Rekord óceánjáró

A rekorder óceánjáró 2009. október 30.-án indult egy hosszú próbaútra. Döbbenetes. Mindenki álma lehet, hogy egy ilyenen utazzon gondtalanul pár hétig.

Oasis of the Seas

A világ legnagyobb óceánjárója, mely közel 100 méterrel hosszabb, vízkiszorítása pedig négyszerese Titanicénak, ez utóbbi paraméterben a Queen Mary II-t is lefőzi 50%-kal, igaz mindössze 15 méterrel hosszabb.

A legnagyobb a Földön, igazi luxus-monstrum

A legnagyobb a Földön, igazi luxus-monstrum

Az úszó város bődületesen nagy. Nagyobb, mint egy normál repülőgép hordozó anyahajó. 360 méteres, 220 000 tonnás vízkiszorítással, 16 emelettel, ami már önmagában látványosság egy magyar embernek. Nincs az a kikötői ember, ai ne jönne zavarba, ha váratlanul meglátja, kisebbségi érzésünk mellette természetes, de belül nagy urak lehetünk.

Remélhetőleg ez a magalománia egy mérföldköve, ami után újra az aprónak tűnő emberi értékek

Balra az amfiteátrum a sziklamászó fallal, jobbra az egyik park, sétálóutca

A fedélzeten 2700 kabin várja az akár 5400 vendéget 2009. decembertől, összesen 37 kategóriában a cellaméretű hajófenékbe süllyesztett ablaktalan lyuktól (na jó ilyen azért nincsen) a tizenhatodikon lévő 28 db kétszintes hatalmas belmagasságú loftlakásokig, melyekez nagyméretű tengerre néző terasz is tartozik. Ha egy lakótelepi házban szinteként 6 lakás van és minden lakásban átlag 3-an élnek, akkor a hajó befogadóképessége 30 db 10 emeletessel egyenlő.

28 db ilyen loftlakás a kiváltságosoknak

A hajó középen figyel egy focipálya méretű Central Park, meg persze az ilyen hajón elvárt plázák, beváráslóutcák, színházak, étteremek, mozik , kaszinók, játéktermek, bárok, fitness-wellness, medencék meg, ami csak elképzelhető.

Az óceánjáró járó egyik különlegessége lesz a hajó végében elhelyezkedő AquaTheater névre hallgató impressziv amfiteátrum, melynek színpadja helyén egy medence helyezkedik el, a hátteret és a romantikát pedig a lemenő nap biztosítja, valahogy így:

A hajón az extrém sportokat szerelmesei is remekül érezhetik magukat, hiszen az AquaTheater két oldalán sok emelet magas mesterséges sziklamászó falat biztosítanak azoknak, akik megunták a félkarú rabló rángatását a kaszinóban.

Pazar kilátás nyílik az AquaTheater-ből

A monstrumot 2006 februárjában rendelték meg és Project Genesis fedőnév alatt készül. A vázát, gerincét tavaly decemberben fektették le a turkui hajógyárban, Finnországban. Nemrég 2008 májusában egy névadó verseny eredményeként kapta meg az Oasis of the Seas nevet. A szörnyeteg 2009 végére készül el és a Karib-tengeren lép majd szolgálatba.

További infó és videó a saját weboldalakon és a most alakuló rajongói blogokon található angolul.

Weboldal, videók, fotók és képgalériák és blog: http://www.oasisoftheseas.com

Még egy évvel az avatás előtt másképp nézett ki: http://www.youtube.com/watch?v=yvq_B8PebRk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük