Suceava, Szucsáva utazás és szállás ajánló

Suceava megye Románia északi részén helyezkedik el. Székhelye Szucsáva, a kb. 107 ezer lakó elég komoly jel az itteni aktívan zajló életre.

Panzió, kiadó apartman és szállodakereső. Magyar nyelvű szállás ajánló díjmentes online foglalással: Szállás ajánlatok ITT: Suceava, Románia. Szép három és négy csillagos városi szállodák mellett, itt a környéken van lehetőség egészen különleges helyekre is foglalni. Különleges és jó élmények pici 10 szobás panzióban, akkor Pension Santa Fe, szép és korszerű vendégház közel a városközponthoz, ingyenes internet hozzáférés és saját szép étterem is a jó vendéglátás része. A városban vannak még a Hotel Sofia****, Pension Leaganul Bucovinei *** mint jobbak, a a Continental ***-t például elég gyengusra értékelik. A várostól távoli, de egy éjre mindenképpen jó lehetőség a Manoir Mignon Panzió, Câmpulung Moldovenesc-ben egy különleges élményben lehet részünk, ez egy családi vállalkozásként üzemelő szálloda Bukovina központjában. Szinte érintetlen természet, relaxáció, a jó élelmiszerek tehetik teljesség itt a kirándulásaink. A lakosztály itt már nem olcsó, de nem véletlenül szeretik a vendégek így is. Miért is szerethetjük meg Gura Humorului vidékét? Egy választ adhat a Hilde’s Residence, a közeli látnivalókkal együtt megkapjuk a választ. Összességében minden szobatípus, lakosztályok (családi szoba) és konyhás apartmanok is foglalhatóak itt az igazán olcsó kategóriától a helyi elitnek is megfelelő szintig.

Látnivalók Suceava, nevezetességei:
A helyi régi templomok, zsinagóga, múzeumok stb. mellett a közeli UNESCO világörökség szintű látnivalók egy romániai 5-7 napos körutazás részeként szintén az érdekes és értékes élmények sorát gazdagítják.

Radnai-havasok, Ráró-hegység, Gyamaló-hegység, Kelemen-havasok és a Bukovinai-Obcsinák.
Municípiumok Suceava mellett: Fălticeni, (Falticsén), Rădăuţi, (Radóc), Câmpulung Moldovenesc, (Moldvahosszúmező), Vatra Dornei, (Dornavátra)
Városok, települések szállás ajánlóval: Dornavátra 29, Gura Humorului 27, Szucsáva 26, Vama 14, Suceviţa 11, Moldvahosszúmező 11, Mănăstirea Humorului 8, Radóc 6, Voroneț 6, Vatra Moldoviței 5, Putna 3, Șcheia 2 db, továbbá Siret, (Szeret), Solca, Broşteni, Cajvana, Dolhasca, Frasin, Liteni, Milişăuţi, Salcea és Vicovu de Sus.

Fotók, élménybeszámoló helyett:

Budapest és a romániai Suceava távolsága 709 km autóval. Ez nagyon komoly távolság a közepes útviszonyok és a változatos utak miatt. Utazásunkhoz ideális lehet egy kényelmes busz, vagy egy gyakorlott sofőrrel induljunk el!

Repülővel utazva jóval rövidebb az út, de kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egy kis magángéppel jussanak el ide, repülővel utazva 3-4 órára rövidülhet az utazási idő, ami egy nagyon pörgős üzletember esetében reális alternatíva.

Helyi híres ital, bor, borospincék: Web: www.cotnari.ro – Igen, ez is egy válasz a rejtélyre, hogy miért tévedünk el erre.

Angolul még több helyi adat és kontaktok: www.romaniatourism.com/suceava.html, turisztikai információs portál.

Repülőtér – Aeroport Suceava: www.aeroportsuceava.ro.

Időjárása és előrejelzés: www.weathercity.com/ro/suceava/.

Zoomolható térkép, GoogleMaps műholdképek:
[geo_mashup_map]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.