Sevastopol, szevasztopoli szálloda, jó szállások

Ismert, az egyik legvonzóbb ukrán település Szevasztopol, (ukránul és oroszul Севастополь, krími tatár nyelven Aqyar) területi jogú város Ukrajnában, a Krím-félsziget délnyugati partján találjuk.

Az összes szállásadó minden ajánlata együtt: Szevasztopol szállás ajánlatok ITT. Angol mellett orosz, német stb. nyelveken. Magyarul foglalni ide nem lehet jelenleg. Több szálloda kategória is képviselteti magát a városban.

Last minute és előfoglalás, utazás, szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt: Szevasztopol szállások ajánlatai ITT. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, privát lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás is ITT kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok is.

A vendég fórum vélemények alapján kiemelhető szálloda név lista Szevasztopolban: Best Western Sevastopol Hotel***, Dakkar Resort Hotel Sevastopol***, Dolphin Hotel Sevastopol***, Отель Зодиак **** (Zodiak). Három és négy csillagos hotelek között tudunk választani. Megmaradt itt még több hostel (diákszálló is), ahol sok fiatallal találkozhatunk a nyári hónapokban is.

A jó vendég fórum vélemények alapján legnépszerűbb szálláshelyek egyszerűen kiválaszthatóak.

Szevasztopol szálloda

Szevasztopol története, látnivalók, kikötő és nevezetességei angol és orosz oldalak anyagából nagyjából összerakható. Képeket is találunk angolul keresve a keresőkben. Angol leírás egy hivatalos lapon: sev.gov.ua/en/cityinfo/sovrem/.

Részletesebb hotel lista, szállodák az olcsótól az újabb kis luxus szállodákig és szép autós kempingekig: hotels.org.ua/en_crimea-hotels_sevastopol/Hotel Omega-Autocamping,
, a szép és modern belvárosi Hotel „Zuyd”, Yard Hotel és még több kisebb és nagyobb apartman, studio (szoba konyha használattal, kollégiumi ágy), és óriási luxus lakás bérlési lehetőségek is. Egy szebb nyaraláshoz választhatjuk a „King’s Way”-t : www.kw2002.com/index.php?lang=en.

Időjárásáról és a földrajzáról röviden: Szevasztopol a Krím-félsziget délnyugati részén, a Fekete-tenger partján helyezkedik el. Éghajlata enyhe. A téli középhőmérséklet 2,6 °C, a júliusi 22–24 °C.

Egy kis orosz tudás hasznos, néhány szerencsés magyar járt itt a 80-as években, és akkor láthatta közelebbről, hogy milyen a kommunista ifjúság a mélyebb orosz valóságból. Szevasztopol a 15. legnagyobb ukrán város és második a Krím-félszigeten Szimferopol után. A lakosság megoszlása kb.: oroszok (71,6%), ukránok (22,4%), fehéroroszok (1,6%), tatárok (0,7%), krími tatárok (0,5%), örmények (0,3%), zsidók (0,3%), moldovánok/románok (0,2%) és azeriek (0,2%). Az extrém nyaralóhelyek sorába feltétlenül vegyük fel, aki megjárta már Albániát és Bulgáriát is, annak ez is emészthető. Egy kis múltidézés, történelmi szemezgetés: oroszorszag.blog.hu/2008/10/21/szevasztopol_multja_jelene_van_jovoje

 

. Időjárás és előrejelzés: weather.msn.com/local.aspx?wealocations=wc:UPXX0022.

Budapest és Szevasztopol távolsága 1795, amiből nagyon kevés a jó út vagy autópálya, így az út egy teljes nap, így érdemes váltani a sofőrt időnként vagy megállni egy éjszakára félúton.

Utazás olcsó repülőjegy-repülőjáratokkal néha lehetséges. Ha indul egy olcsóbb buszos csoport, akkor hozzájuk érdemes csatlakozni, személyautóval ez nagyon nehéz út lehet. Egy luxus buszon utazva másképp látjuk a zord tájakat vagy a szegényebb vidékeket is útközben. A kényelmesebb a repülős út jellemzően elég drága. Az utazás olcsón fapados repülőjeggyel vagy olcsó charter járattal is megoldható többé-kevésbé.

Zoomolható térképe, GoogleMaps:

Ez volt a sevastopoli szállás, szállodák ajánló blog fórum bejegyzés egyénileg, kis csoportban utazóknak. Olcsóbb és drága szálláshelyek a híres Krím-félszigeten. Utazásunkat nyáron tervezzük nyugodtan ide, egy kis orosz tudás hasznos. Hotels in Sevastopol, keresés angolul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük