek, és akár egy-egy kerámiát vagy festményt vásárolhatnak tőlük.
Végezetül érdemes még megtekinteni a viszonylag fiatal, reneszánsz stílusú templomot, a

Santuario Della SS. Annunziata-t, amely kibővítve és felújítva várja az érdeklődőket.
Vinci történelmileg különösen érdekes, és értékes hely, amelyet egyszer az életben látni kell. A középkori zseni, Leonardo da Vinci az emberi elme találékonyságának és kreativitásának bizonyítéka, hagyatékai inspirálóan hathatnak az idelátogatókra.

Olaszország földrajzi közelségéből adódóan kedvelt turista úti cél, akár autóval könnyedén megközelíthető. Ezen felül környezeti változatossága, hegyvidékei, síkságai, és főleg tengerpartjai vonzóak. A terület történelmileg jelentős, főleg az ókori római birodalom maradványai érdekesek, de a középkori Olaszország tartogat számunkra látnivalókat például a híres polihisztor Leonardo da Vinci szülőföldjét.

Toszkána, olaszul Toscana Olaszország egyik híresebb északi régiója, keleten a Tirrén-tengerrel határos és több sziget hozzá tartozik. Mivel Toszkána az Appenninnek völgyeiben terül el, a hegyvonulat védi az északi szelek elől. A Tirrén part meleg mediterrán klímát ad neki. A magasabb hegyek, a völgyek, amelyek északnyugatról délkeleti irányba metszik, és a domborzat fokozatos emelkedése számos eltérő mikroklímát alkot.

Utazás élménybeszámoló, hotel, szállás és látnivaló ízelítő képek:

Toszkána az olasz reneszánsz szülőföldje, kiemelkedő alkotásokkal gazdagította a világot az építészet, festészet és szobrászat területén. Az etruszk időszakból az egész régióban értékes kincsekre bukkanhatunk. Ősi települések falai, templomok, tornyok, síremlékek tanúskodnak a kultúra egykori gazdagságáról Fiesole, Cortona, Chiusi, Volterra, Pupolonia, Vetulonia és Sovana területén. A régió fennhatósága alá tartozik a Firenze központú Firenze megye, amely szintén ismerős lehet. A megye több mint háromezer négyzetkilométeres területén fekszik Leonardo da Vinci szülőföldje, Vinci.

Városok, települések a közelben, környéke szállás ajánlóval online: Lamporecchio, Cerreto Guidi, Limite, San Baronto, Larciano, Fornello, Rinecchi, SantʼAnsano, Vitolini, Toiano, San Giusto és Bacchereto.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Repülőterek távolsága a központtól légvonalban: Firenze repülőtér (FLR) 22,0 km, Pisa Galileo Galilei nemzetközi repülőtér (PSA) 43,4 km és Bologna Gugliemo Marconi repülőtér (BLQ) 87,6 km.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük