Norwich szálláshelyek és látnivalók ajánló

Norwich ismert város Norfolkban, Kelet-Angliában. Norfolk regionális közigazgatási központja és megyéje. A külvárosi terület messze túl nyúlik a város határain, kiterjed a városon kívüli nyugati, északi és keleti területekre. Norwich a negyedik legsűrűbben lakott önkormányzati kerület Kelet-Angliában.

A város szállás lehetőségei, az összes lehetőség online kedvező egyéni ajánlatokkal: Norwich szálláshely, hotel és apartman lista ITT. A népszerű szálláshelyek térképpel, fotóval és friss vendég vélemény fórum hozzászólásokkal. Kérjük, hogy itt a piros linken keresztül kezd el a foglalást, miután sikerült választani a szállások közül! A piros linkre a vendég élménybeszámolók, értékelések segítik a választást.

Kiemelt és népszerű norwichi szállások:
* és **: St Edmundsbury B&B, MJB Norwich, Lansdowne Hotel And Conference Centre és a Nelson Apartments
*** Holiday Inn Norwich City, Marlborough House, Georgian House Hotel
****  The Maids Head Hotel, Wensum Guest House, Number 17
***** Catton Old Hall

Városok a közelben, Norwich környéke szállások: Costessey 5.9 km 2, Hethersett 8.3 km 1, Taverham 9.0 km 1, Wroxham 10.6 km 1, Honingham 12.4 km 1, Wymondham 13.9 km 2, Marsham 15.8 km 1, Lenwade 16.3 km 1, Aylsham 17.6 km 1, Reepham 18.2 km 1, Lyng 18.4 km 1 és Halvergate 18.5 km 1, távolságuk és szállások száma utána. Továbbá: Brundall, Horsford, Hainford, Little Plumstead, Spixworth, Earlham, Great Plumstead, Blofield és Saxlingham Thorpe.

Repülőtér távolság a központtól (belváros szíve) légvonalban:
Repülőterek:     * Norwich (NWI) 5.4 km    * Marshall Airport Cambridge (CBG) 88.9 km.

Norwich

Norwich szálloda

Történelem, Norwich látnivalói és nevezetességei és egyéb történetek:
A 11. században London után Anglia második legnagyobb városának számított, és az egyik legfontosabb területnek a királyságban.

A város gazdaságában a szolgáltatóipar játszik főszerepet, melyet a Norwich Union ural, de más biztosítási és pénzügyi szolgáltatók megjelentek Norwichban. A városban régóta gyártanak mustárt. A világhírű Colman’s márkát jellegzetes sárga csomagolásával 1814-ben alapították, a gyár továbbra is működik. Jelenleg a cég anyavállalatán, az Unileveren keresztül, világszerte importálják termékeiket. A Colman’s Mustár Shopot, amely Colman termékeket és különböző ajándéktárgyakat árusít, Norwich szívében találjuk.

A rómaiak Venta Icenorum néven alapították meg helyi fővárosukat a Tas folyó déli partján, mely a mai várostól 5 mérföldre található. A provincia Krisztus után 450-ben indult hanyatlásnak, mielőtt még az angolszász modern városalapítók letelepedtek volna. Az ősi város, virágzó kereskedelmi központ volt Kelet-Angliában, egészen Krisztus után 1004-ig, amikor a vikingek felégették. A kerekedők érméi és a 8. századból származó kerámiaedények szilánkjai bizonyítják, hogy a távolsági kereskedelem egészen odáig meghatározó volt Norwich életében. Krisztus után 924-939 között Norwich teljes jogú városnak tekinthette magát, hisz saját pénzverdével rendelkezett. Hála az érméknek, ebben az időszakban a Norvic szót Európa szerte ismerték. 40-50 éves itt tartózkodásuk alatt a vikingek erős kulturális befolyással voltak a városra, a 9. században még egy angol-skandináv kerületet is létrehoztak a mai Király utca északi végében. A normann hódítások idején a város Anglia egyik legnagyobbja volt. Az angol földbirtokokat rögzítő könyv, a Domesday Book, Norwich 15 templomáról tesz említést, a város lakosságát pedig 5 és 10 ezer közöttire becsüli. Norwich fontos kereskedelmi központ maradt, a Wensum-folyó kényelmes export útvonal lett a Yare- folyó és a Nagy Yarmouth felé. Az 1070-es években a Wensum környéki szász településeket elpusztították, hogy helyükön felépíthessék a norwichi várat. A normannok a vár körüli, és az attól nyugatra eső településekre helyezték a hangsúlyt, ez lett az úgynevezett „új” vagy „francia” város, középpontjában a normannok saját piacterével, amely a mai napig fennmaradt, mint a város élelmiszerpiaca.

A norwichi katedrális építését 1096-ban, Thetford püspöke, Herbert de Losinga kezdeményezte. Főképp mészkőből épült, melyet a normandiai Caenből importáltak. Hogy a köveket a katedrálishoz tudják szállítani, csatornát vágtak a folyón. A város első kiváltságlevelét 1158-ban II. Henriktől kapta, másodikat Oroszlánszívű Richárdtól 1194-ben. A középkorban a kereskedelem motorját a norfolki gyapjú jelentette. Az ebből származó jövedelemből finanszírozták a templomok építését, ennek köszönheti Norwich, hogy mai napig a legtöbb középkori templommal büszkélkedhet Nyugat-Európában az Alpoktól északra. Ebben az időben Norwich Skandináviától Spanyolországig, számos európai országgal kereskedelmi kapcsolatban állt.

