Tampico szállodák, utazás és nyaralás Mexikóban

Tampico a mexikói Tamaulipas állam fővárosa, és a mexikói-öböl gazdasági fellegvára. Kétségkívül az olaj Tampico kikötőjének fő exportcikke, jelentős még ezüst, réz, fa, gyapjú, kender és más mezőgazdasági termékek kivitele is.

Last minute és előfoglalás, utazás, szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt: Tampico, Mexikó szállások, minden ajánlat ITT. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás ITT kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, napi reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok több éjre egyaránt találhatóak a térségben.

Akciós szálloda árak azonnal foglalhatóan magyarul: A mintegy 20 hotel napi akciós árát ITT találjuk. Minden szálláshely kategória áttekintése egyszerre lehetséges néhány mexikói városban is. – Utazási, repülőjegy ajánlatokhoz jól párosítható hotel ajánlatok reggelivel, félpanzióval vagy teljes ellátással is. Olcsó és jó szállodák, kiadó privát apartmanok, panziók, pl.: City Express Tampico, Comfort Inn stb., luxus és hátizsákos turista kategória egyaránt.

A konténeres rakományokkal viszont nem itt, a közeli óceáni Altamira kikötőjében foglalkoznak. Tampico éghajlata párás szubtrópusi, aminek köszönhetően az időjárás tavasszal és ősszel meglehetősen kellemes errefelé, a nyár viszont forró, mert igen magas a páratartalom. A telek szelesek, de nem hidegek, januárban sem kúszhat 13 fok alá a hőmérő higanyszála. Esőzésekre kivált májusban és szeptemberben lehet számítani. Tampico ráadásul hurrikán övezetben fekszik, bár valós katasztrófákra csupán ötvenévente egyszer kell számítani.

A helyiek körében igen nagy népszerűségnek örvendenek a különféle tengeri ételek, a rák emblémája nemcsak a helyi buszokon, de a város parkjainak padjain is visszaköszön. A foci őrült város több dalszerzőt is megihletett már, köztük Gene Rolandot, aki 1945-ben komponált dalát címezte Tampicóhoz. A muzsikában szatirikus pillantás esik a mexikói városra, amiért az sokkal amerikaibb, mint Amerika maga.

Kiállítások, színház és hangversenyek a 2004-ben nyitott Metropolitan Cultural Center-ben: metro.tamaulipas.gob.mx/.

Hotel szálláshelyek árai és online szobafoglalás. Tampico, mexikói város: A mintegy 20 hotel napi akciós árát rendezve ITT találjuk. Minden kategória áttekintése. Lefoglalni az oldalon keresztül kezdjük az akciós árakon! Így jobb!

Időjárás előrejelzés: www.wunderground.com/global/stations/76548.html

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek a környék áttekintésére:
[geo_mashup_map]

Viszonylag közeli települések, környéke: Ciudad Madero, Miramar, Altamira és Antiguo Tamuín.

Fotók, képek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.