Phenjan utazás-ról lebeszélő, látni-valótlant tippek

Phenjan – Pyongyang

A haldokló műváros, igazi vírus – /ˈpjɒŋˈjæŋ, ˈpjʌŋ-/; (Chosŏn’gŭl: 평양; Hancha: 平壤), koreai kiejtése: [pʰjʌŋ.jaŋ]. “Hála neki a jövő fényes lesz.” – a népvezérek után szabadon. A világtól elzárt ország/város, ahová lassan szivárog be az élet és az információ.

A rezsimből kijutni nagy munka, a belőle kijutás alapvető cél. Észak-Korea világhírű fővárosa, vér és szenvedés szimbóluma, régóta központi, katonai diktatúra eszközeivel vezetik (szocializmusnak hazudva a propaganda által közben). Igen ritkán ilyen híres egy város negatív értelemben. Ahol internet zárlat van a mai napig, sőt még a villany is értékesebb kincs az aranynál :), ott nincs online szállásfoglalás. Pár szem étkezési kukorica és bab adhat reményt az éhezőknek.

Mielőtt komolyan gondoljuk, hogy Észak-Koreába utazunk, ezt a dokumentumfilmet mindenképpen érdemes megnézni:

2015-ös videó:

2016-os folyatatás: youtu.be/xw6NR0TLfHk – a nagy illúzió.

Ryugyong Hotel Tower - Torony SzállodaA rövid lista tartalmazza a diákszállás, munkásszálló és a két nagy szálloda ajánlatát (Yanggakdo Island, Pyongyang).

Útleírás, látnivalók és nevezetességek – események, hírek, program ajánló és képek. Miért jó ide foglalni? Virtuálisan biztonságos, de érzelmileg felkavaró. Gyengélkedőeknek még a fenti dokumentumfilmek megnézését se javasoljuk.

Wikipedia angol: en.wikipedia.org/wiki/Yanggakdo_Hotel

P’hŏngyang (평양직할시) – Magyarul: hu.wikipedia.org/wiki/Phenjan.

A környék zoomolható térképe, GoogleMaps műholdkép, 3D domborzat vagy StreetView képek, fotók, kiváló minőségben:

Az úthálózata sincs rajta a térképen, így nem lehet tervezni és távolságokat/utazási időket mérni.

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Visszajelzés
avatar
wpDiscuz