A 14. század közepén a városfalakat bővítették, minek köszönhetően azok már nagyobb területet zártak közre, mint London városáé. 1567-ben flamand és vallon protestáns szövőközösségek lepték el a várost. A 16-17. században a hugenottákat befogadták. Az akkori kereskedők háza ma múzeumként üzemel, még mindig az idegenek negyedének hívják. A flamand menekültek nemcsak a fejlett szövési technikát hozták Norwichba, hanem kedvtelésből tartott kanáriaikat, amik a városban elkezdtek szaporodni. A város focicsapatának, a Norwich City FC-nek , ma a kanári az emblémája, ahogy becenevük: A kanári. Az ipari forradalomig Norwich Anglia második legnagyobb városának számított. Földrajzi elszigeteltsége 1845-ig tartott, akkor létesítették vasútvonalát.

A 20. század elején Norwichnak még jelentős volt feldolgozóipara, úgyis, mint a cipő-, a ruhagyártás, az asztalosipar, valamint a légi járművek tervezése és gyártása. Gyártottak csokoládét, elsősorban a helyi Caley cég, mely ásványvíz palackozóként kezdte. A Caleyt 1930-ban beszippantotta a Mackintosh, 1969-ben összevonták a Rowntreevel, melyet végül a Nestlé vásárolt meg. 1996-ban az üzem Yorkba költözött, 120 éves működését szakítva meg Norwichban. Igaz, a Caley’s csokoládé még létezik, mind a mai napig Norwichban állítják elő. A város a második világháború idején jelentős bombakárokat szenvedett, a találatok az óváros nagy részét érték, beleértve a viktoriánus korabeli épületeket.

Norwich bárjait és nightclubjait főképp Tombland környékén találjuk. Ami a bevásárló turizmust illeti, 2006-ban Norwich volt a turisták nyolcadik legkeresettebb célpontja az Egyesült Királyságban. A normannok által létesített piac, ma a legnagyobb hat napon át nyitva tartó piac Angliában. A Mall Norwich bevásárlóközpont (2007-ig Castle Mall), melyet a helyi Lambert, Scott & Innes cég tervezett 1993-ban nyitotta meg kapuit. A komplexum zseniális megoldását adja a problémának, miként lehet új kiskereskedelmi területet létesíteni egy történelmi belvárosi környezetben. Az épületet ugyanis nagyrészt a föld alá rejtették, egy domboldal tövébe épült, tetején pedig egy nyilvános parkot hoztak létre. Az új Chapelfield bevásárlóközpontot az egykori Caley csokoládégyár helyére építették. 2005-ben nyitott. A városközpont északi részén találjuk az Anglia téri bevásárlóközpontot, mely jelenleg fejlesztés alatt áll (2009).

A norwichi királyi színház közel 250 éve jelenlegi helyén található. 1300 férőhellyel és igen széles repertoárral bír, kínálatában a musicalektől, a drámákon át, a popig bezárólag mindent megtalálunk.

A 2002-ben tervezett Fórum üvegépülete a Milleniumi Könyvtárnak és a BBC Kelet-Angliai székházának ad otthont. Gyakran rendeznek itt kiállításokat, és koncerteket, lévén, hogy a városban nem nagyon van más koncert helyszín.

A városban minden évben megrendezésre kerül a Norfolk és Norwich Fesztivál, mely a rajzművészet ünnepe, sok látogatót vonz Kelet-Angliából. A Norwichi Húszak csoportja, mely 1944-ban alapult, tagjainak kiállításaival várja az érdeklődőket, hogy előmozdítsák a modern művészeteket. A Norwich Művészeti Központ jelentős élőzene helyszín, koncertterem és színház, a Szent Benedek utcában található.

Norwich gazdag történelmi építészettel bír, érdemes felkeresni a 11. századi katedrálist, a 12. századra datálható várat, mely ma múzeum, és a város számos plébánia templomát. A középkorban a városfalon belül található 57-ből 31 ma áll. A középkori épületek zömét ma a városközpontban találjuk.

A viktoriánus korabeli építészet kiemelkedő alkotásai a szecessziós stílusú királyi árkádok és a Hotel du paris épülete. Természetesen a 20. század rányomta bélyegét a mai városképre, ekkor emelték a Városházát és az egyetem látványos, síküveg épületét.

Szálloda keresés, belváros, luxus és olcsó kategória: Norwich hotelek ajánlója és szobafoglalás ITT online. – Garantáltan kedvező egyéni árak itt és máshol Európában.

Helyi turisztikai portál, útikalauz és iroda: www.visitnorwich.co.uk.

Időjárás előrejelzés, jelenlegi hőmérséklet adatok: www.metoffice.gov.uk/weather/uk/ee/norwich_forecast_weather.html.

Zoomolható térképe, GoogleMaps műholdképek:
[geo_mashup_map]

Ez volt a szálláshelyek Norwich blog bejegyzés, hotelszoba kereső tipp. Jó utazási irodáknál teljesebb kínálat. Történelmi leírás, látnivalók fórum és időjárás előrejelzés együtt megkönnyítik az angliai tartózkodást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.