Plitvička Jezera szálláshelyek egyénileg és látnivalók

Plitvička Jezera

Horvátország hét Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei tavak vidéke. A Plitvicei tavak Karlovactól 75 km-re található tórendszer, aminek fotói futótűzként terjednek az interneten, és gyakorlatilag mindenki szeretné egyszer meglátni életében.

A piros linken keresztül megkapjuk az egyénileg foglalható szálláshelyek listáját magyarul, a korábbi vendégek élménybeszámolóit, értékeléseit: Plitvička Jezera szállások, szálloda vagy apartman árakkal leírással ITT – közeli, kertvárosi üdülő kemping és apartman (kiadó ház, lakás vagy nyaraló villa) ajánlatok. Kis csoportok részére a hotelkereső kínálja a szabad szobákat. Az élménybeszámolók sokat segítenek a fotók mellett a döntésben az online egyéni szállásfoglalásban.

Last minute és előfoglalás, utazás, szállás ajánlatok összegyűjtése másodpercek alatt: Plitvička Jezera szállások minden ajánlata ITT. Hotel szoba, olcsó B&B magánszállás kiadó szoba, lakások, konyhás apartman, kis szálloda, vendégház és diákszállás (hostel stílus) ITT kereshetően. Az árak gyűjtőhelye, garantáltan jól működő szálláskereső online rendszerekből. Önellátó, reggelis, félpanziós és all-inclusive csomag ajánlatok.

A vendég-fórum vélemények alapján népszerű, kiemelten kedvelt hotelek Plitvička Jezeraban:
• 4****: Pansion House Prijeboj (elit panzió. játszótér, grillezési lehetőség, családi szobák, légkondicionált)
• 4****: Ethno Houses Plitvica Selo (mosoda, reggeli a szobában, kerékpárkölcsönző, játszótér, 24 órás recepció)
• 3***: Villa Plitvicka (24 órás recepció, terasz, családi szobák, ingyenes Wi-Fi)
• 3***: Pansion Krizmanic (játszótér, grillezési lehetőség, kert, terasz, ingyenes parolás)
• 2**: Hotel Plitvice (étterem, bár, 24 órás recepció, szobaszerviz, pénzváltó)
• 2**: Hotel Bellevue (24 órás recepció, kert, széf, pénzváltó, csomagolt ebéd)

Plitvička Jezera

A teljes szállás kínálat óriási, és évről-évre nő, kisebb olcsó panziók, vendégházak és kiadó magánszállás vendégszobák, kempingek sorát nem kell sokkal előre foglalni kivéve a telítettebb főszezoni hónapokat és a mindig népszerű hétvégéket.

Plitvička Jezera környéki szállások: Smoljanac 7.0 km 10, Seliste Dreznicko 7.1 km 4, Čatrnja 7.8 km 2, Drežnik Grad 8.6 km 17, Irinovac 9.1 km 3, Rakovica 12.4 km 46, Korenica 17.0 km 24, Slunj 25.5 km 8, Otocsán 30.2 km 4, Kuterevo 38.3 km 1, Josipdol 42.7 km 2 és Velika Plana 44.8 km 1. Továbbá: Jezerce, Poljanak, Rastovača, Plitvica selo, Ličko Petrovo Selo, Plitvički Ljeskovac, Gornji Vaganac és Mukinje.

Ethno Houses Plitvica vendégház

Repülőtér távolságok a központtól légvonalban: Zadar repülőtér (ZAD) 89.8 km és Rijeka repülőtér (RJK) 90.9 km.

Budapest és Plitvička Jezera távolsága kb. 479 km autóval. Az utazási idő így kb. 5 óra 9 perc. Az online útvonal tervezők sokat segítenek nekünk, pl.: GoogleMaps, Viamichelin a profi útvonalterv készítők az olcsó (ingyenesen használható) vagy a gyorsabb utak feltérképezésére.

A környék zoomolható térképe, útvonalak keresése, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben az interneten.

Plitvička Jezera-i utazási, kirándulási témában szólj hozzá itt! Kérdezzük vagy segítsük egymást, hogy hatékonyan szervezzük az utat!

Waterfalls – Vízesések:
Plitvice vízesések

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, program ajánló és képek. Plitvička Jezera részletesen: Páratlan szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága miatt ezt a területet már 1949-ben nemzeti parkká nyilvánították. A tórendszert tápláló Bijela Rijeka (fehér folyó) és a Crna Rijeka (fekete folyó) folyók víztömegével, sodrásával és erejével több ezer éven keresztül vájta ki, alakította ki a Plitvicei tavak jelenlegi formáját. A nemzeti park tizenhat nagyobb és két kisebb lépcsőzetesen elhelyezkedő tavát 92 vízesés köti össze. A tavak felszíne összesen 2 km². A hegyvidék domborzatának köszönhetően minden tó más-más magasságban helyezkedik el. Mivel a tavak vizei egymással kapcsolatban vannak, átfolyik egyikből a másikba a víz -, számtalan vízesés alakult ki közöttük. A legnagyobb tó a Kozjak, ezen hajóval tudunk átkelni: np-plitvicka-jezera.hr/hrv/, a horvát mellett angol, német, olasz és francia nyelven.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.