Rosenheim szállás, hotel árak: utazás Németországban

Rosenheim

Leginkább bevásárolni jártam ide 2014-ben, de sétálni és jó érzés volt, és volt társastáncos est is, ami színvonalas. Ősszel, augusztus végén természetesen óriási sörsátor, fesztivál és vidámpark hangulat (Herbstfest Rosenheim: Die Wiesn). Tirolból és sok helyről érkeznek ide pincér lányok dolgozni, két hétig forró ilyenkor a hangulat. Abszolút nemzetközi, ahogy München is, keveredik a helyi bajor, a török, és a közép-kelet-európai nyelvek szinte mindegyikét hallhatjuk itt.
Fest - Fesztivál - Wiesn

Budapest és Rosenheim távolsága 629 km, amiből 615 km-t autópályán tehetünk meg, így 6,5-7 órás összesített utazási idő teljesen reális lehet most már oda, a GPS se fog megizzadni az útvonal tervezéssel, vagy interneten könnyen csinálhatunk egy útvonal tervet (pl. viamichelin.com oldalon). Ő az egyik legdélibb német város, nagyon kedvelt utazási célpont lett. Bálok, táncok, kicsi és nagy boltok, éttermek az egész modern világot átfogó kínálattal, régi és új, biztonságos és veszélyes élet, minden együtt egy közepes méretű nagyon vonzó városban.

Szállás keresés és foglalás díjmentesen: Rosenheim hotel ajánlatai ITT – minden egyénileg foglalható szálláshely összes ajánlata egy helyen kereshető.

Népszerűbb négy csillagos hotel a romantikus és történelmi hangulatú San Gabriele**** mellett három csillagos kategóriában találhatunk megfelelőt.

A Hotel zur Post***, a Gasthof-Hotel Höhensteiger vagy a kényelmes és stílusos, kicsi 15 szobás Alpina Hotel*** kapja a legtöbb foglalást az internetes foglalók köréből.

A belvároshoz közel találunk valamivel olcsóbb szálláshelyeket, ilyen a kettő csillagos Hammerwirt**, az egyszerű tiszta szobát keresőknek, átutazóknak egy éjre ez jó megoldásnak tűnik. Szép szálloda, családi tiszta panzió, munkásszálló és kiadó apartman (lakások, szoba) egységek egyaránt kereshetőek itt kedvező árakkal online, azonnali díjmentes visszaigazolást kapunk.

A környékén található települések online szállás árakkal, ajánlóval. Városok és falvak közel:
Rohrdorf 6.1 km 1, Raubling 7.8 km 1, Schechen 9.3 km 1, Neubeuern 9.4 km 2, Bad Aibling 10.1 km 5, Reischenhart 11.2 km 1, Bad Feilnbach 11.4 km 11, Frasdorf 12.5 km 3, Nussdorf am Inn 13.1 km 4, Brannenburg 13.2 km 5, Bad Endorf 13.6 km és Flintsbach 14.1 km 3.

Előfordul más, közeli helyeken van egy-egy akciós ajánlat, ezeknek a kereséséhez az egyik legjobb mód az ajánlat gyűjtő oldalon keresni/foglalni: Rosemheim-i szállás keresés jó árakkal, minden online ajánlat ITT kikereshető egyszerre. Keress konkrét dátumra! Érdemes a linkre kattintva indítani a keresést, utána az alábbi piros linken magyarul foglalható gyorsan.

Nagy repülőtér távolságok a központtól légvonalban:
München repülőtér (MUC) 61.7 km, Salzburg W. A. Mozart repülőtér (SZG) 64.7 km és Innsbruck repülőtér (INN) 88.0 km.

Ennél még jóval több lehetőség van errefelé, a város hivatalos oldalán az szerepel, hogy összesen több mint 20.000 fő elhelyezésére van itt lehetőség: www.touristinfo-rosenheim.de. A központi turisztikai weboldalt fejlesztették, jó német tudással vagy kapcsolatokkal online nem foglalható helyeknél próbálkozhatunk foglalással. Megtudhatjuk, hogy milyenen a klasszikus német vendégházak, családias fogadók.

Látnivalók, nevezetességei:
Rosenheim egy olyan történelmi város, ahol kevés régi híres. régi épületet csodálhatunk meg, így a fő nevezetességei a modern korhoz kapcsolódnak inkább. A szép belvárosi sétáló utcák és kávézók hangulata, Max-Joseph-Platz. Egy szép napot tölthetünk mi itt egy német út alkalmával. Kulturális és kereskedelmi központ, az árvizek kapcsán az országos hírekben feltűnik nagy erővel.

Hőmérséklet, időjárási adatok és előrejelzések: www.wetter.com/deutschland/rosenheim/DE0009029.html, nem meglepő, hogy a magyarországihoz hasonló növényekkel találkozunk, egészen más vidék ez mint az északi német városok.

A szakmát tanulni, és németül tanulni vágyók jó helyet találhatnak itt maguknak: www.hs-rosenheim.de.

Zoomolható műholdkép és GoogleMaps térkép sok információval:
[geo_mashup_map]

Képek, utcai fotók, árvíz:


Árvíz
A 2013-as árvíz után sok fejlesztés volt a városban, magasabb gátak, megszépített folyóparti sétány. Az egész város nyári, nappali hangulatáról sokat elárul ez a kis 2014-es videó:

Egy hozzászólás a(z) “Rosenheim szállás, hotel árak: utazás Németországban” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.