Planet Sushi Étterem Budapest

Ami a Planet Sushit illeti, ismét egy tematikus, franchise étteremlánccal találjuk szemközt magunk, melyet a TGI Friday’s és Il Patio éttermekhez hasonlóan, szintén a Rosinter hozott Magyarországra 2007-ben. Az első „sushi planéta” az Oktogonnál nyitotta meg kapuit, melyet hamarosan még három étterem követett, egy a VIII. kerületben, egy a Mamut I. bevásárlóközpontban, egy pedig a Deák téri Fashion Streeten.

A Planet Sushi hagyományőrző japán étteremnek aposztrofálja magát, ami elnézve az étlapon szereplő több mint ötven fajta sushit, melyeknek alapanyagai egyenesen a Csendes-óceánból érkeznek, tucatnyi sashimit, nigirit és tatikit, valóban helytálló megállapítás lehet. A nyers halak mellett számos húsféléből készült meleg étel, illetve vegetáriánus fogás közül válogathatunk, de előétel gyanánt elkortyolhatunk egy miso levest, elropogtathatunk egy ízletes salátát is.

A desszertválaszték különlegességei az eperrel szervírozott, kehelyben tálalt zöld teás fagylalt és az ízletes, friss gyümölcsökből álló tál, a kudamono, de a domino névre hallgató, japán csokiba göngyölt gyümölcskülönlegességgel is érdemes lehet próbálkozni. A japán sör, szilvabor és az elmaradhatatlan szaké mellett számos teakülönlegességet kóstolhatunk, például zöldteát zöldalma darabokkal, mely méltó lezárása lehet egy japán, pálcikás lakomának. Ami az Oktogonnál található éttermet illeti, a belsőtérre valóban áll a modern japán stílus, az üllői útiban viszont kicsit zavaró, hogy az olasz és a japán étterem egy fedél alatt működik. A hely hangulatán sokat ront a toszkán hangulatú előtér, mely minden átvezetés nélkül vezet a japán részlegbe.

Az étterem rugalmassága, hogy az olasz étteremrészben helyet foglaló vendégeknek is felszolgálnak sushi fogásokat, olykor-olykor fennakadásokhoz vezet, urambocsá, időnek előtte fogy el a rizs. Összességében, a sushik azért finomak, még akkor is, ha a Wasabi kicsit olcsóbb. Tételesen a Planet Sushi leveseit 700-1000, salátáit 1250-1750, sashimiit 1000-4000, makijait kiszereléstől függően 1000-2000, 16 grammos nigiriit 300-700, sushi válogatásait 4000-10000 forintért kóstolhatjuk meg, a rizses, tésztás melegfogások 2-3000, a főételek 3000, a desszertek 1500 forintba kerülnek. A köretért külön kell fizetnünk, és a végösszeget 10%-os szervízdíj is terheli. A Planet Sushi mellett szóljon viszont, hogy minden hétfő torkos hétfőt tartanak, amikor adott étlapról fél áron fogyaszthatunk.

Nyitvatartás: 11-24h

Web: www.planetsushi.hu – étlap, árak, asztalfoglalás – Oktogon, Mammut II, Fashion Steet (Deák Ferenc tér)

Az oktogon üzlete jó kedvezményes kupon ajánlattal lepett meg sokakat 2010 Karácsonyára:

Reméljük jól sikerül az ünnepi lakoma!

Reméljük jól sikerül az ünnepi sushi lakoma!

Kép:

sushi éterem kép

bátorító reklám

bátorító reklám

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük