Salsa Berlinben: szórakozóhelyek

Ha igényes szórakozóhelyekről beszélünk, akkor a társastánc a legelső helyek egyikén szerepel. Berlinben, ahol a kultúrák egyre jobban megférnek egymás mellett, a falak ledöntése után legalább egy harmadik hullámról beszélhetünk, amikor a fiatalok után az idősebbek is felfedezik a város rejtett kincseit (az egyesített kelet és nyugat berlini gépezetet).

Ma már szálláshely túlkínálat van, a kikapcsolódást keresők sokkal spórolósabbak lettek, és nem lehetetlen, hogy egy cég vezetőjével egy 4, 6 vagy 8 ágyas szobában futunk össze az egyik belváros közeli olcsó hostel kapujában, nekem konkrétan a liftben sikerült, ahol a divatosan öltözködő, trendi magyar család kb. 18  éves  sportos gyerekekkel dicsérte a Generator Hostel szolgáltatásait, a 11-18 euró/fő/éj ár kiadós reggelivel és adókkal együtt tényleg Európa-csúcs, de világrekord közeli is lehet, ha 7 és 11 óra között mondjuk végig táplálkozunk, amíg a bezabálási rekordkíséret tart. Ha a biztonsági kamera veszi, akkor mehet a Guiness-hez.

Visszatérve a táncos esti kikapcsolódáshoz, vasárnap, kedd, csütörtök és péntek-szombat este is jó a választék. A swing-től elkezdve (világbajnok táncosokkal), a hip-hop-on át a salsa-ig (bachata, merenge is persze) találunk jó klubot és társaságot a keleti és a nyugati oldalon is.

SODA Club, MiSalsa, Havanna, címeik: Kulturbrauerei Prenzlauer Berg (komplexum belsejében) Knackstr. 97 (vagy Schönhauser Allee 36), 10435 Berlin – Prenzlauer Ber, Richard-Wagner-Platz 5 10585 Berlin – Charlottenburg, Hauptstr. 30.

A SODA környékén éjjel is nyitvatartó zöldséges, éttermek és kicsi üzletek, itt a Danziger Straße környékén nem áll meg az élet hajnalig. Nyáron ma már a németek is szeretnek együtt mulatni a turistákkal, ami után minimum délig kitart a másnapos alvásidő. Sör, bor és pálinka, itt már a vérükben van, ami egészen konkrétan látható is, sajnos még vannak dohányzó szórakozóhelyek is, illetve a levegőben érezhető a cigi füst szaga a párával (sűrű izzadtság) keveredve.

Szép tánctér, olcsó ruhatár. Mit kívánnál még? Tudjuk, itt persze meg kell fizetni az italok árát. 3 euró alatt legfeljebb nézelődhetünk.

Érdekes élmény volt a sokféle németet látni: iszákos, kínai és lengyel, nem is beszélve a kubai és egyéb már-vérében táncos távoli népekről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük